reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

dziewczyny mam do Was pytanie, czy pobierałyści już próbki moczu..ku rwa ja oczywiście spieprzyłam trzy woreczki, jutro znowu muszę zapieprzać po nowe i kolejne próby..może któraś z Was ma jakieś wskazówki co bym znowu nie musiała się denerwować:-)

Woreczek się odkleja?
Sama nie pobierałam ale w szpitalu podpatrywałam pielęgniarkę.Pielęgniarki obklejały woreczek plastrem bez opatrunku.Nie dociskały mocno do skóry żeby przy zdejmowniu nie bolało.

reklama
Woreczek się odkleja?
Sama nie pobierałam ale w szpitalu podpatrywałam pielęgniarkę.Pielęgniarki obklejały woreczek plastrem bez opatrunku.Nie dociskały mocno do skóry żeby przy zdejmowniu nie bolało.

no dokładnie - i ja słyszałam, ze tak trzeba z tym postępowac, ale na szczęście jeszcze nie musiałam tego samodzielnie wykonać. Jaga nie miała jeszcze (po wyjściu ze szpitala) badanego moczu - ale pewnie za jakiś czas trzeba bedzie się z tym zmierzyć.
Bardziej jednak obawiam się kolejnego kłucia :-:)-:)-(

CONFI-ja sie tez nie obraze,ale padlo pytanie czy ktos cos znana na oduroczenie no to napisalam.
z tymi majtkami dobre:-D!!
kokardke tez mam przy lozeczku a we wozku nie potrzebuje bo mam caly czerwony:-)

niedawno wrocilam ze spacerku ,ladny dzien byl to trzeba wykozystac,maly se pospal 2 godzinki.

dziewczyny o ktorej dzisiaj kladziecie dzieci spać normlnie czy godzine wczesniej
ja jak kamilkowi zakladalam woreczek to przyklejalam zaraz po ob udzeniu i tak zeby sam siusiak byl w srodku bez jaderek woreczek przyklej tak troche wyzej pod pepkiem wtedy sie nie odkleja tak strasznie i pilnuj jak sie wysiusia to zaraz sciagaj wystarczu kilka kropelek moczu ja mialam doslownie odrobinke tego

Ostatnia edycja:
okeeeej nie będę sie juz wypowiadac bo się narażę...zapytam tylko ...moge?
Co to znaczy ze ktoś zauroczy dziecko...bo...przepraszam ale brzmi to cudownie nieprawdopodobnie. Jak dla mnie realistki po prostu płakał bo coś było nie taka przestał bo nagle przestało. ja co rusz zauważam takie zachowania U Damiana który potrafi ni stąd ni z owąd sie rozpłakac i tak samo ucichnąć bez pomocy jakichś nadprzyrodzonych mocy ale tak jak mówie...nie wypowiadam sie bo się narażę i co?
Ja każdą próbe przeforsowania takich bzdur kwituję śmiechem, z resztą Mamstud przybij piatke bo ja tez oplułam monitor i mój M także się usmiał. :-D

m@dz1@ ja kłade normalnie, no chyba ze padnie mi wczesniej. Dostosuje się do małego zegara biologicznego ( w to akurat wierze :-p)
aha i dziękuję za komplement pod adresem mojego avatara :sorry2:

Ninko ja Ci w sprawie woreczków nie pomoge bo moczu nie pobierałam ale nawet jeśli to z racji naturalnego "dozownika" miałabym łatwiej :-D

madzia- ja zdolalam przeciagnac malego do 19.15... zasypial najwczesniej o 19.30 a tu mi sie juz od 17 darl.. normalnie zaczynal marudzic od 18.. widac jemu sie ten zegar biologiczny nie przestawil jeszcze,, ciekawe ile pospi..:/

Nina ja już pobierałam mocz u Gaby, przykleiłam woreczek bardzo dokładnie wokół dziurki - czyli tam gdzie jest cewka moczowa - wcześniej umyłam to miejsce czystą wodą i porządnie wysuszyłam. Nie wolno zostawić go na dłużej niż na pół godziny bo po pierwsze można doprowadzić do odparzenia, po drugie zaczynają się gromadzić bakterie i wynik może wyjść nieprawidłowy. Jeśli uzbiera się za mało moczu, przyklej następny woreczek i zanieś dwa (odstęp między pobraniami nie może przekroczyć godziny) Powodzenia! A dlaczego robicie to badanie? Coś się dzieję z Kasią??

M@dziu ja położyałm normalnie, jakoś nie zauważyłam żeby to Gabie różnicę zrobiło :-)

A u nas sukces!! Dziś Gaba zjadła 70 ml zupki mojej roboty, a na kolację 80 ml kaszki Bebilon jabłkowej :-) Jestem przeszczęśliwa! :-)

reklama
Lili też kapotaż :happy2: Nie zdążyłam jej wykąpać, o 19 dorwała się do cysia i po 10 minutach zorientowałam się że ssie na noc. Jadła, jadła, jadła ... dostała drugiego i dalej jadła :sorry2: Skończyła o 19:50 :szok:
Mam nadzieję że ta zmiana czasu nie zmąci jej uregulowanego rytmu dnia :sorry2:

Do góry