reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

Witajcie mamuśki:-)

no to się zaczęło - wczoraj wieczorem pierwszy raz puściłam pawia. Dziś rano powtórka. A taką miałam nadzieję, że w tej ciąży mnie to ominie... Teraz wszystko wskazuje na to, że będzie powtórka z rozrywki, czyli masakra:-( w pierwszej ciąży ledwo żyłam, zaczęło mi przechodzić dopiero w połowie czwartego m-ca..
Od wczorajszego popołudnia nic nie jem, tylko kilka sucharków rano, które i tak zwróciłam.
Piję tylko wodę, bo nic innego mi nie smakuje.

Pomysł z Kuchnią świetny!

reklama
Witam wszystkie nowki;-)
Ja sie wczoraj fatalnie czulam wieczorem:-(. Rano zrobilam sobie dlugi spacer na stacje metra, potem jak wracalam zrobilam zakupy dosc ciezkie i postanowilam je doniesc do domu na plecach. Ledwo doszlam. Juz tak robic nie bede. Potem sie objadlam jak bak i straszny bol mnie zlapal po prawej stronie zoladka na gorze, promieniujacy do placow. Gdzies czytalam, ze to watroba moze byc. Ehh okropne to bylo. Juz myslalam nawet zeby sie wybrac do szpitala, ale jakos sie powoli rozeszlo, a przez noc ogolnie minelo. Tylko teraz sie martwie:-(. Tez bym juz to USG chciala i sie dwiedziec, ze wszystko jest dobrze. Jakas taka pelna obaw w tej ciazy jestem i nie wiem co zrobic zeby zaczac myslec bardziej pozytywnie i nie szkodzic tym stresem maluszkowi.
Powiedzcie dziewczyny, ze to ze mnie brzuch i plecy na dole szczegolnie wieczorami pobolewaja to normalne w ciazy.
W pierwszej bolaly mnie tylko piersi wiec te inne dolegliwosci to dla mnie nowosc.
Jeszcze mama moja postanowila sie podzielic dobra nowina z prawie cala rodzina i teraz mi wszyscy gratuluja.

w zasadzie licząc od momentu jak sie dowiedziałam to jestem w 5 juz tygodniu, i to jeszcze tez lekarz z dokładnościa nie mógł stweirdzić, bo od pół roku nie mam @ , po luteinie także nie dostałąm @, ale wystąpiła owulacja, i jest fasolka. ale Listopadówką jestem na pewno ;)

no właśnie, u mnie @ był na początku stycznia a wyszło że jestem w 7 tyg. mam nadzieje że dokładny termin poznam na następnej wizycie 4 kwietnia. Z własnych obliczeń też wychodzi mi listopad lub koniec października :> wolałabym już zostać na tym dziale :p

no wlasnie nigdy nic nie wiadomo :)

mam do was pytanie, bierzecie jakies suplementy diety dla kobiet w ciązy ? z witaminami, kwasem foliowym i omega 3 ?

hej Listopadówki,
dzisiaj czuje się okropnie coś mnie tak jakby jajniki pobolewały, głowa boli, nic jeść nie mogę bo wszystko jakoś tak nieapetycznie wygląda i pachnie a jakby tego wszystkiego było mało to wszystko mnie dzisiaj drażni a w szczególności synio jest na etapie wyżynania się ząbków i ciągle płacze a mnie normalnie głowa rozsadza aż mam ochotę zamknąć się w pokoju i prze parę godzin mieć tylko ciszę i łóżko dla siebie. no i jakaś taka marudna jestem aaa i płaksiwa :-(

image.jpg

Jeeeeny dziewczyny to jest jakas masakra nawet moja kolezanka mi dzisiaj powiedziala ze mi juz brzuch wybija. W pierwszej ciazy jakos w okolicy 11 tygodnia mi sie zaokraglil a teraz jest identyczny jak wtedy. Mam nadzieje ze nie jest to jakis odchyl od normy.... W sumie moja mama mowila ze u niej tez bylo szybko brzuch widac... A mdli mnie dzisiaj jak nigdy.... Juz nie da sie tego wciagnac .... Hehe

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja:
reklama
remember.me jaki ładny brzuszek, zazdroszczę też bym chciała już taki mieć

Ja od 4 godzin zdycham, tak mnie muli, że wszystkiego odechciewa mi się. A jak używałam zmywacza do paznokci, chociaż zawsze lubiłam ten zapach, to myślałam, że zwymiotuje :(

Do góry