reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

powiem Wam dziewczyny, że ciekawa jestem które z nas przenoszą ciąże...

to pewnie będę ja :-( :-( :-(
a tak bym chciała byczka mieć.... czuję osobistą awersję do bliźniaków :crazy: ...
czytam was, czytam i nie mam ZUPEŁNIE ŻADNYCH dolegliwości ze zbliżającym się porodem jak niektóre z was :sorry:
jakbym normalnie z marsa była albo jak :baffled:
czuję się jakbyście gadały o czymś na czym ja się nie znam :wściekła/y:

reklama
marzena80- no wlasnie my bylismy w turcji i mi tez sie miesiaczka rozlegulowala, bylismy na weselu u kolezanki i o 2 zaczal mnie bolec brzuszek , a powinnam dostac wtedy okres , a panna mloda sie smiala ze nie dostane bo jestem w ciazy, a mi nawet to przez mysl nie przeszlo, ale zrobilam test w niedziele i co dwie kreski :-p

ja to tylko teraz sie modlę byle do 12maja było wszystko ok bo przez to miednicowe ułożenie malutkiej gdyby mi teraz odeszły wody (tak mi mówił lekarz) to może być bardzo niebezpiecznie....bo może się tak zdarzyć że np nóżka jej wpadnie w kanał rodny (bo główkę ma z boku) i będzie problem....
uczulił mnie że gdyby się tak stało że mi odejdą wody płodowe to na ,,noszach" mają mnie zawieźć do szpitala..absolutnie nie mogę wtedy chodzić żeby właśnie nie doprowadzić do komplikacji..

powiem Wam dziewczyny, że ciekawa jestem które z nas przenoszą ciąże...
Zapewne ja!

marzena80- no wlasnie my bylismy w turcji i mi tez sie miesiaczka rozlegulowala, bylismy na weselu u kolezanki i o 2 zaczal mnie bolec brzuszek , a powinnam dostac wtedy okres , a panna mloda sie smiala ze nie dostane bo jestem w ciazy, a mi nawet to przez mysl nie przeszlo, ale zrobilam test w niedziele i co dwie kreski :-p
My byliśmy w Egipcie i zaraz po powrocie powinnam była dostać @, a tu nic. 10 sierpnia zrobiłam test, ale była 1 kreska, więc stwierdziłam, że jakieś zawirowania hormonalne i czekałam dalej, tym bardziej, że ja niewiele wcześniej tabletki odstawiłam. Ale jak do końca miesiąca nie dostałam to 4 września poszłam do ginekologa i potwierdził ciążę. W drodze powrotnej kupiłam test i już wyszły 2 kreski.

czuję osobistą awersję do bliźniaków :crazy: ...
Moja teściowa jest bliźniakiem, więc ja też.

Marzena80-
kochana nie martw sie, jeszcze cie zaskoczy ;-)a tak pozatym to jak ci wyszedl termin na 1 usg?? bo nam polozna mowila ze czesto ten termin z 1 usg w I trymestrze jest najbardziej wiarygodne, wiecej dzieci rodzi sie w tym terminie niz wg om:happy:, bo mi np wychodzila data 2 czerwiec z 1 usg
Eh..to widzę, że nasza Wróżka raczej wszystkie majowe porody wywróży skoro ma tak odległy termin... ;-)
Też słyszałam, że ten termin 1 USG z I trymestru jest najbardziej prawdopodobny..szkoda, że mi takiego nie wyznaczyli.. :no:
A tak serio to ja też jeszcze się nie spakowałam.. Jeszcze piorę i piorę... i końca nie widzę.. I nie mogę dojść do ładu w mojej szafie bo mam tam rzeczy dzidzi i swoje i kosmetyki dla dzidzi... jednym słowem mydło i powidło :zawstydzona/y: Tak to jest jak się ma tak mało miejsca :wściekła/y: Oby mi starczyło czasu na te porządki..

nina27- oj kochana to faktycznie uwazaj na siebie

barmanka, marzena- moja mam i moj brat sa blizniakami , a tak szczerze to dla mnie nie ma znaczenia znak, najwazniejsze jak wychowasz dziecko ;-),

Ale jadę w odwiedziny do rodziny i po kolejną porcję ciuszków do Dublina.. Liczę na piękną pogodę bo chcę pojechać przy okazji nad morze... i do botanika obowiązkowo :-) A widzę, że pogoda nie zapowiada się zbyt piękna :no:

ech z tą pogodą to nigdy nie trafisz :no:
a do botanika warto się wybrać, bo jest tam przepięknie. weź ze sobą orzeszki - to będziesz mogła wiewiórki nakarmić :tak:
dorzucam kilka fotek byś miała namiastkę tychże wiewióreczek ;-)

Załączniki

• IMG_1422.jpg
    IMG_1422.jpg
    52,5 KB · Wyświetleń: 20
  • IMG_1425.jpg
    IMG_1425.jpg
    59,6 KB · Wyświetleń: 22
  • IMG_1424.jpg
    IMG_1424.jpg
    47,7 KB · Wyświetleń: 22
  • IMG_1426.jpg
    IMG_1426.jpg
    50,1 KB · Wyświetleń: 21
barmanka, marzena- moja mam i moj brat sa blizniakami , a tak szczerze to dla mnie nie ma znaczenia znak, najwazniejsze jak wychowasz dziecko ;-),
Wiadomo, że tak, ale to takie żarty. Ja też nie chciałam barana, bo moja głupia kuzynka jest baranem, ale to przecież nie ma znaczenia.

reklama
Do góry