reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
martula...dokładnie to samo słyszałam, z tymi ruchami takze narazie bez spinki :)
Mi tez sie wydaje, ze chlopakami mialam wiekszy brzuch , w tym okresie ciązy w ktorym teraz jestem...chociaz dzidzia dorodna, jak to lekarz okreslił...wiec chyba ta "spozywka" tak długo kamuflowała mi ten ciązowy.Ale nic dzidzia sprytniejsza i juz powoli zaczyna sie pokazywac w postaci ciązowego brzuszka...:)

Witam nowe mamusie.

Powiem tak nie chce się wtrącać, ale każda z nas kiedyś miała problemy i je opisywała tu na forum. Powinniśmy każdą z nas wysłuchać, każda ma inny temat, a tutaj jest forum ogólne i nie ma narzuconych kategorii.

U mnie dzisiaj na obiadek: rosołek, kalafiorek z jajkiem

Pozdrawiam!

Magda86Poznań...zobacz ja 1 dzien wolnego w domu i juz nie wiem co mam w siebie wsadzic,takze mysle, ze póki pracuje to chyba dla mnie lepiej...bo tyłek tak nie rosnie.Ale apetyt mam i to spory, takze czuje, ze bedzie ostro , jak to młodzież teraz mówi :]
A od tych warzywek i owoców kochana nic ci nie bedzie...obym ja tylko to jadla to by było super.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A u nas na obiad kurczak w sosie słodko kwaśnym, młode ziemniaczki i młoda kapustka z koperkiem:-) Tylko muszę poczekać na chłopaków, bo mi posnęli więc objadam się bułką z twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką:-) Teraz chyba zaczynam nadrabiać moje braki żywieniowe z I trymestru. Tak samo jak brak lapka, bo dzisiaj za długo już siedzę w necie, az mi głupio.

Hej, ja ruchów nie czuję, może ze dwa razy wydawało mi się że coś..jakiś taki motylek od spodu ale to było dwa tyg temu i od tamtej pory czekam i czekam i..nic. Na ostatniej wizycie gin mi powiedział, ze mam łożysko na przedniej ścianie, gdzieś czytałam, że przez to mogę gorzej czuć ruchy więc na razie czekam spokojnie :)
Wiecie co? Ja to Was kochane podziwiam z tymi obiadami, jeszcze jak łaziłam do pracy to wracając zawsze coś kupiłam i w domu upichciłam ale kurcze siedzę teraz w domu i mam takiego mega lenia że to szok. Dziś udało mi się zmobilizować do sprzątnięcia mieszkania ale nie przesadziłam z zaangażowaniem ;)
Tak czy inaczej u mnie dziś na obiad...nic. O! M wróci to sobie kanapke zrobi a ja a to jogurcik, a to jabłko, a to pomidor, no uwierzcie mi że te cholerne mdłości i zgaga sprawiają że na jedzenie patrzeć nie mogę. Chyba że to truskawki :-D

Dziewczyny, a gdzie jest melonowa dzisiaj? Zawsze od rana się meldowała, a dzisiaj jeszcze chyba nie!

U mnie na obiad udka z kurczaka i ziemniaczki. Narobiłyście mi apetytu na klalafiorka, mhm...

Tez odnosze takie wrazenie, ze nadrabiam za I trymestr ;/ normalnie ochote mam na tyle rzeczy,powinnam sie pilnowac.Ale jak kiedy mi tak wszystko smakuje :(

Moi chłopcy spia juz prawie trzy godziny..zdążyłam zrobic- ogórkową, mielone kotlety z indyka, młode ziemniaczki juz dochodzą, fasolka szparagowa z masłem ready, tzatziki , kompot z rabarbaru i truskawek i ten kompot mnie najbardziej kręci :)

reklama
Ja mam gdynianka bardzo podobny obiad dziś :) Młoda kapustka zrobiona wczoraj. Ziemniaczki zaraz obiorę, tylko na dodatke będzie jajo sadzone :)
Muffinki już dochodzą :) Zobaczymy, bo to moje pierwsze :D

Do góry