reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Witam się i ja,

gratuluję świeżo upieczonym Mamusiom :)

Dziś byłam na ktg - nie ma skurczy, ale byłam też na wizycie, szyjka skrócona do 1,5 cm. Lekarz powiedział, że tydzień, do półtora i będę miała Synka :) boję się cholernie, bo to już tuż, tuż, ale doczekać się nie mogę niesamowicie. Czyżbym nie dotrwała do terminu? W piątek kolejne ktg - już będzie częstsze z uwagi na możliwość pojawienia się skurczy.

A u Was widzę, że to samo, co i u mnie. Czyli wiele się nie dzieje. Siedzę w domu, krzątam się, coś ugotuję, oglądam filmy, ogarnę mieszkanko i tak dzień za dniem. Apatyczna jestem, więc nawet regularnie nie piszę tutaj.

reklama
Kika gdy mialam juz dość mocne skurcze to dali mi jakiś zastrzyk ale z tego wszystkiego nie pamietam nazwy ale mial on przyspieszyc akcje i złagodzić skurcze ale czy to cos pomogło to nie jestem pewna ;)

rojku ale uparta ta twoja Haneczka. a do szpitala cie nie kierują?
Dziewczyny w miejscu gdzie pojawiły mi się rozstępy zaczęła mi schodzić skóra czy to normalne też tak macie? Smaruje 3 razy dziennie więc wydaje mi się nie nie jest skóra przesuszona

Ostatnia edycja:
Hej ja na szczęście nie mam dużo rozstępów wszystko okaże się po porodzie tak jak w poprzedniej ciąży okazało się że wyszły jak dzidziuś był z nami. Powiem Wam że po wczorajszym poślizgu strasznie mnie krocze boli noc była męką każde przewrócenie się to było stękanie z bólu strasznie, mąż każe mi iść do lekarza, ale co ona mi powie dzidziuś się rusza to najważniejsze każe leżeć i tyle...ja też już jestem kłębkiem wszelakich emocji, a każdy nowy kolejny dzień wręcz mnie przytłacza, co dzień to samo i to oczekiwanie...ech, gotować mi się już nie chce ale zmuszam się bo jakoś szkoda mi męza, któy wróci po całym dniu głodny o sprzątaniu nie wspomnę jak wcześniej latałam na szmacie tak teraz powiem brzydko zwisa mi to i powiewa....

A
le dzisiaj cisza.

Rojku
- ty juz skończyłaś 40 tydzień. Trzymam kciuki by Hania zachciała powtać nasz światek niedługo.
Ewelina0307 - ja nie ma rozstepów, ale wsmarowywuję dużo oliwki. Zazwyczaj na mokro, a jak bardzo swędzi brzuch to na sucho i chodzę goła po domu zanim się wchłonie.

Kika - też mam ostanio lenia. Obiady tylko gotuję, ale do prasowania to od 3 dni się biorę :) To chyba przez to, ze czuję się cieżka, niezgrabna i jakos moje myśli są dalekie od porządku.

Hej dziewczyny ! troche Was jeszcze czytam... moja córeczka jest kochana, praktycznie cały czas śpi, budzi się tylko do jedzenia a jak się najada to do syta :) więc mam sporo czasu, ale fizycznie i psychicznie u mnie tragedia , jakoś nie mogę sie pozbierać jeszcze po tym porodzie.

Moja Marysia 20131111_160651.jpg

Załączniki

• 20131111_160651.jpg
    20131111_160651.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Do góry