eh..21.15 a ja zrobiłam sobie frytki ( z duża ilościa ostrego keczupu ;-)
oj kochana to nie wspomne ile ja dzis wciągnełam i co...czuje , ze tyłek rosnie mi w oczach;/
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
eh..21.15 a ja zrobiłam sobie frytki ( z duża ilościa ostrego keczupu ;-)
Kinga to prawda, że w ciąży serce pracuje szybciej, ma o ok 1/3 więcej krwi do przepompowania niż zwykle. Można przez to czuć że bije szybko i mocno. Ale nie powinno być żadnych bóli. To o czym Ty piszesz może ale nie musi mieć związku z nerwicą. Jeśli czujesz kołatania, przeskakiwanie może to być jakaś arytmia - szkoda, że nie poszłaś do tego kardiologa. Zleciłby 24godzinne EKG i wszystko byłoby wiadome. Czy te dolegliwości mają związek ze zmianami w EKG czy nie. Oczywiście nerwica może mieć takie następstwa, że czuć ją w różnych narządach ale bez zrobienia badań nie jesteśmy tego w stanie stwierdzić. Nie myślałaś, aby troszkę tą nerwice podleczyć? Bo dla Twojego organizmu to nic dobrego ;-)
Kiniu wiem, że Ci ciężko.. Przytulam. Ja jednak bym Ci poleciła 2 rozwiązania. Po pierwsze kardiolog - z serduchem żartów nie ma, może te Twoje dolegliwości mają inne podłoże i musisz to sprawdzić A po drugie pomyśl o wizycie u psychiatry. Wbrew opiniom tam lekarz nie powinien się rozczulać, rozmawiać i analizować. On diagnozuje chorobe i ją leczy farmakologicznie. Jeśli uzna za stosowne to zaleci jakąś terapie psychologiczną, dzieje się to jednak raczej rzadko. Psycholog i psychiatra to naprawdę 2 skrajnie różne "instytucje". Psycholog w nerwicy (wg mnie) nie pomoże. Wiem, że teraz w ciąży o leczeniu raczej mowy nie ma, ale być może powinnaś udać się już teraz aby otrzymać poradę np. dotyczącą porodu. Pamiętam jak mówiłaś o swoich obawach o poród właśnie ze względu na nerwice. Wiem, że opinie o tego rodzaju lekarzach krążą przeróżne i bardzo dużo ludzi ma uprzedzenia, w sumie się nie dziwie. Ale jeśli ma Ci on pomóc to ja bym postarała się przemóc.