reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
ja też mam szeroką stopę i wysoką w podbiciu...........i dlatego do tej pory jeszcze ich nie zamówiłam.... w sklepie dużo więcej pewnie trzeba będzie zapłacić za coś takiego..... na allegro już kupowałam buty i zawsze były dobre ale teraz w ciąży to nie wiem ..... niby można wymienić.....

Ja szperam jeszcze po bonprixie, tam jest pare modeli, które są znośne, a wydają się dość szerokie, więc nie wiem, czy tam nie kupię.

kaaroo właśnie w Lidlu chciałam upolować bluzę, ale dla starszej, tylko że nie wiem, czy uda mi się dotrzeć tam na tyle wcześniej, żeby jeszcze był jej rozmiar :D

hej mamuśki!) Wielkie dzięki za słowa otuchy..no co sie nastresowałam to moje..matko ile nerwow w tej ciązy...:no: Zatem powiem Wam że po tych dwóch dniach latania po lekarzach mam 3 diagnozy:szok: mononukleoza, zapalenie wezła chłonnego lub zapelenie ślinianek..dodam że każda Pani doktor byla święcie przekonana do swoich racji...:confused: i kazda wypisała mi antybiotyk. Przy tym moja gin okazała się totalnie olewczą babą grr jezu tylko kase brać a jak pod koniec ciązy ma ze mną pierwszy problem to już nie moge na nią liczyc...Tak czy siak po konsutacji z...moim M ,w sumie tez lekarz, postanowiłam poczekać 24h i niestety ale zacznę łykać Duomox:-( Troszkę się obawiam antybiotyków w ciązy ile by mi nie mówili że są bezpieczne...:baffled:

Tyle z "atrakcji" zdrowotnych poza tym czytam Was i kurcze wszystkie mamy podobne problemy na finishu.
deharia, rojku kaskaalecznaa aa już dawno pozegnałam wszystkie swoje buty i wlasnie na allegro pierwszy raz zamówilam sobie parke. Wybrałam sztyblety takie buty robotnika jak to moj M mowi, za kostkę czarne wiązane. Sam sex hehhe ale co tam...ważne ze wygodne. Nic innego do porodu nie mam zamiaru kupować. Chodze w kurtce mamy tzw do ogrodu i taka byla jej funkcja zanim ją dostałam w spadku wiec wyobraźcie sobie moj jesienny styl:-D Wcale sie tym nie przejmuję i człapie w tych buciorach i rózowej ogrodowej kurteczce po okolicy hmm i tylko po okolicy nie zapuszczając się w bardziej zaludnione tereny;-)

Ktoś pytał o apteczke..to co moge dorzucić to octenisept na pępuszek. Podobno niezastąpiony. Tak słyszałam zarówno od kolezanek jak i na sr. Nie znam tych chusteczek ale fakt że są nasączone 70% spirytusem troszke by mnie powstrzymał przed kupnem...

A na koniec pokaże Wam jak sobie poprawiłam humor a co...nie wiem czy kojarzycie Glossy box ale właśnie dotarla do mnie paczuka z serii mamusiowej...uwielbiam te słodkie paczuszki:) no nie nie pokaże bo coś mi nie przerzuca fotki z telefonu

Ostatnia edycja:
powiększone stopy to i mój problem :angry: na szczęście mam adisady które były za duże i chodziłam z wkładkami teraz te wkładki wyjęłam i sa idealne :-) Dzisiaj cały dzień się kuruje herbatką z miodem i cytryną próbuje pokonać przeziebienie. Także wybieram się w poniedziałek do lidla chciałam kupić ogrodniczki i sweterek i na szczęście u mnie w mieście chyba z 6 lidlów więc tak szybko nie wykupują te termometry bezdotykowe co były miesiąc temu jeszcze w zeszłym tygodniu były :p

Tak czytam wasze wypowiedzi i zastanawiam się, czy kupiłam wszystkie kosmetyki do pielęgnacji noworodka..

W kosmetyczce dla dzidziusia na razie mam: mydełka (Bambino i Oillan), Octenisept, olej parafinowy, oliwkę Johnson, chusteczki nawilżające Johnson, waciki, gaziki, macierzankę (zamiast płynu do kąpieli), krem pielęgnacyjny PUPIK.. Jak myślicie, czy powinnam dokupić coś jeszcze?

Jeśli idzie o buty - znam ten ból, ostatnio odpina mi się rzep w jednym adidasie, a moje nogi coraz bardziej puchną. Ostatnio smaruję je specjalnym kremem "Dzidziuś", który faktycznie pomaga.

Ostatnia edycja:
reklama
anoula82 myślę, że z tymi workerami i kurtką "ogrodowa" zostaniesz trendsetterką :)
A "od czego" jest Twój lekarzomąż?

sylvie_b w tym co wypisałaś brakuje mi wody morskiej do noska.

Do góry