reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

Caroline Amethys dobrze napisała. Kochana pamiętam, że kiedyś mój ginek tłumaczył mi, że u niektórych kobiet, dość rzadko, ale jednak, pojawia się coś takiego jak podwójna owulacja. Tłumaczył mi to odnośnie "skuteczności" kalendarzyka jako metody antykoncepcyjnej. Nie chcę się tu wymądrzać, bo nie do końca pamiętam co dokładnie mówil, ale chodziło o to, że ta druga owulacja może pojawić się tuż przed samą @. Dlatego kalendarzyk nie jest wg niego skuteczną metodą. Może tak właśnie było w twoim przypadku?

Byłam u lekarki ogólnej, wszystko ok. Powiedziała, że takie problemy jelitowe czasami pojawiają się u kobiet w ciąży.

reklama
Nie, owulacje mogą być dwie, ALE OBIE ZACHODZĄ MAX W ODSTĘPIE 24 GODZIN OD SIEBIE!!!!! Nie ma tak, że druga owulacja zachodzi tuż przed miesiączką, błagam, fizjologicznie to po prostu niemożliwe. Dlatego możliwe i skuteczne są metody typu Rotzera albo NaProTracking związany z met. Craightona. Kalendarzyk to metoda historyczna, błagam, czemu lekarze czasem pieprzą takie dyrdymały? Dobra, cieżarna nie powinna się denerwować, eh... No i na koniec - dlatego, przepraszam, głupotą jest liczenie terminu porodu wg OM bo on w wielu przypadkach się nie sprawdza. Wystarczy, żeby owulacja była np. w 21 dniu cyklu i wtedy wydłuża to cykl, dziecko rozwija się ok ale wmawiają, że jest za małe w stosunku do danego tygodnia ciąży wg OM. A OM wtedy niemiarodajne.
Ja zaszłam teraz w ciążę w dniu, kiedy wg usg nie było NIC, zadnej owulacji, endometrium jak po miesiączce, cytuję lekarza: nic z tego nie będzie. Ale wg metody Creightona to był dobry dzień na zajście w ciążę, i co? Bingo!

Jutro jedziemy na pogrzeb babci męża, mam nadzieję że szczęśliwie dojedziemy w tę i z powrotem, i ani ja ani E. się nie przeziębimy.

Rosea no to tylko widać, że z wykładu ginka niewiele zapamiętałam i jestem strasznym laikiem;-) Ale jak napisalam nie chciałam mędrkować, napisałam to co mi się wydawało, że pamiętam;-)

Zasnęłąm z Miśkiem po 20, przed chwilą obudziły mnie mdłości i głód jednocześnie.
Miłej nocy

Hej dziewuszki :) ja dziś w miarę spokojny dzień zaliczyłam. byłam w pracy, ale na szczęście nie było kierowniczki i od razu człowiek się lepiej czuje. u mnie powoli mija senność i już są mniejsze mdłości, ale zaczynają się smaki. np. dziś przegryzałam czekoladę karmelową i popijałam ją barszczem. Caroline mi w 6 tyg. lekarz powiedział, że ciąża wygląda na 5 tydz., a już 2 tyg. później wszystko się wyrównało. ponoć jest tak czasami, zwłaszcza przy nieregularnych cyklach, ale nie ma się co martwić na zapas, grunt, żeby dzidziuś się prawidłowo rozwijał. nie martw się, wszystko będzie ok. słonko nieśmiało wystaje już zza chmur, to i radość zawita :) miłej nocki

Witajcie dziewczyny troszkę mnie ominęło. Trzymam kciuki za wasze wizyty laseczki :) Wczoraj miałam urwanie głowy byłam na zawodach z moją małą szwagierką i siedziałam tam od 8 do 13 tak mnie bolały cztery litery, masakra. Wczoraj normalnie zjadłam śniadanie i obiad bez mdłości :) za to dzisiaj wypiłam jogurt i już mnie mdli. W piątek idę do poradni diabetologicznej dla kobiet w ciąży, tak się stresuje :-( mam nadzieje, że to nic złego ten podniesiony cukier. Dzisiaj mam do napisania 4 referaty i 3 prace na edukacje techniczną hmm nie wiem jak się wyrobie.... nic biore się do roboty , ale będę zagląda do was :-) miłego dzionka życz :-D

Moje dziecko naprawdę zaczyna mnie zadziwiać, dzisiaj spało do 8:-) Mam nadzieję, że to już stała zmiana, bo pobudki o 5 męczyły mnie nawet jak nie byłam w ciąży.
Co do smaków to w pierwszej ciąży łączyłam dziwne rzeczy, np lody zagryzane kiszoną kapustą, albo kanapka z wędliną i dżemem. Teraz tego nie mam, po prostu jadłabym tylko owoce, warzywa i słodycze;-)
No i dzisiaj po raz pierwszy zachciało mi się kawy, właśnie mi się parzy. A jeszcze do wczoraj nie mogłam znieść jej zapachu kiedy m ją sobie robił.
Przybrałam na wadze, chyba czas na luźniejsze ubrania, dzinsów absolutnie nie dopięłam, nawet nie było o tym mowy

Hej dziewczyny

Ja zaprowadzilam Adaska do przedszkola jest cieplutko ale pochmurno cala noc u nas lalo:sorry:
Dzisiaj mysle nad obiadem i szczerze to wymiekam juz mi sie nie chce gotowac jesc najlepiej tez nie:baffled: a ostatnio mam tak ze nie moge tknac masla:confused2:

Ja sie wogole nie wypowiadam w temacie ovu bo ja mam dokladnie w polowie cyklu i za pierwszysm razem jak i teraz wszystko idze prawidlowo z terminem OM ale fakt chyba tylko te osoby ktore maja nieregularne cykle dokladnie moga wiedziec kiedy sie monitoruja ... i wiedza kiedy wystapila owulacja:tak: wtedy kitu pana lekarza sobie nie dadza wcisnac:tak:

Jeju ja mam jutro wizyte ale sie nie moge doczekac:tak::-D ciekawe jakie usg mi zgobi czy dalej pochwowe czy juz przez brzuch ? bo bebenek mi juz wydyma :-)

Caroline nie stresu sie. ja mam cykle 31 dniowe i przez jakis czas nie udawalo nam sie trafic, wiec poszłam na monitoring i co... moja owulacja była dopiero 20-21 dnia cyklu, zatem mój gin już to wie i teraz jak patrzy na maluszka to wie że jest wzrostu hehe dobrego.
na poprzedniej wizycie miałam 7 tydz wg. om a dzidzia była na 6 +2..tak widziałam zapisał w karcie, wiec spokojnie wazne że rośnie ;-)

tak, ze czasami owulacje nie są w połowie cyklu- jestem tego najlepszym przykładem;-)

reklama
Do góry