reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Ja chodzę w leginsach i tunikach. I czuje sie ok. Mam pare ciuchó ciążowych po moich siostrach. Ale są bardzo duże. Gorzej z tym że mam w tym roku 3 wesela, jedno w lipcu i dwa w sierpniu tydzien po tygodniu:)

reklama
Z brzuszkiem to chyba najlepiej kupić jakąś dopasowaną sukienkę (z rozciągliwego materiału) tylko o np rozmiar większą. Wtedy bedzie fajnie brzuszek widać, a reszta powinna być spoko :)

AnnaJ007 tez jestem mamą z 2011r tylko że z maja... :)

Mama Kangura ja narazie mieszcze się w ciuszki, zobaczymy jak dalej bedzię... w sumie to w pierwszej ciązy nie kupowałam zadnych nowych ciuchów bo się do samego końca w nie miesciłam... spodnie miałam biodrówki więc nosiłam nisko... dwa tygodnie przed porodem troche cisły to przerzuciłam się na dresy... :) zobaczymy jak bedzie teraz... :)

ciagle jestem głodna.. jadłabym tak co dwie godz... maaasakra... może dlatego ze troche muszę się naganiać za prawie dwu letnim synkiem... :)

Hej dziewczyny :) ale mi narobiłyście smaku na lody:-D tylko ja mam chęć na koral cytrynowe. byłam dziś u lekarza. któraś koleżanka wspominała o moczu złym- miałam to samo, a lekarz mi dziś mówi, że to normalny mocz kobiety w ciąży:-) dostałam 2 tyg. l4, bo źle się czułam, non stop mdłości, itp. no i usg przesunięte o tydzień, bo moja dzidzia ma dopiero 4cm, czyli pod koniec kwietnia lub na początku maja pójdę. miłej nocki życzę. A no i witam nową Koleżankę :-)

Hej dziewczyny,
Ja wyciagnelam juz moje ubrania z poprzedniej ciazy i wszystkie wydaja mi sie taaaaakie ogromne :-DA w sumie wtedy nie mialam duzego brzucha i przez cala ciaze przytylam ok 15 kg.
Poki co mieszcze sie jeszcze w swoje ubrania, ale bluzki zaczynaja mi sie podnosic.
Wczoraj zaszalalam- umylam 3 okna, pol dnia spedzilam na placu zabaw. Wieczorem padlam, nawet wlosow nie mialam sily ulozyc i dzis kroluje kitka. A planowalam jeszcze pilates.
Widze, ze powoli zaczynam nabierac sil i najgorsze zmeczenie mnie opuszcza. Tylko gdyby jeszcze te mdlosci ustapily, byloby cudnie. Wczoraj np zemdlilo mnie w pracy, jak sprzataczka umyla mi biurko. Pomyslalam sobie, ze czysci je brudna szmata i zaczelo mnie naciagac. Dobrze, ze nikt nie zauwazyl, bo poki co, wie tylko szef. Reszta dowie sie w przyszlym tygodniu na spotkaniu.
Rojku najlepiej zapytaj lekarza. Nie mam pojecia co to moze byc.
Czekoladka to mnie zaskoczylas z tym smarowaniem przed ciaza. Ja wczesniej uzywalam tylko normalnego balsamu, a teraz mam taki specjalny krem, ktory tez stosowalam w pierwszej ciazy. Wtedy obylo sie bez rozstepow na brzuchu, tylko na plecach mam (ale tu mialam tez przed ciaza). Mam nadzieje, ze teraz tez tak bedzie.

Hej dziewczyny

Ja juz na nogach normalnie spiaca jestem strasznie ale nie chce przysypiac bo potem sie czuje jeszcze gorzej:baffled:

Dzisiaj wybieram sie na zakupy po buciki a wlasciwie balerinki bo chodze juz w legionsach i tunikach tylko zostalam bez butow:-) dzisiaj maz ma sie nade mna zlitowac:-D
I napewnoi zaliczymmy lody a u mnie kruluja cytrynowe wisniowe i raffaello:-D

Zazdroszczę wam tego przypływu energii. Ja dzisiaj od rana mam akcję - miska. Na szczęście mogę pracować wyjątkowo z domu, więc leżę i się nie ruszam. Nie mam siły na nic, mimo, że pogoda robi się piękna...Mam nadzieję, że to szybko minie, bo inaczej zwariuje. Mogłabym przespać cały dzień. Kamilka ja też w leginsach i też nie mam baletek ;P muszę jechać na zakupy i się zaopatrzyć - u nas dzisiaj 20 stopni. Masakra!

No ja bym zyc nie mogla jakbym nie miala balerinek nie umiem w niczym innym chodzic musi byc plaskie i wygodne ze wzgledu na moj kregoslup bo jestem po wypadnieciu dysku:baffled: lekko kuleje na lewa noge..
Mam 3 sukienki na lato w ktore napewno wejde do konca ciazy... i 3 tuniki i same leginsy i tak zamierzam chodzic wiec luz...:tak:

Przed chwila sie zwazylam i mam 3 kg mniej:szok: z moja nadwaga to dobrze ale czy tak powinno byc:confused:

reklama
W pierwszym trymestrze tak - o ile masz mdłości i wymioty. Dla mnie spadek wagi byłby wskazany, ale nadal jestem żarta;P Ja też mam plan na leginsy i getry - latem do tunik, na jesień dorzucę ciepłe swetry itp. Ja muszę zaopatrzyć się w baletki i trampki, chociaż do pracy muszę w szpilkach ;/

Do góry