reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

I JA SIE WITAM Z RANA :-)
BARMANKO no wlasnie ja nie wiem czy tutaj oni maja specjalizacje u lekazy, bo jak chodzimy (cokolwiek by dolegalo) do tego samego lekarza...

JOLU TRZYMAMY KCIUKI ZA UDANA OPERACJE.... na szczescie nie mam doswiadczenia ze szpitalem w leicester bo dopiero po porodzie sie tutaj przeprowadzilismy ale w londynie oddzial dzieciecy byl super wszystko ladnie wymalowane (kolorowe obrazki) lekarze bardzo mili i wspirajacy rodzicow. na pewno nie bedzie Wam niczego brakowac ! wiec najwazniejsze zebys Ty ze swoim mezem za bardzo sie nie denerwowali bo dziewczynki moga to odczuc... zycze duzo sily :-)

AGA KM gratki dla JAGODKI no i mezus kupuje ci prezent za znalezionego zabka :-)

MAMSTUD mieszkanie suuuuper, zeby Wam sie milo mieszkalo no i zycze milych sasiadow (bo to tez wazne) CONFI moze cos o tym powiedziec :-)

TSARINA zdrowka dla IZY MIRKI no i przyjemnej niedzieli z mezulkiem :-)

MONIQSAN ale czy nie jest przyjemnoscia nadrabianie tyyyyyylu stron :-)

BOHACIEFKA bardzo ladne zyczenia zlozylas SARY MATIEMU :-) co do suwaczkow to jest tak, najpierw musisz stworzyc swoj wlasny i niepowtarzalny suwczek np na stronie Suwaczki i grafiki – ciąża, ślub, urodziny – podpisy, sygnatury na forum, bloga, stronę www i kopiujesz kod BBCode pozniej wchodzisz wszybkie menu, wybierasz edytuj sygnature tam wklejasz ten kod i zatwierdzasz. jezeli masz jeszcze jakies pytania to sprobuje pomoc :-)
co do tego klubu to bardzo fajna sprawa
po pierwsz mozesz spotka fajne mamy (na pewno nie tak fajne jak na bb ale... :-) )
po drugie dowiedziec sie fajnych rzeczy. chetnie tez bym sie zapisala na cos takiego ale nie slyszalam jeszcze o takim czyms u mnie w miescie.chociaz pewnie sa jakies kluby (chyba sie wezme za poszukanie czegos). a macie jakas strone internetowa tego klubu chetnie bym zajrzala :-)

A tak z innej beczki... dziewczyny wierzycie w oczarowanie dzieci? jezeli tak to znacie moze sposoby na odczarowanie?

u nas pogoda wysmienita :-) wiec pewnie z cora sie wybierzemy na spacerek :-) milej niedzieli cioteczki z bb :-)

reklama
Witam dziewczynki.
Barmanko-To ja pisałam o herbatce Hippa.U nas na nocnie działa:no: Ale w dzień po jej wypiciu spi minimum 2 godz(w piatek spał 4,5 h:tak:)
Odezwę się później bo"maruder się włączył.
Buziaki

Dzień dobry Majóweczki. U nas też pogoda okropna, nie wiem zupełnie jak zorganizować sobie dzień...

Barmanko mieszkanko wymagało praktycznie tylko odmalowania, a i to nie dlatego, że zniszczone, tylko kolory nie nasze. Kuchnia była gotowa pod zabudowę, musieliśmy ją trochę przerobić do naszych sprzętów. Dziś wynosimy skrzynki, rozkładamy dywan i gotowe! Cyknę fotki i wrzucę po przemianie :-)

Bohaciefko śliczne życzenia!! Ja zwykle mówię "wszystkiego najlepszego" bo jakoś nic wyszukanego nie przychodzi mi do głowy... A co do Baobabu - zazdroszczę!!! Możesz nam każde spotkanie tak opowiadać :-)

tsarina mam nadzieję, że Izie Mirce szybko minie to przeziębienie!

A na popołudnie mamy dziś gości, brat mężulka z żoną i czwórką dzieci. Mam nadzieję, że nam chatki nie rozniosą :-) Żartuję, bardzo ich lubię, a chłopcy zakochali się w Gabie :-)
Miłego dnia cioteczki, będę zaglądać :-)

kornasia
u nas się mówi zauroczenie
ja osobiście w takie bzdury nie wierzę, ale znam metodę jak zrobić "odczyn"
jak masz spódnicę albo bluzkę (oczywiście na sobie) bierzesz i trzy razy plujesz:baffled: od spodu i przecierasz dziecku czoło i znowu trzy razy plujesz i przecierasz i znowu. Czyli trzy razy po trzy razy:confused: mam nadzieję że zrozumiałaś:happy2:

Witam gaduły paskudne:-)

Ładnie stron nakilkałyście:-D:-D:-DKurcze, teraz nie zdąże was nadrobić, moze popołudniu.

My dzis odsypiamy, wczoraj wpadli znajomi i siedzieli do 2:30:sorry2:, M trochę za duzo wypił i łeb go dziś boli-dobrze mu tak:tak:
Mały dziś zły jad diabli, na szczeście usnął.
ja wybieram sie na jakieś zakupy, postanowiłam odświeżyć szafe, bo niedługo do pracy, a ja mam kilka rzeczy na krzyż w które wchodze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kurde jaka ja chyda przed ciążą byłam wszystko mam w rozmiarze 34 lub małe 36:no:a teraz niestety muszę mieć wieksze.
W spodnie to tylko w dwie pary wchodze, bo były luźne na mnie wcześniej, szkoda gadać.Nie wiem kieedy i czy nadbagaż zrzuce.

hej na zauroczenie to z tym pluciem znam ,znajoma mojej mamy mi powiedziala ze jak dziecko nie umie spac w nocy czy jest marudne to trzeba tak zrobic, mama z tata musza polizac czulko i wypluc jak bedzie slony jezyk to znaczy ze ktos zauroczyl,ja tak zrobilam 2 razy i tak jakby podzialalo,ale jednak musi sie kazdy przekonac.

powiedzcie mi czy wasze dzieciaczki tez piszcza? bo moj strasznie az w uszach boli,zaczal tez na nowo kciuka ciagnac ,moze na zabki.spodziewam sie ich pomalu,bo moj starszy mial tak na przelomie 6-7 mscy,takze biedne cycysie.

Witam wszystkich!!!
kornasia-na poczatku nie wierzyłam w zauroczenia, ale przekonalam sie na swoim synku.Zdarzylo mi sie to ze 3 razy.Nawet raz zauroczyla mi go moja tesciowa.Gdy poszla do domu dziecko wpadlo w szal.Nie mozna bylo go opanowac.Prezyl sie, plakal jakby ktos go ze skory obdzieral.Myslalam ze cos go bardzo boli.Ale moja mama kazala mi sprawdzic czy dziecko ma slone czólko, a jesli tak to jest zauroczone.I wtedy powiedziala, zebym doslownie wylizala czólko Filipka i splunela 3 razy za siebie..Pomyslalam jakies glupie zabobon, ale zrobilam to i jak reka odjał.Dziecko sie uspokoilo i znowu byl zadowolony.Inny sposób,ale z tego nie korzystałam(wiem tylko ze najpierw trzeba sprawdzic czy czoklo jest slone) to matka musi swoimi majtkami ktore ma na sobie wytrzec czólko.Ja osobiscie na dzien dzisiejszy wierze w zauroczenia.

aneteczka- dodatkowymi kg sienie przejmuj,, zleci jak wrocisz do pracy, swoja droga ja tez mam na plusie jeszcze 5kg i od 2 mc stoi waga w miejscu.. hmm ciekawe czy kiedys je zgubie,,, a waze w tym momencie 70kg przy wzroscie 175cm..

jola- nie martw sie kochana,, najwazniejsze to pozytywne myslenie,,, bede mocno trzymala kciuki zeby wszytsko sie udalo..szpital z tego co opisujesz wydaje sie byc wypasiony:)
zdjecie dziewczynek super i ze wysatrczy im jedna zabawka - tak maja wlasnie blizniaki..( sama jestem blizniaczka jednojajowa)

aga_k_m- wow kochana ta twoja jagodka to fajna kobietka jest:)
wylata jak zacznie chodzic.. moj kuba nie wiem iel ma dlugosci ale ubranka na dl.74 ledwo co pasuja..

martalis- szczesciera z tym przesypianiem calych nocek:tak:

mamstud- mieszkanko juz wyglada ciekawie a co bedzie jak juz wszytsko rozpalujecie , ustawicie.. mmmm napewno bedzie sliczne,, czekamy na zdjatka:)

dziewczynki oprocx maty, noszenia na raczkach lezaczka znalazlam super piosenki.. ja mojego kubusia sadzam na lezaczku puszczam te piosenki i mam spokoj ok 20min..:)

[video=youtube;-0pVHGWImJk]http://www.youtube.com/watch?v=-0pVHGWImJk&feature=related[/video]

[video=youtube;DXYfAJOS3PY]http://www.youtube.com/watch?v=DXYfAJOS3PY&feature=related[/video]

Ostatnia edycja:
reklama
[video=youtube;ukqrAfuuha8]http://www.youtube.com/watch?v=ukqrAfuuha8[/video]

[video=youtube;MoGg6vwm8vI]http://www.youtube.com/watch?v=MoGg6vwm8vI&feature=related[/video]

[video=youtube;cKIckYZ2dkM]http://www.youtube.com/watch?v=cKIckYZ2dkM[/video]

Do góry