reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Mama Kangura ja mam tatę Antoniego , teścia Adama :blink:Jeśli mam oceniać ich to zdecydowanie Tata wygrywa :happy2:Ale gdyby jakoś inaczej teściu miał na imię to pewnie byśmy pomyśleli o tym imieniu. W sumie ciężko u nas było z wyborem, większość facetów w rodzinie i najbardziej standardowe imiona odpadły.
Czekoladka ja staram się spać na lewym boku. Najbardziej lubię na prawym, ale jak sobie wyobrażę że macica uciska żyłę główną dolną to od razu się na drugi bok przekręcam. Chociaz ostatnio tez mam problemy ze snem. Albo za gorąco i duszno, za chwilę zimno, już kombinuję z poduszkami pod każdym ułożeniem i nic nie pomaga. Jeszcze moje ukochane psy największą aktywność maja w nocy, więc co noc koncerty:wściekła/y:
Ursula to napisz jaki wynik głosowania w sprawie uboju rytualnego, ja w trakcie remontów nie oglądam prawie tv:baffled:
Listopadowamama2013 Witaj
Martula zdrowiej kochana!
Lefkowa aby Cię tam w szpitalu postawili na nogi z tymi twoimi nerkami.

Ja dzisiaj mam ambitne plany:-D Ogarnąć domek, upiec 2 ciasta. Zrobić rybkę na obiad. I poczytać trochę z chirurgii na egzamin. Ciekawe ile z tego mi wyjdzie:-D

reklama
Witam Was kochane-ja pospałam do 10 o-O...ostatnio późno chodze spac, 11-12 w nocy wiec chyba potem odsypiam.Wczoraj smiesznie było, jak drzemałam a moje chłopaki sniadanie sobie robili, tz starszy sobie i młodszemu, tylko tamten mu drygował co i jak ma robic...hehe takie to było rozczulające, ze az sie obudziłam.A dziś dziadek zrobił sniadanie dla wszystkich...czasem dobrze byc w ciazy , dadzą sie nawet człowiekowi wyspac hehe.U nas pogoda mizerna, ale dla mnie to lepiej, nie lubie upałów..lepiej sie czuje jak jest chłodniej,a przez to , ze nigdzie nie wyjezdzamy bo mamy remont ,lata moze dla mnie nie byc...tylko odrazu wrzesien , październik :)

Nie wiem co na obiad zrobic..takze nie mam ostatnio motywacji i natchnienia.

Lapredihl - jeżeli wychowasz go na fajnego chłopczyka to imię będzie atutem :) Szwagierka chce syna nazwać Franciszek - wkręcili się i tylko to biorą pod uwagę. Wszystko jest kwestią gustu i preferencji :) My z M. jesteśmy zachowawczy. Wychodzę z założenia, że wolę proste imię, które dziecku " nie dołoży" jeżeli synek będzie nieśmiały, spokojny, itp.

Nonek, Czekoladka - Ja zasypiam na lewym boku (chociaż zawsze spałam na prawym). Niestety nie jest to najwygodniejsze i zawsze mi ręka drętwieje - ostatnio mam z tym problem...

U nas dzisiaj nie pada, ale jest tylko 16 stopni i pochmurno...

Cześć dziewczyny, odebrałam właśnie wyniki moczu i tu pytanie do tych które mają o tym pojęcie bo jestem załamana.. czy to moje krwawienie i luteina dopochwowo może wpłynąć na wyniki?
Bo są straszne.. białko - opalescencja, Krwinki białe luźno całe pole widzenia, czerwone - świeże i częściowo wyługowane 2-4 w polu widz. bakterie liczne, komórki grzybów, zanieczyszczenia, jezu!:no::szok: powtórzyć? co robić? pani w lab pocieszyła że może próbka była zanieczyszczona. No ale wszystko jedno...

no ja myslalam nawet o Adamie, Łukaszu, Tomków znamy kilku a tez rozwazala - ale moj M chce imie "inne" no to mu wynalazlam i jedyne ktore zaakceptowal z usmiechem i bez oporow wiec juz postawilismy na nie :-D moj tez ma imie oryginalne mozna tak powiedziec i sie cieszy bo "laski na niego lecialy" hahahahahaha on to glupuiutki jest jak nie wiem :-p no ale to tylko facecik :-p

jak cztytam was dziewuszki to chyba wstane i zrobie cos z tym ciastem francuskim ktore mam i ogarne cos w domu bo az glupio ze leze tylko ;-)

ursula jak mialam wolne w kwietniu 2 tygodnie to akurat jak byl nawal moich objawow ciazowych to mialam taki repertuar jak ty z trudnymi sprawami, dlaczego ja, szpital i jeszcze chyba kocham. enter? hahahah :-)

jak wroci mi woda zabieram sie do roboty - czyli jeszcze 30 min :-p

justyn.ka nie stresuj sie, moze zapalenie drog moczowych? bo na zanieczyszczenie to mi nie wyglada :( ale nie znam sie na 100%, grunt ze wizyta dzisiaj - na zapas nie ma co sie stresowac :)

Nie ma co się Justyn.ka na zapas stresować moze to jest tak opisane strasznie a wcale tak źle nie bedzie :-)Pewno ci przepisze jakies tabletki z żurawiną ja mam od początku ciązy Pro Uro ale i tak to nie zdaje efektu w dalszym ciągu bakterie liczne

reklama
Do góry