reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

rojku nawet by jej brewka nie pykła... sam fakt że jak do niej jedziemy to jedyne co ją interesuje to czy Łukasz jej ruskie fajki załatwił bo jest na pomostówce i teściu zgarnia całą kasiurę na swoje konto tak się dała baba zmanipulować :no:

reklama
annie ja pitole, no to ładnie, jak to było takie słynne powiedzenie? "nie chwal dnia przed zachodem słońća ani teściowej przed śmiercią"?... ;).. czasem się cieszę że mojej teściowej nie poznałam ;) bo aż strach się bać co by było, ale jak patrzę na wychowanie mojego M to wątpię żebym szanowną teściową obdarowała miłością, raczej gorącymi pretensjami za jej zdolności wychowawcze.

wiecie to jakie Łukasz miał dzieciństwo to mnie na samą myśl wzdryga i nie raz ryczałam jak mi o tym opowiadał i dlatego mój szacunek do tej baby jest zerowy ale nie chce tak na forum pisać ;-) dlatego powiedziałam juz dawno że moje dziecko na 5 minut z nimi nie zostanie

Hej. My już na miejscu. Po 4godz jazdy czuje się ugotowana bo nie mamy klimy.
Dziękuje wszystki za życzenia.
Postaram się jutro przed impreza Was nadrobić teraz lecę spać.

Dzień dobry, ja tylko wpadłam się pożegnać :) Zaraz wyjeżdżamy do Jarosławca :-)
w miarę możliwości będę tu zaglądać, bo i tak laptopa bierzemy, no bo jak mój M bez kompa na urlopie wytrzyma :) No, już się nie będę nakręcać, bo i tak ostatnio u nas pod górkę, jak któraś powiedziała, jak grochem o ścianę - nie wiem, co z nimi nie tak :/ Buziaki i trzymajcie się.

witam sie również z ranka

chyba musze zrobic sobie kawusie bo zaraz padnę ;/ nie spie juz od godziny bo musiałam dokonczyc tort juz mam dosc wczoraj bylo tak gorąco ze masa cukrowa w ogóle nie chciała współpracowac ;/ czeka mnie jeszcze sprzatanie a tak mi sie nie chce ;/ ale musze sie wyrobic bo na 11 musze dygac po wiazanke na pogrzeb pozniej moj tesc przyjedzie na kawe a ok 14-15 jedziemy po WÓZEK !!! ale sie ciesze ;p no i dzwoinila tesciowa ze tesc nas dzis zabiera do nich na wioche :) wiec kolejny relaksik i jutro nad wode :)

miłego dnia wam życze ====> w sumie wekendu bo nie wiem kiedy zajrzę :)

agaa udanego urlopu, korzystaj ile wlezie !
melonowa to czekam na zdjęcia wózeczka :)

Ja kochane lecę właśnie na badania, trzymajcie kciuki cobym pawia nie puściła ;)
Miłego weekendu!

hello Dziewczynki, miłego dnia Wam życzę ja zaraz zamykam kompa i biorę się za porządki, chciałam tylko zajrzeć i się przywitać, popłakałam sobie z rana i teraz mnie oczy bolą..

Rojku dziwisz się, że teściowa annie wzięłaby kasę za pilnowanie dziecka? mnie już nic nie zdziwi, moja szwagierka żyje bez ślubu z takim przydupasem :baffled: dziecko mają, Gabryś ma teraz 2 latka. Szwagierka chciała do pracy wrócić po macierzyńskim i co? przydupas jej cholerny zająć dzieckiem się nie może BO ON PRZECIEŻ PRACUJE (w domu, przy kompie - ponoć grafiką się zajmuje ale tyle zysku co w pysku :crazy: a co do nich zajedziemy raz na pół roku to ma grę włączoną, pauzę tylko zrobi i czeka aż wyjedziemy, a na roczku własnego dziecka przywitał nas w dresach) a jego matka co? owszem zajmie się małym, ale za 1500 zł miesięcznie plus mają ją żywić i przywozić codziennie i odwozić, żeby na dojazdy nie traciła. No cycki opadają :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tak szybciutko, bo nasze drogie lekarki meago, andzia potrzebuje konsultacji medycznej ;)
Otóż - pod koniec czerwca, zrobił mi się stan zapalny stawu trzeciego palca prawej ręki. Byłam u ortopedy, przepisał fastum i skierował na usg. Miałam ten staw czerwony, spuchnięty i bardzo bolał. Ale względnie przeszło, chociaż widać, że nie jest w pełni ok. W ubiegłym tygodniu byłam na usg i ortopeda, wykonujący badanie, stwierdził mała nadżerkę, małe zwapnienie i że wskazuje to właśnie na stan zapalny. Powiedział, że w normalnych warunkach powinnam mieć podane sterydy, czy wstrzykniętą blokadę, ale nic się strasznego nie dzieje, a ja jestem w ciąży, więc trzeba będzie to zostawić. Tylko tak, wczoraj poczułam, że lekko boli mnie ta dłoń i zauważyłam, że po stronie grzbietu, między środkiem a grzbietem zrobiło się zgrubienie. Widać je jak zegnę dłoń. W lewej ręce wyczuwam tam też taka małą okrągłą (chyba) kostkę, tylko ta tu jest jakby trochę powiększona. Troszkę boli, ale nie jest czerwona ani spuchnięta. W czwartek jest umówiona do ortopedy, tylko zapewne on mi powie, że w ciąży nic się nie da zrobić. Tylko ja nie wiem, czemu się tak dzieje i czy można jakoś temu przeciwdziałać? Ten lekarz, co robił mi usg, powiedział, że w ciąży stawy i kości ulegają osłabieniu. Dodam, że przed ciążą nie miałam nigdy takich problemów. Zetknęłyście się kiedyś z takim problemem? Bo nie ukrywam, że się martwię i nie wiem, czy jest teraz sens smarować tę rękę tym fastum?

Przepraszam za ten wywód w sobotę z rana:-(

Do góry