reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

no hejo mamstud,
jestem w szoku co do jedzonka innych maluchów i w tym twojej Gaby. Ja to myślałam że Maja tak normalnie jje, znaczy że inne maluchy też tyle jedzą. :eek:

Nawet jej przez myśl nie przejdzie żeby coś w tej butli zostawić. A wręcz przeciwnie zazwyczaj tak ciągnie jakby chciała jeszcze.
Poniewaz daje tylko cyca, to nie wiem ile zjada Julka, ale mysle, ze gdyby dostala butle 250ml. to by wtrzachnela i jeszcze chciala. Jest strasznym lasuchem. Ostatnio zjadla duzo deserku (jablko+marchew). Prawie caly sliczek po koncentracie pom. i pozniej oczywiscie na deserek po deserku byl jeszcze cycus. :sorry2:

reklama
Mialam juz okazje ja sprzedac, pozniej nawet myslalam o allegro, ale poprostu nie moge! Lubie ja przymierzac, ale ciiiii nikomu nie mowcie :-)

:-D:-D:-D:-D
ja też zanim moją wypatrzyłam to byłam pewna że sprzedam - bo ja z tych racjonalnych jestem. Ale od kiedy ją przymierzyłam to jakoś mi ten zapał osłabł. :sorry:

Zamierzam w niej prasować. :-):tak: wtedy na pewno pokocham prasowanie. :-p

slonkoonline-ja tez mysle ,ze to zabki

niepamietam jak to bylo z oliverem ,czyli z tego wynika ze mial bezbolowo wyrzynanie sie zabkow.

wiem jeszcze ze na zabki maja dzieci letka goraczke ,kupke luzna jakby robily piaskiem,tak mi powiedziala znajoma ze j lekarz tak powiedzial.

spadam bo maly piszczy

dobranoc

Witam sie z Wami:-), chociaz nie wiem co dzis na tapecie bo musze cofnac sie do wczorajszego dnia.:szok: (ponad 30 str.)
Zofik juz zaliczyła 1 nocny posiłek
M. zaliczył tabletke tramalu i nasennej wiec chyba moge troche na bb posiedziec.
Jak Wy to robicie ze macie czas na rozmowy Mamuśkowe?????
Czy ja jestem jakos tak mało zorganizowana ze nie wyrabiam....:-(
Cały mój dzien (i kazdy...:-:)-( ) wyglada tak:
Pobudka ok 8.00
9.00 z łózka, prysznic, sniadanko,zakupy + karmienie, pilegnacja Zofika i rehabilitacja
o 12.00 spacer
o 15.00 znów karmienie i ćwiczenia + szykowanie obiadu i prace gospodarczo-domowe
17.00 jemy obiad i sprzatanie po (szybko bałaganie) i znów Zofik (karmienie i cwiczenia)
i znów 19 - sta kąpanie, karmienie, usypianie ogarniecie chatki po całym dniu
ok 21.00 padam na kanapie i nie mam juz siły siadac do komp.:sorry:
Niestety mamy stacjonarny.:no:
Jakos tak wole wyciagnac nogi na kanapie i pogadac z M. lub poczytac :-p

Matko słonko, aleś się W Y P O W I E D Z I A Ł A :-D Gdyby wszystkie pisały takie posty, to dopiero byloby nadrabiania :-D

Ja tez mialam prosta sukienke, lubie takie. Wrecz robie blleeee na takie napuszone!
Mnie też się suknie m&m's bardzo podoba. Nie mogę się doczekać aż ją ubierze i zobaczymy jak pięknie w niej wygląda :tak:

Choć ja miałam właśnie taką według Ciebie - "blee".
Zakocha łam się w niej od pierwszego wejrzenia i kocham ją do dziś. Generalnie lubię skromność, styl i elegancję, jednak zawsze marzyłam żeby TEGO dnia wyglądać i czuć się jak księżniczka.
No i tak było :cool2:

Załączniki

• 00010001.jpg
    00010001.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 53
  • 18 15x26.jpg
    18 15x26.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 48
hejo AgA,
u mnie to wygląda tak:
7:30 - 8 pobudka (włączam bb). Zajmuję się Mikołajem - ubieranie mycie śniadanie. I Mają - karmienie, przewijanie, ubieranie (poiędzy tymi czynnościami, jeszcze nie odpisuje ale już czytam bb) :-p
8:50 - odprowadzam Mikołaja do szkoły.
9:10wracam, Maja się trochę pobawi i zazwyczaj o 9:30 już śpi
do 12 robię jakieś roboty domowe i siedze na bb :-p
11 - 12 Maja wstaje. przewijam ją, daję drugie śniadanie w postaci słoika owoców.i idziemy na spacer
14 -15 wracamy ze spaceru - odpalam bb, Maję puszczam na podłogę do zabawek.
15:30 - odbieram Mikołaja ze szkoły
15:45- 16:00 karmię Maję obiadem ze słoika i jednocześnie szykuję obiad dla Mikołaja.
potem to już jest do wieczora zabawa z Mikołajem i Mają jednocześnie. Choć czasem Maja zaśnie po "obiedzie" i śpi około 1,5 - 2 godzin. Wtedy oczywiście odpalam bb. :-p
o 19:00 Mikołaj jje kolacje,
19:30 Mikołaj myje zęby i w tym czasie Maja jje kolację
20. piżamy bajka i spanie.
20:30 - bb

Moniqsan ,Twoja suknia tez mi sie podoba. Ślicznie w niej wyglądałaś Ty nasza księzniczko. Druga fotka ciekawie przemyslana. Mężulek jest pilotem cywilnym czy wojskowym?

Choć ja miałam właśnie taką według Ciebie - "blee".
Zakocha łam się w niej od pierwszego wejrzenia i kocham ją do dziś. Generalnie lubię skromność, styl i elegancję, jednak zawsze marzyłam żeby TEGO dnia wyglądać i czuć się jak księżniczka.
No i tak było :cool2:
Hm... kurcze nie potrafie opisac mojego typu napuszonej sukni, zebyscie zrozumialy o co mi chodzi.
Twoja np. na Tobie mi sie baaaaaardzo podoba. Ja dla przykladu wygladalabym juz jak beza w niej :-):tak:
Najbardziej to nie lubie tych, z takimi "gniecieniami", albo tego typu, co wygladaja jakby po obu stronach z przody podniesc do gory... Kurde wiecie o co chodzi?

reklama
m&m's qrka...no widzisz jakos nie mam kiedy wkleic tego bb w plan dnia bo nawet kawe pije chodzac a sniadanie jak jem to stoje - zeby było szybciej???:confused:

ehhh....Dziewczyny
I ja tez miałam piekna sukienke i wogóle.....i wisi w szafie...i zal mi ja gdzies oddac...nawet po latach sobie w niej sesje (akty) urzadziłam:zawstydzona/y:...sama sobie:tak:

Kazda z nas miała pewnie piekna suknie bo suknie slubne z reguły sa piękne:tak:

Do góry