reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Cześć Dziewczyny:-)
Mam zaległości z 2 dni, ale najpierw chciałam napisać.
Byłam dziś na USG - Synuś nadal jest Synusiem:-D, waży 2,16 kg ( 34 t.) - to w porównaniu z Waszymi Maluchami z tego okresu ok??
No i któraś z Was wspominała ( przepraszam, że nie pamiętam, która:sorry:) o długości kości udowej , czy 6,66 jest dobrą długością??
Lekarz powiedział, że wszystko jest w normie i ok, ale chciałam jeszcze mieć porównanie z Waszymi Maluszkami:tak:.
Ułożenie jest nadal główką w dół, a łożysko usadowione na przedniej ścianie ( to chyba też dobrze?)
Nigdy wcześniej ( przed ciążą) nie myślałam, że aż tak się przeżywa wszystkie badania, wyniki...:happy:

reklama
Malgoss nasz synuś(który nadal jest synusiem) we wtorek ważył 2450g i mierzył 39 cm(35 tydz).Ja jestem w drugiej ciąży ale ze starszakiem tak wszystkiego nie przeżywałam.Może dlatego, że byłam młodsza a ciąża przebiegała bez komplikacji(nie to co teraz)

no dobra ja ide już do pracy... bozie a tak się dziś w domku narobiłam :wściekła/y:czuje że nogi w dupe mi włażą a tu jeszcze w pracy mam 6 godz stania na nogach :baffled: :crazy:
ja to czasem jakaś głupia jestem... po cholere mi było wszystko dziś gotować i piecz - jakby jutro dnia nie było :-(
jeszcze mi się Marcel prostuje w brzuchu, nie kopie mnie ale prostuje się jak struna i boli jak diabli :eek:

aaa zrobiłam nowy albumik z fotkami usg dzidziolka i moim brzuszkiem, jakby któraś chciała obejrzeć :tak: (ale i tak większość fotek już wcześniej dodałam do działu z fotkami z usg)

Malgoss - skoro lekarz mówi, że wymiary są OK to lepiej mu zaufać i nie doszukiwać się czegoś.. :tak:
Ja jak zobaczyłam na ostatnim USG, że różne części ciała odpowiadają różnym tygodniom ciąży to troszkę zbladłam..ale doktor mnie uspokoił i pokazał że kolejny rząd cyferek to są normy i wszystkie były w normie :-) a te różne tygodnie wynikają stąd, że teraz dzidzia rośnie bardzo intensywnie i często rośnie najpierw np. główka a potem nóżki..itp. Ale wszystko się wyrówna - jak zapewniał mnie doktorek :yes:
A mój Patryk w 32 tygodniu ma kość udową długości 6,10 cm :rofl2:
(P.S. co wskazuje na 31 tydzień ale to jest norma dla 28-34 tygodnia)

Barmanka79 - ja Cię podziwiam z ta pracą.. mam brzuszek podobny do Twojego, więc z takim ciężarkiem w pracy to nie lekko.. :no: i to na nogach!!! 6 godz. :szok:
Ja dziś byłam na zakupach tylko parę godzin ale gdzie tylko widziałam ławkę to siadałam odpocząć :-) i też maluszek mi się pręzył aż momentami kuło.. Nóżki sobie prostował - pewnie też obgryzał pazknocie u nóg.. :wink:
Ale fajniutkie masz te zdjęcia z USG :yes:

Ostatnia edycja:
confi kochana mam do Ciebie pytanie ostatnio mi proponowałaś magnez i dzisiaj sobie kupiłam tylko wolę się upewnić
Asmag forte
i napisz mi jeszcze ile tabletek dziennie zazywasz..myślę że jedna wystarczy ale wolę się upewnić
Z góry dzięki za odpowiedź

malgoss- nasz Filipek miał w 34 tc. 6,5 cm - co odpowiada 34 tc. - tak dr napisał:tak:

jola- 11.04 masz ewentualny termin wywoływania porodu? ojjj to mazurków i innych smakołyków się nie najesz ...ale i tak Ci zazdroszczę, że wiesz kiedy spotkasz się ze swymi brzdącami :-D. Dzielna jesteś że takie klocuszki nosisz pod serduchem

joannn, barmanka- mój maly też się pręży i wpycha nóżki w żebra:baffled:. Chyba już mu tam ciasno i musi się co jakiś czas prostować

confi kochana mam do Ciebie pytanie ostatnio mi proponowałaś magnez i dzisiaj sobie kupiłam tylko wolę się upewnić
Asmag forte
i napisz mi jeszcze ile tabletek dziennie zazywasz..myślę że jedna wystarczy ale wolę się upewnić
Z góry dzięki za odpowiedź
Ninko mi lekarka zaleciła jedną dziennie ,ale jakby sie coś działo...jakiś dodatkowe skurcze macicy czy łydek to mogą być dwie...zawsze po jedzeniu :)

chciałąm dziś z Wami popisać troche ale wzięłam się za malowanie ściany u mojego krasnalka :D
wpadłam na pomysł inny niż tapeta...dodam tylko,ze kolor jest taki w jakim mamy ścianę ...jedną ;)
zdjęcia sa z telefonu więc nie najlepszej jakości ale to co chciałam pokazać to widac :)

jutro dokończe drugą ścianę :)

2q8oyzr.jpg

6r128h.jpg

co o tym sądzicie??

Ostatnia edycja:
wow - confi - "zabiłaś" mnie tym malowidłem!!! Ale z Ciebie zdolniacha!!! jestem pod silnym wrażeniem - PIEKNIE Kochana PIĘKNIE!!!!!

reklama
wow - confi - "zabiłaś" mnie tym malowidłem!!! Ale z Ciebie zdolniacha!!! jestem pod silnym wrażeniem - PIEKNIE Kochana PIĘKNIE!!!!!
na prawdę Ci się podoba? Wow to super ...bałam się ze oberwę za ten fiolet ,ale stwierdziłam ze kolorowe mazaje mamy na podłodze i jeszcze na ścianie byłoby troche za wiele dobrego :)
dzięki Aguś :D

Do góry