reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

melonowa mam to samo wszystko w normie, niektóre kobity podobno tak mają
Ja się dziś zapisałam do szkoły rodzenia, 5 spotkań po 3 godziny od 25 lipca w czwartki. Troszke się martwie że z tymi skurczami mogę przy ćwiczeniach odpaść ale najwyżej nie będę ich robić.
A na krzywą cukrową lekarz mi właśnie kazał iść niestety wizyta nie była na NFZ więc muszę za to badanie zapłacić i ciekawa jestem ile mnie to wyniesie.
Lecę spać dziewczyny bo padam, coś dziś nie najlepiej się czuję, brzuch pobolewa, mała kopie nie tam gdzie powinna i brzuch mi twardnieje.
Dobrej nocki Wam życzę mnie już łapie senność.

reklama
zwolineczka - to jest praca 2 h dziennie :) po znajomości, podawanie obiadku dzieciom nic forsującego ale dające szanse na macierzyńskie co mi sie przyda więc tylko trzymać kciuki żeby ZUS się nie przypałętał :) ale dzieciaczki są mega urocze :) tylko Panie przedszkolanki jakieś takie mega niemiłe, moze dlatego że młode ?

a co do badań ja mialam raz robione w 15 tygodniu jakie kolwiek badania..póżniej wizyta i powiedział ze da mi skierowanie na kolejnej wizycie, ale..wylądowałam w szpitalu. niby zrobili mocz i morfo ale nie mialam na anty rh i krzywej jeszcze nie mam tez, póżniej mój gin poszedł na urlop no i muszę czekać aż wróci.. ale jak bylam ostatnio na poszpitalnej to dzidziuś zdrowy wiec się nie martwie aż tak :)

melonowa - bardzo mozliwe że to mleko :) no bo co innego w sumie :-D

a co do szkoł rodzenia - chodzicie/zamierzacie chodzić z mężami/partnerami ? wogóle mozna bo mój M bardzo chce :)

Ostatnia edycja:
aga84 bo się zapomniałam i chamstwo ze mnie wyszło - witaj w litopadówkach - rówieśniczko (o ile 84 to rocznik urodzenia a nie wiek :))

Tym razem już naprawdę znikam bo jak zwykle na chwilkę tylko tu zaglądam i potem siedzę murem ;)

akaiah- ja chodze z mężem niekiedy jest wymagany taki papierek jak sie chce wspólnie rodzic przynajmniej w tym szpitalu co bede rodzic to tak jest.:-)

Hej

Melanowa to napewno siara mi leci tez juz z prawej piersi:)

Ursula nie przemeczaj sie na tych lekcjach w szkole rodzenia i bedzie ok:)

Wy piszecie o wyprakach do szpitala a ja tym razem nie musze nic a nic zabierac:D w niemieckich szpitalach daja wszystko ja mam miec tylko szczoteczke i paste do zebow ogolnie kosmetyczke... I ubranie na wyjscie dla siebie i dziecka:)

Wogole mialam dzis dziwny dzien... Pojechalam do babci meza z synkiem i tesciowa.. I babcia dala mi dzis swoj zareczynowy pierscionek:eek: ktory ma 65lat! Bylam straznie zdziwiona bo ona ma jezze jednego wnuczka wydawalo mi sie ze pepek swiata i pierwsze moje pytanie" Dlaczego ja?" jeszxze przeciez jest Natalia??!!
Powiedziala ze ma swoje powody mowie wam poczulam sie jakos wyjatkowo barxzo:o
Adasko zebral tez kase na urodziny i mu odloze moze go za to obkupie do przedszkola na wrzesien:)

Mysle tez o maddlenie chcialabym zeby odpisala:( napewno jej ciezko:(

reklama
ursula 84 to rok urodzenia, więc witaj w klubie rówieśniczek :)
jeśli chodzi o szkołę rodzenia, to z tego co się orientuję, to można, a nawet dobrze jest chodzić ze swoim mężczyzną. Zawsze co dwie głowy to nie jedna. A poza tym chyba facet wtedy ma inne bardziej życiowe spojrzenie na pewne kwestie. Jeśli mojemu M praca pozwoli, to pójdziemy razem.

Do góry