reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Melonowa gratulacje jesteśmy w podobnym wieku ciąży oczywiście , ja dziś według om zaczynam dziś siódmy tydzień , ale pierwsza wizyte mam na 15 kwietnia więc musze jeszcze poczekać , ale Tobie szczere gratulację:-):-):-):-):-):-)

dziękuję :) no misie dopiero zacznie 7 tydzień ;-) trzymam kciuki za twoja wizytę a jak się czujesz? widzę że to nie pierwsza ciąża :happy:

DoMisia1985 słodka ta Twoja Basieńka :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, co do witamin, to chyba nie ma reguły. Ja z Antosiem a ciąży brałam witaminy od samego początku do końca i mały się urodził z wagą 2960g. Więc nie wiem ile w tym prawdy.

A co do krwiaków, to też miałam w pierwszej ciąży, więc zdarzają się chyba dość często. Ja brałam DUPHASTON i musiałam wtedy leżeć przez dwa tyg. a potem wszystko było już w porządku. Więc trzymam za was kciuki, będzie dobrze!;-):-)

Domisia piekna coreczka:-)

Ja ogladalam przed chwila sniadanie do lozka i becze jak debilka:sorry: \

|Ogarnelam cale mieszkanie ugotowalam krupnik popralam juz nasze rzeczy i wmontowalam komode w szafe:-D maz padnie jak to zobaczy ale pierdziele jak sie pojawi to ja leze do gory pupa:sorry:

co do gieldy to swietny pomysl:happy:

Ja w ciazy tez bralam witaminy ale do kiedy kwas foliowy to nie wiem:baffled: Adam urodzil sie z waga 3850g i 58cm :-)

Ja brałam witaminy, ale co drugi dzień:-) mały miał 3,750kg.
A kwas foliowy do końca 12 tyg, chociaż mi lekarz zalecił już teraz branie witamin, bo przez wymioty nic nie mogłam jeść

No ja na pierwszą wizytę poszłam tak przypadkowo, do pierwszego lekarza jak w ten dzień przyjmował, żeby tylko potwierdzić ciąże i właśnie ten lekarz mi przepisał folik, pregnę i asmag. Później już na wizycie u tego mojego gina, powiedziałam jakie witaminy biorę,a on, że jak już zaczęłam, to mogę brać dalej.

reklama
Witam, wg mojego ginekologa w I trymestrze należy brać kwas foliowy, a co do witamin to zależy od wyników krwi i diety jaką się stosuje. W pierwszej ciąży brałam falvit mama, Misiek nie był duży, bo przy wzroście 54cm ważył 3200.

Do góry