reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

mam sól fizlologiczną, do pępuszka te nawilżane spirytusem 70% chusteczki, roztwór wody morskiej Sterimar (do noska), ten aspirator frida i nie wiem czy coś jeszcze trzeba? jakieś syropki na gorączkę na wszelki wypadek? lub inne takie :happy2:

reklama
Nie ma żadnej reguły co do brzucha. Każda ciąża inna i nie ma co się sugerować jak było u kogoś, czy nawet w poprzedniej u siebie. Mnie się wydaje też, że mi już wisi ten brzuch, ale to pewnie dynda spożywczak pod właściwym brzuchem ciążowym.

anoula pisałaś, że się musiałaś przestawić i pogodzić z cesarką, to teraz i ja na wszelki wypadek się nastawiam w związku z tym, czego się na wizycie dowiedziałam. Ale przede wszystkim myślę o tym, że tak będzie najlepiej dla Hani. Drugi plus taki, że wtedy będę pod opieką na pewno swojego ginka w szpitalu, w którym pracuje, bo jakby SN, to chciałam rodzić gdzie indziej.

Z apteki to ja w zasadzie nie kupuję wiele, roztwór wody morskiej w sprayu do noska, sól fizjologiczna. Krem do pupci robiony i chyba tyle... A co do syropków, to zawsze jest jakiś nocny, a jak chcecie być przygotowane, to paracetamol w czopkach albo w syropku. Czasem na wszelki wypadek też kupują czopki glicerynowe, jakby zatwardzenie dzidziol miał.

rojku, a co to za maść do pupci?
ja właśnie przeszłam jakiś kryzys emocjonalny - chciałam wyjść i kupić sobie staniki do karmienia i kosmetyki do szpitala - a że jest zimno chciałam wyciągnać jakieś pełne buty - żadne nie wchodzą na moje stopy:( zaczęłam tak płakać, że nie umiałam się uspokoić, do tego w tej rozpaczy wyrzuciłam kilka par butów do kosza...
nie chcę wydawać pieniążków, których i tak pewnie nie starczy, na nowe buty - ale z drugiej strony nie wiem czy ten stan się zmieni i czy po porodzie będę miała co ubrać...
jej, wiem, że problem naciagany i powodów do zmartwień nie powinnam szukać, ale jakoś tak mnie to rozstroiło - mam wrażenie, że do porodu już z domu nie wyjdę :(

rojku ja mam właśnie wysoko brzuchol i każdy mi gada że dobrze bd jak na święta urodzę co mnie bardzo wkurza :no:

dehaira rozumiem cię bardzo dobrze, bo ja chodzę tylko w adidasach a jak patrzę na ciuchy sprzed ciąży to aż ryczeć mi się chce! taka teraz ze mnie kuleczka

dehaira przy Anieli przepisała mi pediatra maść, która zbędych rzeczy nie zawiera i bardzo ją lubilam, byłam pewna, że żadnego syfu tam nie ma, a gdy jakieś odparzenie się pojawiało (a bylo to bardzo rzadko), to sudocrem dwa razy i już było ok. Ta maść zawierała w sobie lanoline, wazeline biala i eucerynę. Tylko, że ona jest na receptę, ale szwagra mam lekarza, więc mi wypisze i nie będę szła specjalnie do lekarza po to.

kaaroo no ja też się boję, że przenoszę, ale jakbym miała przenosić, to mnie ta wielka głowa mojego dziecka rozerwie :/ więc może wtedy mi cesarkę zrobi mój lekarz.

A co do butów to od wiosny chodzę w jednych - mokasynach, więc je rozciągam stopniowo. I mam nadzieję dociągnąć w nich do porodu :-p

Witam Was dziewczynki!

ja z aptecznych rzeczy dla dzidzi kupiłam właśnie sól fizjologiczną, do pupki mam bepanthen, woda morska i jak na razie nic wiecej. czekam na promocję oilatum do kąpieli i zastanawiam się tak Was czytając nad tymi chusteczkami do pępuszka, ale nie wiem przy synku pamiętam stosowałam piochtaninę i pewnie w naszym szpitalu nadal to zalecają.

dehaira - nie martw się kochana ja z butami mam to samo, już nawet adidasy ledwo wchodzą mi na nogi. chyba teraz najlepsze byłyby jakieś babcine bamboszki jak dla nas. Nie mówię już o rzeczach , które trzeba wyżej zakładać. jak sie zrobi jeszcze zimniej to chyba od męża kurtke wezme bo nie moge sie w nic zmiescic a szkoda mi kasy na kuppowanie nowego wielkiego namiotu zimowego;-)

gmckmfy.png

rojku , wg usg główki poród będę miałą 9/11/2013 a wg reszty 25/11/2013 i też mi to spokoju nie daje......ale nie chce w necie grzebać żeby się nie nakręcić zbytnio-jakby było coś nie tak to raczej lekarz by mi powiedział o tym..........

dehaira mam taki sam problem z butami... noszę 39-40 ale ostatnio chodzę w męża tenisówkach skórzanych takich wyższych rozmiar 44!!!!!!!!!!!! nie chciałam kupować butów, ale chyba muszę.....niby nie czuję że są za duże te buty meża .są super wygodne, ale mam wrażenie że wyglądam w nich co najmniej śmiesznie............

CAM00151.jpg

po lewej buty w których chodze teraz a po prawej w których miesiąc temu:(

w tle pranie dla synka które w domu schnie bo już nie ma co czekać, bo już widzę jak mi mąż by uprał jakbym ja już ruszać się nie mogła;)

znalazłam nawet na allegro coś takiego:
SZNUROWANE RETRO BOTKI FUTERKO YT-9 CZARNY r40 (3517278165) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

ale nie wiem czy dam radę wiązać:(

lefkowa mój mąż już odlicza czas do porodu bo mówi że nie można ze mną wytrzymać:) a wydaje mi się zę jestem grzeczna........

kaszel mnie męczy a jeszcze musze badania przed 10/10 zrobić.......czekam aż mi rzejdzie żeby morfologi adobra wyszła przed wizytą.......

co do problemów emocjnalnych- ostatnio ryczałam jak bóbr bo nie mogłam z wanny wyjść i dzwoniłam po męża............niby zawsze każe mi brać ze soba komórkę jak idę do łazienki............. a już to że nie mogę się odpowednio przygotować do wizyty lekarskiej do płaczu doprowadza mnie od kilku miesięcy........
zaq każdym raem jak jestem w łazience rolkę papieru toaletowego wywalam jakimś cudem na podłogę............

ale.........już myślimy o córci:) wiem, jeszcze synka nie urodziłam:) jak da nam w kość to córcia jeszcze troszkę poczeka na poczęcie:)

Załączniki

• CAM00151.jpg
    CAM00151.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
reklama
dzięki rojku,
szperałam wczoraj i dzisiaj ze 2 godziny na allegro:) do leginsów będą super, tak mi się wydaje......... tylko szkoda ze zamka z boku nie mają , ale cena wydaje mi się kusząca:) szukałam czegoś do 50 zł z przesyłka i troszkę wyższego-tak do kostki;) fajne kolory tez mają ale ja myślę o klasyce:) tylko zastanawiam się jaki rozmiar wziąć:( normalnie to 40 bym wzięła a teraz ...moze 41............
dlatego chce w sklepie poszukać i pomierzyć i jak będą droższe to zamówię na allegro........ tylko czy ja dam rade po sklepac latac i sie schylać............wątpliwe.......... a siostra już studia zaczeła:( wiec mi w tym temacie nie pomoże

dehaira co do kilogramów to jak na łózku się przekręcam to chyba mocno sapie bo mąż zawsze się budzi:) wózek widłowy czasami by się przydał;) a do wanny winda:0)

Ostatnia edycja:
Do góry