reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

ankzoc - a o której kładziesz Małą spać? Moja Małgoska jest mieszanym karmieniu z dużą przewagą sztucznego. Zasypia o 19.30 i o północy pobudka na mleczko, potem o 4.00 i pobudka na dzień dobry między ok 7 rano. Potem sen 2h od 10-12, następny 1h ok 15-16 i koniec snu w ciągu dnia, reszta czasu to zwracanie na siebie uwagi wszystkich domowników (tu najczęściej mnie bo jak inaczej - dopiero po południowej drzemce jest na kim innym oko zawiesić i pokrzyczeć aby wziął na ręce;-)). Po tym jak Małgosia budziła się od urodzenia do 3,5 miesiąca co 2h to wychwalam sobie te 2 pobudki nocne na karmienie:-) :tak::-). Szybko dostosowałam się do rytmu Małgosi i wstaję rano wyspana pod warunkiem, że nie klepię w klawiaturę do 2-3 rano:-p:-):-p. Szybkiego zgrania rytmów dnia i nocy mamy i córci (tu uśmiech dla córci co by trochę litości dla rodzicielki miała).

reklama
bohaciefka- u nas mała cay czas jest na cycu, pierwszy raz podałam jej sztuczne, no i dostaje raz obiadek. A spanie wyglada tak wstaje 7-8, później szaleństwa i o godzinie 9.30-10 drzemka tak z 30 min do godzinki. Jesli idziemy na spacerek o 12 to czasami spi w wozeczku ale bywaja dni ze nie zmrozy oka. Jesli spi to nastepna drzemke ma ok 18 na 20- 30 min jesli nie spi w wozku to drzemke robi o 15, po godzinie 19 ma kapiel, pozniej cyc, no wczoraj 1 raz butla i ok 20 po 20 zasypia.

Witam u nas dzisiaj piękne słoneczko 10 stopni super aż miło spacerować ,świętujemy dzisiaj PÓŁ ROCZKU :-)trzeba to wieczorem oblać :-p
Dzisiaj były 3 pobudki i za każdym razem butla cyc już nie wystarcza :-(

kasia1208 -wszystkiego najlepszego dla Filipka:-):-):-)!!! Jest co świętować, oj jest!!! Super!!!
wspomniałaś o "oblaniu" - hmmm, może klub AA coś Ci podpowie dobrego;-):tak::-D

A tak w ogóle - to Dzień Dobry!!!
Jestem wyspana (spałam do 9:40), mała też wyspana (o dziwo była tylko 1 pobudka nocna, połączona z przeniesieniem do łóżka, ale za to później LUX!!! Dra razy pociamciała cyca - i spała jak "zabita" trzymając mojego M za rękę - ...jestem zazdrosna:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p)

U nas też słoneczko (w końcu dzieli nas Kasiu niespełna 50 km) - więc i My wybierzemy się na długaśny spacer (połączony z zakupkami ciuszkowymi - wczoraj M dostał "lewą" kasę, więc dziewczynki poszaleją):tak::-):-)

Kasiu - a jakie wina lubisz? Czerwone, różowe, białe, wytrawne, półwytrawne, słodkie, półsłodkie??

reklama
Do góry