reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Dziewczyny

Ja tez nie zawsze kazdej odpisze bo pisze z tel i nie kazdej pamietam nik..wiec odpisuje ogolnie na dany temat:)

Gdynianka jak przeczytalam to mi krew zmrozilo! Cale szczescie ze wszystko dobrze..rany...

Teraz z kasacjja tematow ciezko albo trzeba albo zglosic aniaslu albo wybrac moderatora ktory bedzie czuwal nad tym...

Meago jak poczujesz bedziesz wiedziala co to ale to takie konkretne dotyki ja to czuje tak jakby mnie ktos dwoma palcami dotykal od srodka opuszkami;)
Juz niedlugo kazda pomalu bedzie czula ale bedzie szal;)

Maddlena zdrowka dla synka:)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się z rana, po wczorajszych przeżyciach udało mi się jako tako przespać noc. Zaraz zbieramy się do żłobka, mam nadzieję, że dzisiaj bez żadnych zbędnych emocji.

Kamilka już czujesz ruchy? Jestem w wielkim szoku, bo w sumie pierwsze ruchy u kobiet, które wcześniej rodziły pojawiaja się od około 15 tc. Podziwiam i zazdroszczę:-) Osobiście już nie mogę się doczekać kiedy poczuję moje dzieciątko. Misia poczułam jak na pierworódkę dość wcześnie, bo już w 18tc, ale on był nad wyraz skoczny w brzuchu (co mu pozostało do dnia dzisiejszego), teraz mam nadzieję, że będzie to w miarę szybko chociaż...no właśnie, teraz mam zbędne kg, a niestety podobno u kobiet z nadwagą później można wyczuć ruchy. Misiek uwielbiał jak głośno puszczałam muzykę, harcował wówczas tak, że mój m śmiał się mówiąc, że w brzuchu znowu trzęsienie ziemi;-) Najgorsze było kopanie w pęcherz, ciągle przez to popuszczałam hehehe.
Co do oznak ciąży to o dziwo pępek zaczyna mi powoli wychodzić na wierzch, wcześnie, bo z młodym było to około 5 m-ca. Poza tym odbija mi, mleko uwielbiam, ale teraz smakuje mi jedynie wówczas, gdy piję go prosto z kartonu, a ze szklanki mi śmierdzi.
A dzisiaj będę objadać się truskawkami, mąż dzwonił z pracy i oznajmił, że ma już przygotowane 2kg, a oprócz tego kilka gruszek i grejfruty floryda (są mega puszne, soczyste i słodkie), Więc micha mi się cieszy, bo już od 11 będę zażerać się tym co najbardziej lubię;-)

Magda86Poznan napisałąś, że lekarz kazal ci zakasłać, a wówczas twoje maleństwo podskakiwało:-) To nawet nie chcę myśleć jakie wstrząsy przechodzi moje dzieciątko, bo przez astmę codziennie kaszlę;-)
Miłego dnia Brzuchatki:-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny

A ja jem sniadanie i ide na rower poki nie jest za goraco:no:

gdynianka ja nie czuje ich terraz co chwile czuje tylko na wieczor jak sie poloze na plecy i przez krotka chwile tylko:tak: takze pomalu dopiero sie rozkreca:blink:

Adas juz w przedszkolu dzis wylaczy:blink: i poszlam dalej spac dobrze ze mlody wstal 7.30 bo bysmy nie zdazyli:no:

Kamilka ja również jestem zaskoczona, faktycznie bardzo wcześnie wyczuwasz maluszka:tak: ja pierwsze ruchy czułam około 20tc ale liczę że teraz będzie wcześniej, choć akurat mój synek należał do tych spokojnych uwielbiałam jak podczas kąpieli czy na basenie "pływał" mi cały brzuch...

Gdynianka no to faktycznie cud!!! podejrzewam, że nie potrafisz sobie miejsca znaleźć!!! a jak sobie radzisz z astmą ja póki co spokojnie lecę na oxisie i pulmicorcie... w pierwszej ciąży było bezproblemowo i teraz na to też liczę...

Magda86Poznan ja też się wybieram na to usg w połowie maja, już się nie mogę doczekać...

Pozdrawiam wszystkie gorąco i lecę kawkę sobie zrobić:-D:-D

Kamilka znowu Ci zazdroszczę tego roweru :) Ja siedzę w pracy, ale w perspektywie mam piąteczek i cały weekend :-). Wczoraj zjadłam pierwszego grilla i był po prostu pyszny :) A dzisiaj na obiadek dla odmiany pomidorowa z ryżem. Mam w planie umyć samochód i przekopać kawałek warzywnika. Czy kopanie może mi zaszkodzić?

Gdynianka - czasami coś nad nami czuwa :) widziałam w wiadomościach, zdjęcia były koszmarne. Cieszę się, że jesteście cali i zdrowi :)

Ostatnia edycja:
gdynianka ja również współczuje z całego serca
meago zapraszam na gołąbki jeśli masz ochotę
jolka6621 ja w pierwszej ciąży w pierwszym trymestrze przytyłam 5 kg, a teraz z kolei nic (pewnie przez moją nadwagę)

Napisałam sobie teraz na kartce wasze nicki i co miałam napisać i teraz nic mi nie wyleci z głowy :-)

gdynianka aż mnie ścisnęło jak przeczytałam jak mało brakowało, żebyście wsiedli. W takich chwilach, to człowieka uderza jak nie wiele trzeba, czasem jesteśmy o parę sekund, o parę kroków przed czymś złym.
Aniołowie Stróże się spisali na medal :)

Ponieważ na priva nic nie przychodzi, to kalendarzu uaktualniłam parę rzeczy czytając ostatnie strony z wątku wizytowego i bieżącego. Jak któraś sobie nie życzy, żeby tam coś było, to na pretensje czekam na priv ;)

Ja wczoraj byłam na wizycie. Smok ma 4,9cm. Termin ustalony na moje urodziny jednak, czyli 16.11. I oczywiście bym nie była sobą, gdybym się czymś nie zmartwiła. Wszystkie piszecie, że maluchy były ruchliwe, a moje jak posąg. Może spało, choć nie wiem, czy na takim etapie rozwoju jest u nich coś takiego jak sen, ale mam nadzieje, że to faktycznie to. Zdjęcie umieszczę jak zaskanuję :)

gdynianka ale mi zrobiłaś smaka na te owoce... Coś mam na pewno zamrożone, ale to nie to samo... Tak jak w tamtej ciąży chodzą za mną czereśnie, a tu jeszcze strasznie daleko do nich.

Acha i jestem na L4. Głowa mnie boli od wczoraj. W końcu wieczorem zażylam apap, ale obudziłam się i tak z bólem.

Rojku znalazłaś moje dane? Jak coś mogę podesłać ci na priv :) Ja 7 maja przywitam się z naszym maluchem, bo do tej pory był tylko małą kropką na USG z bijącym serduszkiem. Ja zastanawiam się cały czas nad L-4. Trochę się miotam, z jednej strony chciałabym wziąć i mieć spokój, z drugiej czuję coś w rodzaju lojalności do szefów...Sama nie wiem...

Mama Kangura witaj w klubie mam podobny dylemat w poprzedniej ciąży pracowałam do dnia porodu a teraz jak mam parę dni urlopu i tak dobrze mi w domu... odbieram malucha o 13 z przedszkola i mogę z nim spędzić całe popołudnie w domku posprzątane w ogrodzie pięknie... a z drugiej strony ta lojalność choć już mi mój lekarz zapowiedział że najpóźniej w 20 tc l4 bo przy bliźniętach tak trzeba...

Ja wizytę mam dziś :-)

reklama
Dzień dobry Dziewczyny ;-) a ja mam do Was takie pytanko, z innej beczki. Jestem w ciąży po raz pierwszy, i to w dłuuuugo oczekiwanej ciąży, i wszystko jest dla mnie nowe.. Na długi weekend majowy zapowiadają wielkie upały, powiedzcie mi, czy można wylegiwać się na słoneczku? nie mówię tu o leżeniu plackiem na słońcu, ale np. o posiedzenie na leżaku w ogrodzie, pod parasolem.. i jakie kremy z filtrem polecacie? czy zwykły krem do opalania z wysokim filtrem wystarczy, czy należy unikać jakiegoś składnika? :-p

Do góry