DoMisia1985 śliczne Maleństwo, no i sukienka przepiękna )
reklama
melonowa89
Fanka BB :)
Melonowa gratulacje jesteśmy w podobnym wieku ciąży oczywiście , ja dziś według om zaczynam dziś siódmy tydzień , ale pierwsza wizyte mam na 15 kwietnia więc musze jeszcze poczekać , ale Tobie szczere gratulację:-):-):-):-):-):-)
dziękuję no misie dopiero zacznie 7 tydzień ;-) trzymam kciuki za twoja wizytę a jak się czujesz? widzę że to nie pierwsza ciąża
DoMisia1985 słodka ta Twoja Basieńka
Ostatnia edycja:
maddlena
Dziewczyny, co do witamin, to chyba nie ma reguły. Ja z Antosiem a ciąży brałam witaminy od samego początku do końca i mały się urodził z wagą 2960g. Więc nie wiem ile w tym prawdy.
A co do krwiaków, to też miałam w pierwszej ciąży, więc zdarzają się chyba dość często. Ja brałam DUPHASTON i musiałam wtedy leżeć przez dwa tyg. a potem wszystko było już w porządku. Więc trzymam za was kciuki, będzie dobrze!;-):-)
A co do krwiaków, to też miałam w pierwszej ciąży, więc zdarzają się chyba dość często. Ja brałam DUPHASTON i musiałam wtedy leżeć przez dwa tyg. a potem wszystko było już w porządku. Więc trzymam za was kciuki, będzie dobrze!;-):-)
Domisia piekna coreczka:-)
Ja ogladalam przed chwila sniadanie do lozka i becze jak debilka \
|Ogarnelam cale mieszkanie ugotowalam krupnik popralam juz nasze rzeczy i wmontowalam komode w szafe maz padnie jak to zobaczy ale pierdziele jak sie pojawi to ja leze do gory pupa
co do gieldy to swietny pomysl
Ja w ciazy tez bralam witaminy ale do kiedy kwas foliowy to nie wiem Adam urodzil sie z waga 3850g i 58cm :-)
Ja ogladalam przed chwila sniadanie do lozka i becze jak debilka \
|Ogarnelam cale mieszkanie ugotowalam krupnik popralam juz nasze rzeczy i wmontowalam komode w szafe maz padnie jak to zobaczy ale pierdziele jak sie pojawi to ja leze do gory pupa
co do gieldy to swietny pomysl
Ja w ciazy tez bralam witaminy ale do kiedy kwas foliowy to nie wiem Adam urodzil sie z waga 3850g i 58cm :-)
maddlena
Hmm, a mi gin przepisał Folik, Pregna i Asmag. Nie wiem dlaczego.
Ja z Antosiem brałam PREGNA PLUS, lekarz mówił, że w tego typu witaminach jest już wszystko, co potrzeba i nie trzeba już brać Foliku, bo Pregna plus już zawiera kwas foliowy.
No ja na pierwszą wizytę poszłam tak przypadkowo, do pierwszego lekarza jak w ten dzień przyjmował, żeby tylko potwierdzić ciąże i właśnie ten lekarz mi przepisał folik, pregnę i asmag. Później już na wizycie u tego mojego gina, powiedziałam jakie witaminy biorę,a on, że jak już zaczęłam, to mogę brać dalej.
reklama
gdynianka1
Mama Michałka i Majeczki
Witam, wg mojego ginekologa w I trymestrze należy brać kwas foliowy, a co do witamin to zależy od wyników krwi i diety jaką się stosuje. W pierwszej ciąży brałam falvit mama, Misiek nie był duży, bo przy wzroście 54cm ważył 3200.