reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Topie sie...chyba wszystki tłuszcz ze mnie spłynie, zeby to tak działało to jeszcze był by jakis plus tych upałów:tak:
Juz i zimny prysznic byl, zimna woda z cytryna i lodem..i wiatrak, i co i duuuuupa!!!!
Kurcze to ja jakas opętana jestem chyba, bo mam prawie wszystko dla małej i siebie, no moze z wyjątkiem mieszkania, takze nie martwcie sie dziewczyny, Wy nie macie wyprawki, ja póki co mieszkania..wychodzi na to , ze kazda cos jednak ma:rofl2:
Moja mama kupiła mi sliczny rozek w lumpeksie, a ja dzien wczesniej nowy zamówiłam, takim sposobem bede miała dwa, a co!

Acha ze studiami sobie poradzicie, ja jak szłam na 1 rok lic to mój starszy syn miał chyba roczek, a drugi rok mgr cala ciąze przechodziłam, i obroniłam sie po porodzie.Takze uda sie i Wam:happy:

Ostatnia edycja:
reklama
Agatka policja tu niewiele daje bo potrafią przyjechać po 1,5 godziny to nie jest jednorazowa sytuacja tylko stan ciągły, sprawa była w gminie, administracji, u wszystkich świętych, były pisma itd. to adm, budynku sugeruje żeby mieszkańcy ze sprawą cywilna do sądu poszli :-D nikt nie ma w zwyczaju bic się dłużej niż kwadrans więc jak policja przyjeżdża to już jest spokój bo niechciany menel został np wyrzucony przez innych meneli, a jakoś z powodu smrodu nikt nie chce interweniować;) potrafią odmówić i kazać wezwać straż miejską a ich wezwać to już w ogóle graniczy z cudem. ehh...

A u mnie kolejna rodzinna przyjemna dyskusja tym razem z wcześniej nieobecną chrzestną mojego M. ... na wielkanoc M obdzwonił rodzinę z życzeniami świątecznymi i z radosną nowiną o ciąży, a ta dziś dzwoni do M że ona od rodziny się dowiaduje że my w ciąży jesteśmy i nawet nie raczyliśmy zadzwonić :/ o matko... no tak czy inaczej kobitka dorabia w ciuchlandzie i coś tam odłożyła i dziś do 18 żeby tam podjechać. M w pracy ja pół miasta jechać nie będę bo ledwo żyję na ten upał .. no to że jutro... no to mówimy że szkoła rodzenia i wizyta... i zaraz będzie foch jakich malo. Moja matka już oburzona że jak to nie możemy dzis tam podjechać, jak kurna wanienki odkupionej nie chciała tak ubranka jej raptem nie przeszkadzają bo ciotka powiedziała że z anglii no to ona już widzi oczami wyobraźni mothercare i każe mi jechać... a wczoraj jeszcze mi sugerowała żebym olała szkołe rodzenia bo tam klimy nie ma i duchota straszna a dziś mnie wysyła choćby i samą byle te "cuda" odebrać.
Bo to tylko dziś albo jutro...nie czaję skąd ten pośpiech, ale przyznam że aż się boję tych ubranek coś słyszałam o kombinezonie na 74... o żesz przecież moje dziecię tej długości to latem będzie :/ :eek:

ursula ach ta rodzina :) ja codziennie slucham od mamy roznych wesolych rad, ale nie przyswajam bo po co sie nakrecac ;)
tesciowej unikam i samo wspomnienie o niej na ta chwile napawa mnie wk#$@$! po jej pobycie - nigdy nie sadzilam ze to ten gatunek :tak:
i widzisz ula Ty musisz juz dzis jechac po rzeczy dla malej, a ja mam od siostry dostac i ciagle slysze czego to ona nie ma i ze mam nie kupowac ale jakos naszykowac czy dac to nie ..lozeczko mi pokazali kawalek szczebelek bo po 5 latach kolor zapomnialam :p a mojemu M zamkneli drzwi ze nie mogl zobaczyc :-) no i nie dadza nam poki nie skonczymy pokoju. I zrozum o co chodzi?

w ogole jak patrze na sciany w salonie to bardzo chetnie bym go odmalowala, bo jest fatalny - moj M kochaniutki uwielbia cos robic ale jak ledwo zacznie to juz chce konczyc i robi na odwal sie, czego skutki mam w salonie i sypialni. Pokoj malego to wie ze ma odpicowac, ale co zrobic zeby mi odmalowal cala reszte? :-D

Ehhh ursula, masakra nie dość, że cudowni sąsiedzi to jeszcze rodzinka Ci dokłada ;/

laperedhil
ja też ciągle słysze od kogoś ze to mi pożyczy a to da tylko nic nie widać a ja bym wolała chociaż mneij więcej wiedzieć co mam. A co do ścian to może przez przypadek Ci się coś na nie wyleje ale takiego żeby nie dało się zmyć jakiś barszczyk albo sok porzeczkowy :-D

Hej dziewczyny. Wróciłam z zakupów i padam na dziób. W całych Katowicach nie ma H&M z działem dla mam czy BiB i musiałam sie pocieszyć ubraniami w większych rozmiarach. Za to w Smyku siedziałam chyba z godzinę, poplakalam przy ubraniach dla maluszkow i kupiłam kocyś i ręczniki kapielowe dla Nelki. Pózniej Was doczytam i wrzuce fotki ;)

reklama
laperedhilteż pomyślałam o jakimś rzucie sokiem porzeczkowym :p albo o eksplozji kartony z barszczem :D

A takich co to mówią że coś mają i mamy nic nie kupować bo oni nam dadzą też mamy...mało tego nawet 3 mies temu słyszałam żebym ubrań ciążowych nie kupowała bo dostanę pakę na lato...lato w pełni, ja jak waleń a cichy kupić musiałam sobie sama :eek:

Do góry