reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

andzia86 wszystkiego najlepszego z okazji 3. rocznicy :*

ja dzisiaj tez plywam ;/ juz mnie ta pogoda wykancza ;/
moj maz sie napalil i che po powroce z londynu kupic samochod z jednej strony fajnie bo bardzo by nam sie przydal ale zastanawiam sie czy starczy nam na wszytsko kasy

a dzis kupila sporo cuszkow dla malucha w troche wekszych rozmiarach zaraz porobie fotki i wstawie na odpowiedni watek ;p

reklama
Andzia86- wiesz właśnie róźnią się strasznie tak jak mówisz mam taki nadgarstkowy i elektroniczny z pompką i naprawde są róźne pomiary sama nie wiem już jakim mierzyć bo tą wartość 136/68 mierzyłam sobie koło 12 a później mój mąż przywiózł od bratowej ten nadgarstkowy to już jakiś koszmar każda wartość inna.
Nigdy wcześniej nie mierzyłam bo nie miałam potrzeby mierzyć ale od poczatku ciąży miałam 125/75 albo 120/75 a wczoraj pomiar już większy 135/75

Czekoladka ja jak mierze na elektronicznym mam o wiele wyższe. A jak położna mi mierzy mam dużo niższe. Wydaje mi się, że te elektroniczne nie są zbytnio dokładne.

Nonek - sa straszne duże zbieżności między jednym a drugim pomiarem dla mnie to strasznie dziwne bo mam mierzyć i zapisywać a jak tu zapisywać jak każdy pomiar inny i który zapisać to już sama nie wiem.

Ja też już wróciłam od lekarza. Z dzidzi wszystko OK, teraz się ułożył główką do góry i naciska na wątrobę stąd moja zgaga. Jest jak zwykle większy o tydzień. Na moje twardnienia brzucha dostałam luteinę i powinno przejść po 3 dniach. Mam zrobić jeszcze badania na zatrucie ciążowe, bo puchną mi nogi, tak na wszelki wypadek. U mnie w domu 30 st płynę, masakra.

Rożek kupiłam na allegro ARUŚ BECIK ROŻEK USZTYWNIONY WIĄZANY W KRATECZKE (3423523987) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Mi odpowiadało bardzo to usztywnienie. Miałam dwa jeden z usztywnieniem drugi bez i jak bez usztywnienia to dla mnie była tragedia, no ale to kwestia wyboru. Noi kokarda, bardzo przydatna, bo różki lubią sie otwierać jak dzieci wierzgają nogami.

Meago - dzięki właśnie ten wynik na ramię mam 136/68
Domisia - ja też niestety niby mam jakieś podejrzenia tego zatrucia ciążowego o ten wynik z ciśnienia a jakie masz ciśnienie ??

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też kontroluje ciśnienie, bo u gina zdarza mi się takie 80/135, ale to chyba z nerwów, natomiast jak mierzę w domu to mam raczej niskie, albo normalne. Na początku mierzyłam nadgarstkowym i była tragedia, każdy wynik inny. Natomiast teraz mam naramienny i już jest ok :)

Możecie mnie pochwalić, pokonałam chęć jechania do McDonalda po hamburgera i wcinam arbuza :-p

Ostatnia edycja:
Do góry