reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Wiesz ankzoc, gdybym wiedziała że będę zarabiać jakieś rozsądne pieniążki to wtedy bym aż tak się nie głowiła, ale w przypadku takich pieniędzy jakie pewnie bym dostała, to po prostu nam się to nie opłaca :unsure:

reklama
Moniq to temu uchodzisz na forum za lekarza pediatre hehehe:-) w sumie to niewielka różnica hihih
a myślałaś nad własnym interesem wtedy wybierałabyś sobie mniej więcej godziny pracy nie ma to jak własny gabinet

Dziewczyny właśnie do mnie dzwoniła opiekunka pilnuje 7 miesięcznego chłopczyka po południu a ja potrzebuje na rano wszystko super ale krzykła mi 10 zł na godzine qwfa ja potrzebuje na 3 godziny i kosztowało by mnie to ok 600 zł ale jaja normalnie nie opłaca się pracować

Cześć Kobitki:-):-):-)

Marczo na budowę pojechał, wiec mamy luz;-) przynajmniej coś pozytecznego zrobi, a nie bedzie siał zamęt na BB i stresował żone (póki co mamy 1 komputer, wiec nawet nie wyobrażacie sobie co się wczoraj w naszym pokoju działo:laugh2:)

Tsarina - dobrze odmieniłaś - (kto?)Marczo - (kogo?) Marcza - te które mają ma mnie na NK, wiedzą że jego pseudo (login) wziął się od nazwiska (nawet jego mama tak sie do niego zwraca, co mnie trochę burzy... no ale...)

Cieszy mnie fakt, że nie jesteście złe (na mnie np.), że męski intruz pojawił się na naszym forum.

Ale by sie działo - jakby zaczął nam tu porady damsko-męskie udzielać ;-):-D

ankzoc - ciesze sie, że Majeczce lepiej - widzisz - tyle ciepłych fluidów skierowanych w Waszą stronę przepędziło wszelkie zło tykające Maję, no i obyło sie bez antybiotyków.

moniqsan - mam podobny dylemat.. Praca, niańki (Rodzina, ale zawsze mogą zawieźć, bo zawsze komus moze cos "wyskoczyć" albo sie pochorować), opiekunka z zewnątrz i jej "wypłata"...
Od 6.11 jestem na wychowawczym - ale jak wiadomo - szukam sobie nowej pracy..
Aaaa i pomimo, że się strasznie boję - w kwietniu składam wniosek o żł0bek (na wrześniowy nabór). Nie jest to dobre rozwiazanie, ale też ma jakis plus - Jaga będzie w konkacie z rówieśnikami, a wiadomo dziecko wśrod dzieci inaczej sie rozwija i potrzebuje tego kontaktu.

owca - dzięki za komplement :-) a rudy kolorek wcale nie jest taki zły... Ja w sumie tez go lubie - Marczo bardziej, ale gdyby mi nie pasował z pewnością bym się nie przefarbowywała ;-) Eksperymentuj Kobieto!!!

A chciałam popisać. Właśnie zadzwoniła teściowa, juz jadą więc nie popiszę. a mam mega zaległości:szok::szok::szok:. Wczoraj zasnęłam ze starszą. Mam z Nią problem, pzrechodzi trudny okres, dopiero teraz odreagowuje siostrę, robi mi takie sceny, że gdyby sąsiedzi nas nie znali dzwoniliby na policję, ze dziecko maltretują!!!! Wzięłam sposób z Niani i trzymam sie kurczowo (są małe efekty, małymi kroczkamiu do przodu). Dlatego jestem tak do tyłu i często nie w temacie. Od poniedziału wróciłam do pracy na 1/4 etatu. mimo że chciałąbym na bieżaćo z wami rozmawiac to pzrede wzystkim na jpierw rodzinka a później ploteczki. Zwłaszcza, że Gaba potrzebuje mojej szczególnej uwagi (już konsultowałam to z psychologiem).

Z Małgosią pzrszełyśmy na spacerówkę Quinny (chyba dobrze?), Małgośka zadowolona bo więcej widzi:-) i ja też bo gondola była wysoko na stelażu.

Do usłyszenia, póki co podczytuje, co nie co pisać będę hurtowo, liczę na Waszą wyrozumiałość w moim wybiórczym uczestnictwie - to tylko jakis czas. POzdrawiam

Boże zalałam laptopa herbatą, tak kurczaki, po całości. Ale miałam stresa, normalnie zawał chyba to był. M. sie wykosztował i 2 miesiące temu kupił mi apple'a. Chyba bym zwariowała jakby mi zdechł. Jeszcze mi serce skacze, jak o tym pisze. Ale wydaje się że chyba wszytsko ok.

owca gratuluję i zazdroszczę przespanej nocki :tak::-)

a ja jestem mega dumna ze swojego dziecka, jak nigdy zajmuje się sama sobą! leży już ponad godzinę na kocyku i się bawi ! :-) szok :-D no i ja zdążyłam wszystko zrobić, wysprzątałam cały dom, zrobiłam ciasteczka przygotowałam obiadek i zaraz będę wstawiać do gotowania :tak: tak to mogłabym mieć codziennie :cool2:

reklama
Do góry