reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Kaaroo moja mała też duża nie będzie. Lekarz stwierdził, że to dobrze bo będzie mi łatwiej urodzić :biggrin2:, więc tym się pocieszaj :biggrin2:.
W 32 tygodniu ważyła 1980, teraz pewnie ok 2500... zresztą jutro się okaże na wizycie. Wyliczyłam że w dzień porodu będzie ok 3 kg.... hmmmm zobaczymy :biggrin2:

Ps Najważniejsze żeby dzieciaczki zdrowe były. Waga aż tak wielkiego znaczenia nie ma.

Natalunia- serdeczne gratulacje!!! :)

Aska- nie ma co robić takich wyliczeń, bo na koniec ciąży dziecko szybko przybiera na wadze. Mój synek w 2 tyg. przybrał 600g! wiadomo, że na usg może być też błąd pomiaru, ale nie każde dziecko będzie przybierać książkowo 200g na tydzień.

Jejku, do terminu zostało mi 10 dni! Już się doczekać nie mogę :)

Jolka :)) 10 dni:) dłuży się?:) bo ja już bym tak bardzoooo chciała 6go:)
przedwczoraj po ktg miałam usg i lekarz okreslil wage na 3100 a dziś mój lekarz okreslil na 2600 :) więc dziewczyny z ta wagę to wiecie...;) pewnie realna waga jest jeszcze inna :)

natalunia gratulacje!!! :-) to nas wszystkie wzięłas z zaskoczenia no:-)
witam nową koleżankę natalia2291

dzięki dziewczyny za podpowiedzi z książkami właśnie kończę "Macierzyństwo nonfiction" i polecam..znajoma poleciła mi ją jako mus "przed" rozpoczęciem czytania o pielegnacji, zdrowiu etc malucha, bo ta porusza temat właśnie matki, a nie niemowlaka jako takiego. Pokazuje macierzyństwo bez lukru, przygotowując nas na wiele rozczarowań a przede wszystkim na to, że kobieta w ciąży jest dla świata wszystkim, kobieta w połogu już tylko umęczoną kobietą w połogu. Kubeł zimnej wody :tak: ale ciesze się , że ją przeczytałam i jestem (mam nadzieje) na wiele przygotowana..
Nam położna poleciła jeszcze harvey karp..zobaczcie sobie na youtube..hmm odważne ale ciekawe..
a propos youtube...z całkiem innej beczki...polecam do obejrzenia...mi popłynęły łzy ze wzruszenia ( mimo że nie odważyłabym się..:) Thalasso Bain Bebe par Sonia Rochel - YouTube

magsiaa hmm...mówią takie oczyszczanie organizmu to jeden ze zwiastunów rozpakowania :-)
DoMisia ja czuję pod skórą że ta panika mi się zbliża...:tak:.. idziesz w niedziele do szpitala, ja we wtorek..przynajmniej popanikujemy razem;-)

reklama
Do góry