reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

Właśnie dowiedziałam się że można takie usg jak najbardziej zrobić w 11 tyg. Także zbieram sie powolutku.Tylko męczy mnie fakt że w pon. mam wizyte i czy takie usg nie zaszkodzi jak bede miec dzisiaj i w poniedziałek.

reklama
Czekoladka to super :) mysle ze nie zaszkodzi ale za czesto yez nie bardzo wiex juz sie tak nie umawiaj na jedno po drugim...

Gdynianka wydaje mi sie ze jak zostaniesz to bedzie gorzej dziecko stoi przy nodze tylko zamiast probowac sie zajac juz zabawa. My zostawilismy mlodego i nawet nie steknal zostal na 3 godziny . Ale mozesz jeszcze za drzqiami stac polowa rodzicow u nas tak zrobila.. A reszta poszla... Nikt nie zostal z dzieckiem na sali :)

Ja już od miesiąca jestem umówiona do mojej lekarki a tu nadażyła się okazja bo za darmo usg 4D i to robi lekarz z ujastka czyli najlepszy szpital w moich okolicach więc dla pewności się spytam czy jest taka możliwość i czy kolejne usg ale zwykłe może być za 2 dni.

Rojku - doczekasz się ogródka, doczekasz :) My mieszkamy już ponad dwa lata, a teren wyrównaliśmy i trawnik założyliśmy w zeszłym roku. No i teraz mamy tylko trawnik :-D Ha, ale przyszły mi właśnie cebule i sadzonki bylin i jak się zrobi cieplej, to je posadzę i potem będę wykorzystywać do swojej florystyki, parę krzaczorów też posadzimy, ale bez napinania się, bo teraz to musimy jednak zrobić remont góry i przystosować ją do mieszkania :) Ale ten brak cierpliwości i "chcenie" żeby już wszystko było zrobione to znam.
Gdynianko - ja nie wiem, jak w żłobku, bo moja E. nie chodziła, ale jak poszła do przedszkola to pierwsze dni była krócej i babcie były w pogotowiu. Ale ona poszła jak na bal i uwielbia przedszkole, tylko choruje bardzo.
Czekoladko - usg to jednak rozgrzewanie tkanek. To ultradźwięki, których my nie słyszymy, ale wpływają na dziecko. Gdyby była konieczność - to ok, ale z własnej ciekawości to bym sobie jedno z tych usg darowała.

E. z tatusiem właśnie pojechała na świąteczny dyżur lekarski, bo jakiś wirus ją dopadł i bym sobie poradziła, ale tak strasznie intensywnie ropieje jej oko, że szok. Bez kropli się nie obejdzie, więc pojechali. Uhhh. Mnie dziś niemiłosiernie znów muli, a mam do skończenia zlecenie - prezent dla Państwa Młodych. Połowę- skrzynkę na kartki z życzeniami i koperty ze ślubu - już mam, teraz jeszcze tylko bukiecik z kwiatów papierowo-materiałowych i biżuterii. Może mi się zrobi lepiej, to podłubię, ehhh... Miłej soboty!

Obiadek ugotowany, teraz mały spacerek z mężem :)

A potem jedziemy do cukierni zamówić torta na 1 rocznice ślubu mamy ją za tydzień:) Planujemy zrobić grilla, bo jakoś nie mam sił wszystkich dusić w domu. Lepiej na świeżym powietrzu:)

reklama
Dziewczyny nie róbcie mi smaka, za mną tak chodzi szaszłyk z grilla i kiełbaska... A mieszkam w bloku i nie bardzo mam gdzie zrobić grilla, mieszkam tu od niedawna i nie wiem jak sąsiedzi do balkonowych barbecue podchodzą:)

Do góry