reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

Ja teoretycznie wiem,ze normalne, ale nie potrafie przestac sie stresowav-panikara ze mnie. :/ melonowa - widze,ze jestesmy prawie na tym samym etapie,u mnie12 tydz. 5 dz.:-)

reklama
super :) to podobnie sie u nas wszystko będzie rozwijało :) a ten 12 tydzien 5 dz. masz z miesiaczki okreslony czy z usg ? ja ostatnio strasznie zaczynam panikować :-( w poniedzialek mam usg a we wtorek wizyte wiec do tego czasu osiwieje

Z usg - bo ja mialam bardzo nieregularne cykle i trudno bylo cokolwiek z nich okreslic:) znam ten stres, czlowiek wie,ze powinien byc spokojny -ale sie nie da:-) a usg to genetyczne?

natalunia1987 a próbowałaś brać np. przed snem te witaminy? Bo mi pomagało jak szybko zasnęłam, to przespałam mdłości. Tylko nie wiem jak z tym u Ciebie, bo niektórych mdłości budzą...

avocado witamy kochana witamy :)

basiaaa10 z tym podbrzuszem to tak bywa. Rób jak melonowa mówi. Póki to jest takie pobolewanie to się nie stresuj, a jak będzie mocno boleć to na kontrolę :) Ale bez paniki teraz nam zaczynają brzuchy rosnąć, więc sporo tam rozciągania.

Ja wczoraj byłam u mojego gina. Robal ma 9,2 cm (oczywiście podaję długość ciemieniowo-siedzeniową). Wszystkie inne wymiary są ok i generalnie wszystko ok. Sprzęt niestety nie jest na tyle dobry, żeby można było już płeć zobaczyć. Małe się wierciło fajnie i przed wizytą chyba poczułam jak się poruszyło. A co mnie najbardziej cieszy, to to, że od początku ciąży mam na plusie 0,2kg :) Czyli jak na moją nadwagę, to lux. Książki piszą właśnie o przybieraniu w takim przypadku do 1kg. W tamtej ciąży już chyba miałam więcej bagażu kilogramowego, ale za to brzuch miałam mniejszy :)

a ja mam z miesiączki z usg jest 5 dni różnicy czyli wychodzi 12 tyg 1 dz :) usg genetyczne. Na początku byłam spokojniejsza teraz chyba każdą utrata dzidziusia (u dziewczyn z forum) tak strasznie sie przejmuje i jeszcze w tv te jeb*** matki masakra i sama sie obawiam

Rojku super, że maluszek ma się dobrze, ładnie rośnie :)
co do wagi to ja nadal nie ruszyłam do góry ... z jednej strony się ciesze bo może tyle nie przytyje ale z drugiej to mam powód do wkręcania sobie ze coś jest nie tak

Ostatnia edycja:
melonowa - no tak to jest, że się człowiek sam nakręca, ale na pewno jest dobrze :-) ja to jestem na minusie przy mojej wadze wyjściowej, teraz na szczęście z - 4 kg, zrobiło się - 3 kg, ale to nie jest dziwne, lekarza to też nie zdziwiło, bo ja bardzo wymiotuję:-( teraz jest trochę lepiej, bo przynajmniej apetyt mi wrócił.

zobaczcie co wczoraj kupiłam w lumpiku

DSCN3107.jpgDSCN3108.jpgDSCN3109.jpg

nie wiem jeszcze co będziemy mieli ale nie mogłam się powstrzymać :) płaciłam całe 4 zl hehe

Załączniki

• DSCN3107.jpg
    DSCN3107.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 38
  • DSCN3108.jpg
    DSCN3108.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 36
  • DSCN3109.jpg
    DSCN3109.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 31
hej dziewczyny

Rojku super ze udana wizyta..:tak: spory juz maluszek:-)

Witam nowe mamy:-):-):-):-)

melanowa sliczne!! tylko troche zaryzykowalas ale trzymam kciuki za dziewczynke:-)

A ja juz na nogach dzisiaj mialam problem w co sie ubrac :baffled: niby cieplo ale wiaterek i zgryz mialam.. niektore bluzki jakies takie opiete a ja nie znosze opietych ciuchow:baffled: do tego musze dokupic jeszcze getry bo w spodnie to juz żadne nie wejde:dry:

natalunia - wspolczoje mdlosci wymiotow ... moze proboj wylapac moment kiedy sie dobrze poczujesz i lyknac wtedy ta witaminke..

cześć kobietki :) aaaaa witam nowe :)
rojku super że dzidzia rośnie ładnie :) ja już mam 3 kg na plusie :(
melonowa fajne ciuszki :)
mnie dziś w nocy ciągnął brzuch ale to normalne przecież rośnie :) i to szybko :)
widziałyście gazetkę z lidla z ciuchami dla ciężarówek??

reklama
Marys ja widzialam ale moze tylko stanik bym kupila:-)

dziewczyny sa moze takie ktore lubia spac na brzuchu?? Czy jeszcze spicie na brzuchu?? Bo ja sie lape juz ktorys raz ze budze sie a ja na brzuchu:baffled:

Do góry