reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Nonek to super, ze się dobrze bawiłaś. My idziemy za 3 tyg, a później 28 września. A w jakiej kreacji byłaś? Ja jeszcze sobie nic nie kupiłam.
Akaih jagódki tez bym zjadła, ale strasznie nie lubię ich zbierać. Współczuję tego pogryzienia. Lato by było takie piękne gdyby nie te komary i inne dziadostwo latające:no:

reklama
melonowa hihihi zagalopowałam się rpzepraszam :-D:-D

ale jak to jest jak ma się umowę na czas określony to nalezy mi się macieżyńskie czy zmieniać na nieokkreślony ?

Hej dziewczynki :-) Ja dalej korzystam z leniuchowania nadmorskiego. Pogoda super więc korzystamy. Trochę sie wczoraj spiekłam, ale bez jakiś większych problemów się obyło. woda w morzu cieplusieńka 23 st, ale i tak się nie kąpie, bo wiadomo różne infekcje itp.
Ciekawe jak to jest z tym becikowym. Czytałam, że sa jakies progi dochodu na osobę, za podstawie których przyznają becikowe. Dokładnie się jeszcze nie wczytywałam.
Tutaj nad morzem w Świnoujściu nie ma ani jednego komara, meszka itp. Normalnie u mnie w mazowieckim to jest plaga, nie można wyjść bez użycia preparatu na komary, a tu raj.
Już w czwartek powrót :-( a tak mi dobrze jest, że nie muszę gotować. Ciekawe ile już ma wagi na plusie :-)

Witam wieczornie;-)

Dziewczynki, ale miałam zakręconą niedzielę...A na sam koniec musiałam wozić kuzynkę na opiekę całodobową, bo drugi raz dziś dostała krwotoku z nosa, takiego, że się nie dało zatamować! 10 min to ciurkiem jej leciała. Dostała jakiś zastrzyk i do domu odesłali. I teraz pytanie do naszych lekarek: skąd się może pojawiać taki krwotok z nosa, skoro ciśnienie w porządku? czy może być z osłabienia organizmu? Dodam, że za drugim razem zanim pojawiła się krew jedno oko jakby jej mgłą zaszło i nie widziała. :-(martwię się o nią, ma dwójkę małych dzieci, które teraz chorują i do tego jeszcze to...

nie wiem jakie dokladnie sa teraz kryteria odniosnie becuikowego ale 18m temu niebylo zadnego progu dostawalo sie na dziecko o ile poszlo sie do lekarza do 10tyg ciazy i wtedy byl 1000 od panstwa a dodatkowo zkladalam dokumenty orodzinne i tam byl juz prog dochodowy ktory akurat spelnialismy i dostalismy 70zl na dziecko plus dodatek do rodzinnego za urodzenie dziecka i niskie dochody kolejny 1000 do dochodow nie wliczalo sie ubezpieczenie a i maz miesiec przed moim rozwiazaniem stracil prace i w dochodach zaznaczylismy ze pojawia sie strata i to przeszlo. aaa i ja jestem na umowie o prace na czas okreslony pracodawca wydluzyl mi umowe abym mogla byc na urlopie wychowawczym bo zalezalo mi na zasilku i postawilam sprawe jasno ze chce aby mi przedluzyli a ja i tak nie wroce do pracy bo sie wyprowadzam a oni i tak nie beda stratni bo nic za mnie nie placa a moga zatrudnic kogos na zastepstwo i przystali na to. wiec moze te ktorym sie konczy umowa moga sprobowac tak zalatwic sobie sprawe z praca ale oczyliscie trzeba do tego dobrej woli pracodawcy

Dziewczynki przeczytałam wszystko, ale padam. Dziś dzień sprzątania był niestety wczoraj się nie wyrobiliśmy, bo E i mój tato robili nam to łóżko z palet i zaczeli coś kombinować a kształt mebli ogrodowych. Padam na ryja. Coś chyba przedobrzyłam, bo mnie od połowy tylka do połowy pleców boli. Jutro pewnie się dopiero połamana obudzę. Przeglądnęłam ciuszki i jeszcze sporo wrzucę na pchli targ, ale to dopiero jutro wieczorem, chyba, że uda mi się w miarę dobre zdjęcia kamerą zrobić.
Przepraszm, że tak tylko o sobie, jutro się poprawię :sorry: Padam. Dobre nocy.

reklama
Rodzina-i-kariera.infor.pl - praca, rodzina, kariera tutaj jest troche inf o becikowym od stycznia 2013
a co do tej umowy to ja w biedronce "pracuje " i konczyla mi sie umowa w czerwcu mialam na czas okreslony to przedluzyli mi ale w umowie jest napisane ze do dnia porodu i o macierzynskie to podobno bezposrednio mam sie zglosic do zus musze sie jeszcze o to dopytac bo nie mam pojecia

zbieram sie do diabetologa ;/ do pozniej :)

Do góry