reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Witam Was i ja przy porannej kawie, ale mrożonej:-)
Dziś mój M. ma ostatni dzień urlopu i mi smutno, że jutro już wraca do pracy. Fajnie było go mieć przez te dni przy sobie. Dziś wybieramy się do kina i na jakiś obiad.
Ja też myślę, że nie ma reguły, po jakim porodzie jest lepiej. Ja wolałabym sn, ale to nie od mojej woli jak wiadomo zależy;-)
avocado - ja dopiero wczoraj dostałam skierowanie na tę glukozę, więc obie mamy to przed sobą:baffled:

avocado no właśnie tak z M gadałam że i sn i cc daje w kość, szwy są i tak, tu trudno siedzieć i tu, tu się gorzej schylać i tu. Wszystko kwestia kobiety, jej predyspozycji, lekarza i zbiegu różnych czynników.

Kurde laski wlazłam na wagę (zabierzcie mi ją!) w 10 dni przybył mi 1 kg :/ to jakieś szaleństwo :/ już mam 7 kg na plusie ...

Cześć dziewczynki :)
dziś u mnie chłodniej :) mogę oddychać :) wczoraj to był koszmar.
Widzę że wy już tak serio się szykujecie, ja jeszcze jestem w całkowitym polu przez to leżenie. Muszę wyprać wózek i fotelik który dostaliśmy ale jak ? chciałam to zrobić w sierpniu żeby na balkonie postawić na słońcu i żeby szybko było suche ale nie mogę, chyba M będzie musiał. Jutro mam wizytę, mój Dyr w pracy mówił mi że jego żona miała leżeć ale poszli prywatnie do lekarza i założył jej pessar i że mogła chodzić, nie mam pojęcia jak z tym jest, jutro zapytam gina.
Szykujecie torby, pokażcie jakie macie duże :) bo ja nawet nie wiem jaką kupić :(
Miłego dnia :)

avocado hm nie wiem, czy to przesąd. Cesarka to poważny zabieg przecież. Rozcinane powłoki brzuszne itd. Fakt nie boli w trakcie :) i tu przewaga nad sn. Mniej się boisz o dziecko, bo się wydaje, że może się mniej wydarzyć. Moja siostra po sn i dwóch cesarkach twierdzi, że wolałaby sn, ale nie miała wyboru, bo wskazania. Z kolei cesarka jednak zostawia na macicy bliznę, potem przy dajmy na to 3cim dziecku jakieś już powikłania po ty mogą być. Ale ja laik jestem :)
Wiadomo wskazania są, znaczy, że lepiej dla danej kobiety i danego dziecka, żeby urodziło się cc.

ursula z wagą u mnie podobnie - leci w górę a ja nawet nie wiem z czego. Ale Ty to już całkiem na śledziach i pomidorach, to powinno lecieć w dół, no chyba, że faktycznie bochenek chleba do śledzia jest :p Ale u mnie waga działa mobilizująco. Wiem, że muszę się zważyć i pilnuje, żeby co rano nie było nie wiadomo ile więcej. Jak się kilka dni nie ważę, to od razu waga daje o sobie znać.

marys jak tylko dostanę torbę, to zfotkuję i wrzucę :)

rojku nie wiem , może to woda...albo po prostu tak być musi. Nie jem więcej dziennie niz ze 3 kajzerki, jagodziankę ;) teraz w te upały to lecę na wodzie z lodem i owocach bo zjedzenie gorącego , a w zasadzie stanie przy kuchni powoduje zawroty w głowie więc wole wyjąć coś na szybko z lodówki i tak wczoraj wciągnęłam sałatkę grecką ale o 22 upiekłam rogaliki z czekoladą i wciągnęłam z M wszystkie na raz :p no nie było ich wiele ale zawsze cos ;) przedwczoraj waga stała w porównaniu do ważenia z poprzedniego poniedziałku a wczoraj już 1 kg na plusie i trzya się ten kg nadal. No może to i woda...
M mnie pociesza że nadal zgrabnie wyglądam tylko brzuch i piersi poszły a mała już swoje waży z tym całym swoim wyposażeniem więc mam się nie martwić...tylko wiecie przez te kolejne 12 -14 tyg to nam jeszcze z 6-7 kg skoczy:dry:

reklama
Do góry