reklama
gnosia24
Fanka BB :)
Rojku mam nadzieje ze nie będziesz miała nic przeciwko że moja kolejność na liście jest taka jak twoja ale nie chciało mi sie wszystkiego przepisywać wiec troszkę podkleiłam sie pod to co TY napisałaś
Dołączę się do Waszych list odnośnie pielęgnacji skóry, pupki itp
Do tyłka ja jeszcze leżac w szpitalu z synkiem dostałam sudocrem ale nic nie pomagał wiec kobietka leżąca ze mną poleciła Bepanthen i do dnia dzisiejszego jesli cos dupka mu sie zaczerwieni , choc juz bez pieluchy chodzi to stosuje właśnie ten krem.
Co do listy rzeczy kosmetyczno - aptecznych,
Do kąpieli - używałam oilatum lub oilan. W zaleznosci co akurat było dostepne w aptece.
Do pupy mycia - obmywałam pieluchą tetrową zamoczoną w wodzie. ale teraz kupie sobie takie wieksze waciki , bo pielucha to przesada!
Do pupy smarowania - Bepanthen.
Pępuszek - smarowałam fioletem na spirytusie i pępek po 2 tygodniach odpadł
Smarowidło do ciałka - nie smarowałam niczym. Jeżeli była potrzeba to balsam nivea.
Smarowidło w razie (wysuszenia/podrażnienia) - Oliatum Soft niezastąpiony
Ciemieniucha - najzwyklejsza oliwka bambino dla dzieci.
Do noska - roztwór wody morskiej. aspirator do wyciągania gilków kupiłam ale nie był używany , firmy niestety nie pamietam
Kolka - SabSimplex kropelki dostępne z tego co wiem w Niemczech ale są mega niezastąpione, no i nie uzależniają na szczescie bo mój synek bardzo dużo tego wypił. teraz juz mam zapas dwóch buteleczek
Zaparcia - czopki glicerynowe,
W razie kataru - maść majerankowa pod nosek, roztwór wody morskiej Disne mar,
W razie gorączki Paracetamol czopki, Paracetamol w syropie
Dołączę się do Waszych list odnośnie pielęgnacji skóry, pupki itp
Do tyłka ja jeszcze leżac w szpitalu z synkiem dostałam sudocrem ale nic nie pomagał wiec kobietka leżąca ze mną poleciła Bepanthen i do dnia dzisiejszego jesli cos dupka mu sie zaczerwieni , choc juz bez pieluchy chodzi to stosuje właśnie ten krem.
Co do listy rzeczy kosmetyczno - aptecznych,
Do kąpieli - używałam oilatum lub oilan. W zaleznosci co akurat było dostepne w aptece.
Do pupy mycia - obmywałam pieluchą tetrową zamoczoną w wodzie. ale teraz kupie sobie takie wieksze waciki , bo pielucha to przesada!
Do pupy smarowania - Bepanthen.
Pępuszek - smarowałam fioletem na spirytusie i pępek po 2 tygodniach odpadł
Smarowidło do ciałka - nie smarowałam niczym. Jeżeli była potrzeba to balsam nivea.
Smarowidło w razie (wysuszenia/podrażnienia) - Oliatum Soft niezastąpiony
Ciemieniucha - najzwyklejsza oliwka bambino dla dzieci.
Do noska - roztwór wody morskiej. aspirator do wyciągania gilków kupiłam ale nie był używany , firmy niestety nie pamietam
Kolka - SabSimplex kropelki dostępne z tego co wiem w Niemczech ale są mega niezastąpione, no i nie uzależniają na szczescie bo mój synek bardzo dużo tego wypił. teraz juz mam zapas dwóch buteleczek
Zaparcia - czopki glicerynowe,
W razie kataru - maść majerankowa pod nosek, roztwór wody morskiej Disne mar,
W razie gorączki Paracetamol czopki, Paracetamol w syropie
gnosia24
Gusiak88 - nienawidzę remontów ale z jednej strony cieszę się ze w koncu nastąpił bo juz nie mogłam patrzec na ten pokój. Wiesz mieszkanie odziedziczyłam po babci i wszystko a przynajmniej wiekszość rzeczy znajdujących sie tam było jej wiec mozna sie domyslic jak wyglądał! ale w koncu bedzie slicznie:-)
R
rojku
Gość
gnosia24 to z tą listą tobardzo podobne rzeczy jak ja używasz Skopiuję ten post do wątku o pielęgnacji
Co do SabSimplex, to wiesz, że Bobotic to jest to samo tylko dawka jest mniejsza?
A Bepanthen na sutki też dobry
gnosia24 to czekam na efekty końcowe w wątku wnętrzarskim!
Co do SabSimplex, to wiesz, że Bobotic to jest to samo tylko dawka jest mniejsza?
A Bepanthen na sutki też dobry
gnosia24 to czekam na efekty końcowe w wątku wnętrzarskim!
Dziewczyny nie pisałam do Was przez parę dni, chociaż pilnie śledziłam, co piszecie. U mnie małe problemy rodzinne i nie mogłam się na niczym konkretnym skupić. Mój M. twierdzi, że powinnam wyluzować, a ja się oczywiście wszystkim przejmuje, czasem zupełnie bez sensu.
Melonowa - ja Cię doskonale rozumiem, że się stresujesz, bo ja w czasie tej ciąży co trochę mam jakieś akcje, że mi ciśnienie skacze i strasznie stresuję. Ale się nie martw, mam nadzieję, że z pracą taty wszystko się ułoży, będę trzymać kciuki
Faktycznie, dziękuję Wam bardzo za tę listę rzeczy potrzebnych do szpitala. BARDZO mi się przyda :-) Co do ubranek, to macie rację, też myślę, że nie opłaca się kupować wszystkiego nowego, dzieci szybko rosną, a ceny są kosmiczne. Ja nie potrafię nigdy nic znaleźć w lumpeksach, więc chyba się zdecyduje na allegro. W czwartek byłam w smyku, no bo są przeceny, a miałam upatrzony taki ładny pajacyk. No i jak tak weszłam i zobaczyłam, że kosztuje on 45 zł, a na ich stronie www 30 zł, to wybuchnęłam śmiechem :-) No i oczywiście zamówiłam on-line, z darmowym odbiorem w empiku. Dziś natomiast ma przyjść kurier, bo w endo zrobiłam małe zamówienie, gdyż sponsorowała je teściowa;-), no a przesyłka była darmowa, więc też się doczekać nie mogę!:-)
Co do remontów, to też planujemy zrobić pokój dla małego - tzn. chodzi nam głownie o wytapetowanie, ewentualnie pomalowanie. Do mieszkania wprowadziliśmy się 4 lata temu, ale przydałoby się odświeżyć pokój, bo do tej pory służył jako mój. Tylko jest problem, bo jakbym chciała tapetę (a chcę), to nie mam żadnego fachowca, żeby to zrobił;/ Mój M powiedziała, że tapety ze wzorkami nie położy, bo za dużo zakamarków w pokoju. Może znacie kogoś, kto podjąłby się czegoś takiego w Krakowie? Chciałabym kogoś w miarę sprawdzonego, bo po ostatnim remoncie, to mam rezerwę do wszystkich fachowców
Nonek - powodzenia na egzaminie!
A i zapomniałam, w odpowiednim wątku zaległy przepis na naleśniki;-)
Melonowa - ja Cię doskonale rozumiem, że się stresujesz, bo ja w czasie tej ciąży co trochę mam jakieś akcje, że mi ciśnienie skacze i strasznie stresuję. Ale się nie martw, mam nadzieję, że z pracą taty wszystko się ułoży, będę trzymać kciuki
Faktycznie, dziękuję Wam bardzo za tę listę rzeczy potrzebnych do szpitala. BARDZO mi się przyda :-) Co do ubranek, to macie rację, też myślę, że nie opłaca się kupować wszystkiego nowego, dzieci szybko rosną, a ceny są kosmiczne. Ja nie potrafię nigdy nic znaleźć w lumpeksach, więc chyba się zdecyduje na allegro. W czwartek byłam w smyku, no bo są przeceny, a miałam upatrzony taki ładny pajacyk. No i jak tak weszłam i zobaczyłam, że kosztuje on 45 zł, a na ich stronie www 30 zł, to wybuchnęłam śmiechem :-) No i oczywiście zamówiłam on-line, z darmowym odbiorem w empiku. Dziś natomiast ma przyjść kurier, bo w endo zrobiłam małe zamówienie, gdyż sponsorowała je teściowa;-), no a przesyłka była darmowa, więc też się doczekać nie mogę!:-)
Co do remontów, to też planujemy zrobić pokój dla małego - tzn. chodzi nam głownie o wytapetowanie, ewentualnie pomalowanie. Do mieszkania wprowadziliśmy się 4 lata temu, ale przydałoby się odświeżyć pokój, bo do tej pory służył jako mój. Tylko jest problem, bo jakbym chciała tapetę (a chcę), to nie mam żadnego fachowca, żeby to zrobił;/ Mój M powiedziała, że tapety ze wzorkami nie położy, bo za dużo zakamarków w pokoju. Może znacie kogoś, kto podjąłby się czegoś takiego w Krakowie? Chciałabym kogoś w miarę sprawdzonego, bo po ostatnim remoncie, to mam rezerwę do wszystkich fachowców
Nonek - powodzenia na egzaminie!
A i zapomniałam, w odpowiednim wątku zaległy przepis na naleśniki;-)
Ostatnia edycja:
melonowa89
nonek90 trzymam kciuki za egzamin
bardzo niepokoily mnie te bole i pojechałam do lekarza, zbadal mnie i okazalo się ze to skorcze, mam brac magnez i wrazie czego nospe i się oszczędzać, lekarz mnie uspokoil ze z maluchem wszystko w porzadku i pierwszy raz widziałam jak fika bo zrobil mi usg i mogłam popatrzec…. Ale strachu się najadlam
bardzo niepokoily mnie te bole i pojechałam do lekarza, zbadal mnie i okazalo się ze to skorcze, mam brac magnez i wrazie czego nospe i się oszczędzać, lekarz mnie uspokoil ze z maluchem wszystko w porzadku i pierwszy raz widziałam jak fika bo zrobil mi usg i mogłam popatrzec…. Ale strachu się najadlam
gnosia24
rojku - nie wiedziałam o tym boboticu! Dziękuje za info.
a remont mam pokoju gościnnego! tez tam wrzucacie takie zdjęcia? chyba nie!
a na sutki tez używałam bepanthenu
Gusiak88 - no mi tez jest coraz ciężej (brzusio taki duży ze szok, zastanawiam sie jak za 3 miesiące bedę wyglądała, choc jak narazie niecałe 2 kilo przybrałam), ale trudno teraz sie pomęcze ale to warte bedzie przemiany wnętrza
Lefkowa - tak nawet sprawnie nam to poszło, brat z żoną przyjechali i pomogli i juz tak bardzo duzo nie zostało. Poszlifowac te miejsca gdzie łączenia płyt, pomalowac , położyc podłogę. i koniec
no i musze jeszcze narożnik kupic i wstawic i finał
a remont mam pokoju gościnnego! tez tam wrzucacie takie zdjęcia? chyba nie!
a na sutki tez używałam bepanthenu
Gusiak88 - no mi tez jest coraz ciężej (brzusio taki duży ze szok, zastanawiam sie jak za 3 miesiące bedę wyglądała, choc jak narazie niecałe 2 kilo przybrałam), ale trudno teraz sie pomęcze ale to warte bedzie przemiany wnętrza
Lefkowa - tak nawet sprawnie nam to poszło, brat z żoną przyjechali i pomogli i juz tak bardzo duzo nie zostało. Poszlifowac te miejsca gdzie łączenia płyt, pomalowac , położyc podłogę. i koniec
no i musze jeszcze narożnik kupic i wstawic i finał
reklama
BunnyCukino
hej ja sie dzisiaj wk...rwilam od dwoch dni jest u nas dziewczyna brata i nie dosc ze musze robic im sniadania i kolacje (obiady robi mama) to nawet po sobie nie odstawia do zlewu. ja stoje przy kuchni smaze nalesniki a ci sobie siedza im czekaja na gotowe a mi to z wiekla laska herbate brat zrobil. zjedlismy sniadanie wiec biore swoje naczynia zbieram a ci w beszczelny sposob podsowaja swoje nosz kurna im rece nie przyrosly i moze to oni by wyreczyli ciezarna a nie dawali dodatkowej roboty, olalam ich naczynia i poszlam do dziecka a ci na spacer pozniej wracam do kuchni a ich naczynia jak staly na stole tak stoja bo niby po co cos robic. trafil swoj na swogo dwa gnoje. rezultat taki ze mama po nich posprzatala