reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Dzień dobry w ten upalny poranek (nie ma to jak znowu pospać do 10.00...).
Mi też apetyt już wrócił i mam ochotę na wszystko - najbardziej na owoce i słodycze (niestety). Dziewczyny, trochę mnie przeraziłyście tymi oscypkami. Ja na początku ciąży miałam ochotę na słone i zjadłam ich wyjątkowo dużo - nie zakopiańskich, tylko "nadmorskich" niewiadomego pochodzenia. A raz następnego dnia miałam bóle mięśni i stawów, zupełnie jak przy początkach grypy, ale po jednym dniu ustąpiło - mam nadzieję, że to był zbieg okoliczności!!
Nonek, cieszę się, że tak do tego podchodzisz i nie stresujesz maleństwa. Będziemy trzymać kciuki za poprawkę :tak:
Jolka, na ulotce któregoś z kremów przeciw rozstępom przeczytałam, żeby w brzuch delikatnie go wsmarować, a w inne rejony podatne na rozstępy - energicznie wmasować. Ja się stosuje do tej zasady, ale pewnie są różne opinie na ten temat.
avocado, trzymaj się dzielnie u dentysty. Mam nadzieję, że szybko ulży Ci w bólu. Niewyleczone zęby mogą być podobno niebezpieczne dla zdrowia Maleństwa. Ja byłam na kontroli zaraz po tym jak mi mdłości przeszły i mój dentysta kazał mi się zgłosić jeszcze raz w ósmym miesiącu. Trochę zazdroszczę Tobie tych Kaszub ;-) Mój N dzielnie pracuje i chyba w tym roku urlopu nie będzie.
czekoladka, super, że ślub był taki, jaki sobie wymarzyłaś. Jeszcze raz wszystkiego najlepszego :-D

Pytałyście o zatrudnienie kobiety w ciąży. Poszperałam trochę po forach i w takim przypadku należy spodziewać się kontroli - wszystko powinno być ok jeśli pracodawca zatrudni kogoś na zastępstwo w momencie jak już nie będziecie mogły pracować. Gorzej jeśli nie zatrudni, albo dopiero utworzył jakieś stanowisko (specjalnie dla zatrudnianej kobiety w ciąży) - wtedy może to być odebrane jako próba wyłudzenia i takiej pracownicy nie będzie przysługiwał urlop macierzyński. Tutaj jest to w miarę ładnie opisane: Zatrudnienie kobiety w 4 miesiącu ciąży - Prawo, porady prawne od 2001 roku - PoradaPrawna.pl

Do moich drzwi przed chwilą zapukał listonosz, a ja w rozciągniętej flanelowej piżamce. Ledwo zdążyłam stanik i sukienkę założyć, na majtki nie było już czasu ;-)
Zaraz idę wziąć sobie chłodny prysznic, ledwo wyrabiam przez te upały.

Czekoladka Witam serdecznie świeżutką mężatkę!!!
Mieliśmy iść rano do lekarza ale wysypka niknęła...dzwoniłam i lekarz mówił, ze jak sie upieram to mogę przyjść ale wysypki brak wiec trudno bedzie coś powiedzieć. Temperatury brak...wszystko ok ...więc podarowałam sobie ta wizytę. Za miesiąc będziemy miec ocenę rozwojową badanie krwi i takie tam, wiec wstrzymuje sie puki co :) Ale dziękuję Meago i wam dziewczyny za pamięc. Ja dziś mam ogórkową (moge jeść w tej ciązy bez konca) Naleśniki z twarogiem i jogurtem... Może jeszcze zrobie drożdżówki z budyniem dla chłopaków....i mam zamówienie na dwa chleby, dwie chałki i ciasteczka z lemon curd...Uwielbiam takie kuchenne dni :)

andzioszka- kopniaki są super.Mnie najbardziej kopie jak jej jest nie wygodnie jak np. leże z podkurczonymi nogami to od razu czuje i to bardzo wyraźnie albo budzi mnie koło 5 nad ranem kopniakami.W dzień jak coś zjem lub wypije nie koniecznie słodkie.Od 2 tyg czuje bardzo wyraźne.

A ja idę się zaraz opalać :) Bo słońce wyszło :)

Myszanko - ja zaczęłam stosować krem na rozstępy Mustela i zobaczymy jakie będą efekty. Dodatkowo moja mama miała patent, żeby po umyciu się żelem pod prysznicem umyć się zwykłą oliwką - super nawilża i pozostawia skórę sprężystą :)

Mama Kangura, ja też stosuję Mustellę (na zmianę z oliwką na rozstępy). Krem drogi, więc mam nadzieję, że efekty będą. Tylko zapach mi nie odpowiada, kojarzy mi się z klejem wikol - ale nie to jest najważniejsze ;-)

Hahah jak wikol - dobre ;D

ok, ja idę się opalać. Jeszcze pytanie - czy brzuch trzeba zasłaniać z powodu możliwości zrobienia się przebarwień czy z innego powodu?

Mama-Kangura- ja bym radziła się nie opalać a jeżeli już to brzuch przykryć.Ja w ogóle przez ciąże nie mam zamiaru się opalać.Ginekolog mi nie pozwoliła i słucham się jej.
W wątku o wizytach umieściłam zdjęcia mojej Nadi z usg 4D

reklama
Do góry