reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Dahmarrka doskonale wiem, co czujesz :) Kiedy mój M. wyjeżdża w delegacje (a robi to często) to mam noc z głowy. Pogorszyło się, kiedy wyprowadziliśmy się za miasto - teraz kiedy zapada zmrok to widzę już tych wszystkich włamywaczy, którzy chcą mnie zamordować i wynieść laptopa;p I nawet obecność psa nie pomaga ;)

reklama
dahmarrka moja szwagierka też miała ale wyciągła, jak leżeła w szpitalu. Stwierdziła, że nie pasuje. Ja tam się nie znam. Nigdy nie odważyłam się przebić:)

Witam Was kochane. Ja jak zwykle po pracy obiecuje sobie, ze jak wróce, połoze sie troszke zdrzemnąc, odpocząc.Konczy sie jak zwykle, ciagle cos sprzatam itp. Jutro mam wizyte u gin, wiec musiałam tez siebie troszke"posprzątac":) Co do kolczyków-ja mam w języku :p Ale z tego co mi wiadomo tylko do porodu kazą wyjąc.Ciekawa jestem jutra czy bede miala usg..i w ogole jaka jest juz fasolka. O smaku na lody juz nie wspomne, mam tak samo jak Wy, i to była pierwsza zachchianka jak było jeszcze zimno, na ktorą miałam ochote :DNie moge sie doczekac jak w mojej miejscowosci otworzą nasze tradycyjne lody,matko jak one smakują, od lat ten sam nie zmieniony przepis.

Cześć dziewczyny.Ja dzisiaj czuję się znakomicie,dostałam przypływu energii nie mogę w miejscu wysiedzieć :). Może związane jest to z jutrzejszą wizytą u lekarza,ciekawe tylko czy zrobi usg hmm...Dzisiaj mam ochotę na frytki zjadłam już 2porcje.Od dzisiaj zaczynam się smarować oliwką bo również słyszałam że jest najlepsza na rozstępy zobaczymy.Co do kolczyka w pępku to miałam i już wyjęłam,po porodzie zrobi się taki brzydki ślad po nim.Do usłyszenia mamuśki

ticker.php

Ostatnia edycja:
Witam, a ja dzisiaj się zdenerwowałam. Dzwoniła do mnie koleżanka z pracy i poinformowała mnie, że po powrocie z wychowawczego trafiam do placówki zamiejscowej, oddalonej 30km od mojego domu, ale dojazd na tyle fatalny, że do pracy na 7.30 musiałabym wyjeżdżać o 5.30, a żłobek jeszcze o tej porze nie jest otwarty. Co prawda ja idę od razu na L4, ale sam fakt mega podniósł mi ciśnienie. Pewnie jak wrócę po macierzyńskim to trafię do tego wydziału zamiejscowego. Super, mega super. W tej chwili pozbyłam się wszelkich wyrzutów sumienia, że pracodawcę stawiam przed faktem dokonanym i zamiast wrócić do pracy od razu biorę zwolnienie. Niestety u nas w pracy jest do bani polityka prorodzinna.

Mama Kangura ja tez mieszkam daleko po za centrum na takim osiedlu domkowym na samych obrzerzach i niby jest bezpiecznie, ale wyobraznia dziala. nigdy nie slyszalam zeby nasz dom wydalwal jakies dzwieki, a teraz caly skrzypi i chrupie - przerazajace.

meago no ja wlasnie wymienilam "druta" na taki slikonowuy cieniutki ciazowy niby, ale nadal sie zastanawiam czy nie wyjac calkiem.

KingaoO, pirat zrobilo sie Wam cos z dziurka w trakcie ciazy? slyszalam ze sie poszerza i robi bardzo brzydka, a jak u Was? faktycznie tak jest? czy jak wyciagniesz kolczyka to nic sie zapobiegniesz temu?

siedze wlasnie w pracy i dostaje swira. Pracowac mi sie nie chce-wiec sie obijam jak sie da. To w ogole bez sensu ze musze chodzic to pracy na niczym sie nie moge skupic i jestem nic a nic nie produktywna.
Pisalyscie o tych lodach i mi weszlo w glowe.

dahmarrka ja wyciągnełam kolczyk z pępka. dla bezpieczeństwa mojego. i dla wygody :)
ja dizsiaj jadłam lody MANHATTAN jagodowo smietankowe...no przekozackie !!! :) w piątek na drugie USG !!!!! nie mogę sie doczekać

reklama
witam wszystkie :-) ja dziś na obiad robiłam wątróbkę, tak mnie naszło :)

Coś mi się o uszy obiło, żeby wątróbki w ciąży często nie jeść.

Nie bolą was plecy i miednica ??? mnie to strasznie.Wkońcu zrobiłam suwaczek hehe

Mnie codziennie po nocy bolą krzyże. Poza tym na razie w miarę ok.

Nie moge sie doczekac jak w mojej miejscowosci otworzą nasze tradycyjne lody,matko jak one smakują, od lat ten sam nie zmieniony przepis.

Oj ja też mam w moim mieście takie lody. Smak ten sam, co dwadzieścia parę lat temu. Zawsze po kościele się szło z rodzicami i szczyt marzeń to były 3 gałki :)

Do góry