reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
mala_czarna21 - ja też jeszcze nie mialam robionego KTG..
Ale też nie było do tej pory sytuacji, która by spowodowała podpięcie mnie do tego urządzenia (zanik ruchów, skurcze).. hmm.. ale nie powiem jestem ciekawa kiedy w końcu będę miała to badanko zrobione (z całą pewnością przed porodem, ale czy wcześniej też się załapię - hmm??)

confi to grzeczna dziewczynka, dobrze się odezwała... gdyby moja córcia też taka była, np. w wieku 12- 15 lat- ale to wielkie marzenia i daleka przyszłość...

hehe - ja marzę o tym, aby od samego początku Jaga była dzieciątkiem grzecznym i dobrze ułożonym - ale z naszymi genami, będzie to dość trudne do uzyskania, hehe ;-):-D

A ja mam pytanie - spakowałyście już ciuszki na odbiór dzieciątka ze szpitala? jak tak - to powiedzcie/napiszcie co dokładnie spakowałyście (nie chciałabym z czymś przesadzić.. a wolę mieć przygotowane z boczku dla męża, bo on to w ogóle chyba sobie nie poradzi z tymi maleńkimi ciuszkami..)

tak wiem .... należy mi się straszny klapsior do gołą pupę :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:
ale czuję że nie urodze w terminie i jakoś mi się nie śpieszy....
ech te wymówki :-p

spoko, spoko - bić Cię nie będę - ale spakuj torbę w wolnej chwili:tak::-D Ja swoją już od miesiąca dopakowuję.. no i jak już napisałam będę przepakowywać. W sumie zostało mi tylko spakowanie kosmetyczki i dokumentów + badania.

Mamamatysia i m&m's - gratulacje śliczne maleństwa :tak:

A i ja ciągle w dwupaku, 37 tc 7 d, i własciwie oby cały dzisiejszy dzień nic się nie działo, mojego męza nie ma i zielonego pojęcia nie mam co bym zrobiła w końcu mam 60 km do szpitala :-D a u mnie tax-ówek nie ma

Slonko - nie stresuj się wszystko będzie dobrze, też mam ciągle mokra wkłądkę już od ponad tygodnia, ostatnimi dniami nawet coraz bardziej, tak mi się przynajmniej zdaje, ale czekam do tych regularnych skurczy, teraz miewam różnie co 20/25 czasem nawet co 40/45 min, bardzo różnie :baffled:

aga_k_m ja mam przygotowane dwa zestawy wyprawki dla noworpodka, kupione w komplecie. A dwa, bo nie wiem kiedy urodze, więc są w rozmiarach 56 i 62. W tym komplecie były body, spodenki i pajacyk nieco większy na to. No i mam sweterek i kocyk na nóżki, bo nie wiem jaka pogoda będzie, żeby dziecka nie przywiało...aaaaaa i czapeczka taka nieco cieplejsza, nie z tych letnich ale tez nie taka zimowa:baffled:

Witajcie

Ja dopiero wstałam, nie wiem co mnie tak dziś zmogło, bo zazwyczaj juz o 8 jestem na nogach;-)
M&M-śliczna kruszynka
mamamatysia-cudo, a stópki na drugim zdjęciu mnie powaliły:-)
aga_km- ja na wyjście przygotowałam dresik-jak będzie ciepło, czapeczkę taką wiązana, skarpeteczki, no i butki.
Druga wersja jest na zimniejszą pogode. Bluzeczka z długim rękawkiem na to spodeńki na szelkach i sweterek.
Oczywiście rożek-ale ten bede miała w szpitalu:-)

reklama
tsarina - no właśnie.. myślałam o tych komplecikach (w TESCO są śliczne), nie kupiłam jednak żadnego gotowego - gdyż tak naprawdę nie wiem jak duże jest dziecko:)) myślałam zeby w razie czego Mąż kupił właśnie taki gotowy zaraz po porodzie - ale wolałabym mieć coś już wcześniej upranego a nie śmierdzącego sklepową półką :baffled::dry:

mówisz - cieplejsza czapeczka? - dobra rada, przygotuję wobec tego dwie: cieplejszą i lżejszą..

aneteczka - mam dresik właśnie odłożony, do tego bodziaki, i skarpetki. Butków nie biorę - skoro i tak Małą będzie w rożku :))

wiecie - może zadałam głupie pytanie - ale nie chciałabym zostać wyśmiana na porodówce, że z czymś np. przegięłam, hehe;-)

Do góry