reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Cześć dziewczynki

Ja wczoraj też nie byłam tutaj aktywna. Mam mały problem boli mnie coś w okolicach odbytu, ciężki temat;/ Obawiam się, że to hemoroidy, na wieczór dostaje takich dziwnych skurczów, wizyte mam dopiero w następny piątek;/ Ogólnie ostatnio się srednio czuje, mały kompie coraz mocniej;)
Jeszcze się zdenerwowałam, zapisałam się do szkoły rodzenia, a mój mąż stwierdził, że on nie ma czasu i mu się nie chce;/ chyba będę sama chodzic;/

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Was.Bóle i skurcze ustały troche, ale sa nadal(odcuwalne ale nie tak bolesne jak wczesniej)zaczynam sie martwic.Mała za to kopie jak sportowiec, jak by jakis zastrzyk energii dostała, tylko skad:-(...jak ja wystraszona, leze.Mialam isc ze starszym na szczepienie, ale obawiam sie , ze znów pobudze brzuch i beda skurcze.Wiec chyba dzis sobie daruje i pójde z nim w piatek.W ogóle zakupy nie zrobione, nie wiem co my jutro bedziemy jedli.

None-niestety i ja mam doczynienia z tym nieprzyjemnym tematem, ja od wielu lat.W ciazy sie nasilają i stad pewnie ból u Ciebie,staraj sie jesc tak aby stolec był jak najbardziej płynny, bo przy duzym wysiłku hemoroid zostaje naruszony i boli, moze tez krwawic.

cześć kobietki :)
powiedzcie mi brałyście jakiś probiotyk w ciąży? bo mam ten antybiotyk i kurcze nie zapytałam o probiotyk :( poradźcie coś :)

Z naturalnych jogurty, kefiry.

Kurcze poweidzcie mi dziewczynki, macie takie dolegliwosci czasem z tym brzuchem.Teraz odczuwam napinasie sie brzucha...narazie bez bólu, jak leze jest póki co ok, ale jak przejde sie zaraz sie napina.

Hej dziewczyny

Kinga lez odpoczywaj moze mała sie uklada tak ze cie straszy?

nonek - teraz to juz nie bedzie lepiej tylko ciezej nam z brzuszkiem z samopoczuciem:no: Nonek ja mialam po synu 2 ale z mascia zeszly... a teraz mam wrazenie jakby mnie tam czasem cos mrowiło:dry:

Wogole ja dzis wstalkam mialam piekny sen ze urodzilam juz Hanie:-D i ja karmilam i takie tam .. wstalam i szok z godzine probowalam ja obudzic i cisza zero kopniaka .. ale wkoncu buszuje mi juz po brzuchu:sorry2:

Witam mamusie:-)
Na lepszy początek dnia mam dla was to....

63696_591782914206852_666124254_n.jpg

kinga - ja mam takie dziwne napinanie brzucha po poranntm siku , i czesto jak wstaje <powoli> z pozycji lezacej.

nonek hemoroidów juz tez sie nabawiłam , wczesniej piekły swedziały ale robie nasiadówki z kory debu i sie zagoiły ale nie wchłoneły/

Witajcie,
dziękuję za życzenia zdrowia dla Taty. Na szczęście skończyło się na szwach, i wielkim strachu. Wrr najpierw Babcia teraz Tata, ale już po strachu. Pierwszy raz od kilku dni w końcu się w miarę wyspałam, chyba nawarstwiło się zmęczenie i stres.
Wszyscy wstaliśmy dzisiaj z lepszymi humorami więc mam zamiar więcej czasu poświęcić moim Krasnalkom.

życzę dużo uśmiechu i siły na dzisiejszy dzień.

nonek ,ursula, kinga trzymajcie się zdrowo i spokojnie :)

reklama
Hej Dziewczyny!

Kinga- ja mam takie napinania, bezbolesne, w poniedziałek lekarz powiedział mi,że jak sie co jakiś czas takie coś dzieje to nic niepokojącego, są to jakieś skurcze przygotowujące powoli do porodu. SKurcze nieodczuwalne, ale brzuszek się napina....

nonek - jak Mąż nie chce iść to go nie zmuszaj, lepiej iść samej. Ja się wczoraj wstydu najadłam... były dwa wykłady... ostatni kończył się o 20 i Pani, która go prowadziła mowi, że jest też rehabilitantką i że teraz przechodzimy na salę do ćwiczeń. Na co mój Michał " no bez przesady, która jest godzina".... było mi wstyd i darowałam sobie te ćwiczenia... pomijam fakt, że pierwszy wykład przespał.

maryś - najlepiej chyba naturalnie tak jak pisała Kinga, dużo kefirków i jogurtów

zwolineczka - dobrze, że z Tatą lepiej :)

A ja dziś pierwszy raz w życiu w nocy w miałam napady głodu. Obudziłam się dwa razy i po prostu musiałam coś zjeść, bo mały szalał a mi aż niedobrze z głodu się robiło... Mam nadzieję, że to jednorazowe....

Do góry