reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Cześć Dziewczyny,
czytam Was cały czas, ale w ten upał nie jestem w stanie funkcjonować. Ciągle mi słabo, leżę pod wiatrakiem z okładami zimnymi na karku i stopach. Nie wiem, co się dzieje, ale od dwóch dni nie żyję :(

ursula - byłam w szkole rodzenia - wczoraj były ćwiczenia oddechu przeponą, mięśni kegla i masaż pleców i ud. Poza tym była pogadanka o tym, jakie aktywności są dozwolone w ciąży itp. No i gimnastykę ze 20 minut mieliśmy. Od następnego spotkania (mam w poniedziałki i wtorki) ma byc teoria.

Wracam do leżenia, nawet laptop mnie grzeje :/

Ja wczoraj miałam w szkole rodzenia wykład o ciąży i porodzie. O znieczuleniu i porodzie SN i CC. Wykład prowadził lekarz... który jak wszedł na salę to myślałam , że to młodszy brat którejś z Pań :) mówił o tym co jest preferowane i praktykowane u nich w szpitalu. Mówił o nacięciu krocza... i w szpitalu, w którym będę rodzić często wykonuje się nacięcie w pierwszej ciąży... nawet było to wypisane we wskazaniach do nacięcia...
drugi wyklad był reklamą - ale był bardzo konkretny o przewożeniu dzieciątka, fotelikach itp.

aaga - ja dziś wyszłam tylko z psem i myślałam, że zemdleję. Myślę, że upały nas już mocno wymęczyły...

produkcja pelna para :-p
zaraz sie pochwale zdjeciem mojego malego amanta :-)
poogladam wasze koszule i tez cos musze zamowic, w swoje pizamki juz nie wchodze a w czyms trzeba spac :-p dzis niewyspana, nie moglam zasnac a jak juz mi sie udalo to burza mnie obudzila, maly kopal szalenie w nocy i usnelam ok 3 i przed 7 wstalam bo poszlam do internisty po skierowanko na badania bezplatne :-D

avocado ja glukoze bede miala dopiero poniedzialek - wtorek :) musze kardiologa umowic sobie no i tez musze kontrolowac cisnienie bo mialam 150/85? a u gina pozniej 138/84 wiec powiedzial ze w normie i co
na obnizenie cisnienia:
nie solic
lykaz magne B6 max 2 x 1
pic duzo wody i jesc wiecej warzyw niz owocow
o 20. szkola rodzenia :tak:

Uff, już nie daje rady w ten upał :baffled:

Wczoraj miałam przeprawę z moją Basią. Uczę ją nocnikowania i używam pieluch tetrowych. Oczywiście w mokrej tetrze może latać pół dnia, nic ją nie rusza, chyba jest za wcześnie, ale jeszcze walczę. najgorsze były 3 kupy na tetrze. Ja nie wiem jak kiedyś ludzie prali cały czas te pieluchy, to jakiś koszmar był. Ja non stop piorę i na szczęście szybko schną, bo ciepło. Powinni dać Nobla temu kto stworzył pieluchy jednorazowe !!!!

Odnośnie koszulek do porodu. Ja też miałam te z allegro szare z różnymi nadrukami, ale takie sztuczne są. Ja mam piżamkę ciążową Dajana - asortyment / MAMA-dla ciężarnych i karmiących - ITALIANFASHION
tej firmy i śpię w niej już od 2 lat i jest super. Mają tam też koszulki. Tylko trzeba zwracać uwagę na długość, bo widziałam na oddziale jak kobitki chodziły w takich za krótkich.

Melonowa powodzenia na wizycie:-)

Rojku ja niestety tak mam, że to co nie przyjemne odkładam na ostatnią chwilę. Ale dałam radę, choć pierwsze pół godziny walczyłam z odruchem wymiotnym.

Jesteśmy już po obiadku i zaraz uciekamy na dwór, warto korzystać z pogody, bo jest ciepło, ale nie tak jak wczoraj, jest czym oddychać

U mnie niestety upał znowu jak już od chyba 2 tygodni i zapowiada sie tak do piątku na termometrach w cieniu kolo 35 stopni masakra jednym słowem.
Marze już o wrześniu i o jakichkolwiek deszczach
Zresztą i tak nie moge wychodzić na te upały mam zakaz od ginekologa przez to że miałam wyższe ciśnienie,więc wiatraczek i pozasuwane okna roletami a i tak się dusze.

reklama
Do góry