barmanko, rutyna znajdująca sie w rutinoscorbinie ma działanie uszczelniające naczynia krwionośne, i dzięki temu zapobiega krwawieniom

natomiast wapno działa obkurczająco na naczynia co też skutkuje homowaniem krwawień

Często lekarze przepisują taki zestaw przy nawracających krwawieniach z nosa, obfitych mięsiączkach czy też żylakach
ooo dobrze wiedzieć

, bo tego nie wiedziałam
oj ja też miałam busy dzień

lae jestem bardzo zadowolona, pogoda super, cały dzień z synkiem byłam na dworze.
mąż posprzątał hacjende, pojechał na zakupy, a ja latałam z wózeczkiem po parkach i okolicznych bezdrożach :-)
dziś miałam przyjemność poznania jednej z forumowych mamuś:-) świetna dziewczyna, dobrze nam się rozmawiało, mam nadzieję że spotkamy się jeszcze nie jeden raz

a ja piekę ciasto na niedzielę, z tych przepisów na skazę białkową ;-) jutro niestety mąż wyjątkowo idzie do pracy, więc nie pojedziemy nigdzie za miasto, ale mam nadzieję że wyjdziemy choć do jakiegoś parku
mleczko w piersiach już ładnie wróciło, ale jakby co to popijam jeszcze karmi tak na wszelki wypadek ;-) niestety synek przez te kilka się przyzwyczaił że mleczko leci szybko (to rzadkie, bo tego tłustego mleka przez te dni nie było), to dziś skubany jeden nie chciał mocniej ciągnąć by poleciało to gęste

tylko rzucał się przy cycu, machał łapkami, krzywił się, złościł... no ale smrodek jeden nie będzie rządził w tym związku

więc cierpliwie czekałam - albo zaciągnie mocniej gęste albo wcale cyca nie dostanie ;-) wygrałam

ale przez tą moją cierpliwość spóźniłam się na spotkanie z forumową mamą