reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

ja dzisiaj sobie właśnie uświadomiłam, że to już 36 tydz czyli zaczęłam 9 miesiąc :szok:
więc do 4 tygodni powinnam urodzić :)
ajaj, nie mogę się aż doczekać.
akilegna też boję się porodu grrrrr :nerd:

reklama
Witam :) Czytam was od dluzszego czasu a dzisiaj zdecydowalam sie napisac :) to moja pierwsza dzidzia, ale narazie nie czuje stresu ;) zobaczymy co bedzie jak przyjda skurcze :) za to moj mezulek przy kazdym moim glebszym wdechu badz jeknieciu pyta sie "czy to juz?" :D pozdrawiam :)

Ja też nie mogę uwierzyć, że to już końcówka :) Niedawno robiłam test i płakałam nad nim ze szczęścia! :)

Dziewczyny u mnie im dalej, tym gorzej, chodzi o moją psychikę... Ciągle się martwię o Milenkę, nie wiem dlaczego tak jest.. mam takie złe przeczucia, wiem, że to głupie, ale dziś pół dnia przepłakałam ;((((((

Hormony świrują ;((((((((

Anoula- jak wyniki? trzymam kciuki, żeby dobre wyszły!

cześć Iwonabb :)

Maagsiaa- może wypijaj sobie jakąś melisę na uspokojenie? :) będzie dobrze! jak urodzisz małą, to się będziesz śmiać z tych ciążowych zawirowań :)

Laski, a ja miałam wczoraj calkiem miły dzień. w końcu kupiłam wózek! gondolę, używaną, ale w stanie idealnym! i dałam za nią 200 zł :) i zamówiłam sobie fotelik samochodowy na allegro. więc zostało mi tylko kilka drobnych rzeczy do dokupienia. mam nadzieję, że dzis kurier będzie, bo ostatnio na allegro zrobiłam spore zakupy i już się doczekac ich nie mogę ;) miłego dnia

Czesc dziewczyny,
Anoula zdrowka!!!
echhh widze, ze wszystkie juz zestresowane i odliczamy ostatnie tygodnie do porodu
Ja mam za soba kiepska noc. Co troche sie budzilam, a to moj pecherz wzywal, a to skurcz mnie w noge zlapal, potem corcia plakala, potem druga corcia w brzuchu szalala. Normalnie jakby pelnia byla:-D

Ja też już ledwo dycham. Uda mnie strasznie bolą przy chodzeniu i wstawaniu, tak jak bym miała zakwasy. Brzuch trochę mniej boli, bo zaczęłam sie trochę oszczędzać i nie wychodzę z domu przynajmniej w tym tygodniu. Z kolei boli mnie gardło i chyba mnie bierze jakieś przeziębienie, w związku z tym czuję się fatalnie.

Już odliczam dni do CC, tak mi już ciężko. Bardzo bym chciała donosić do terminu, muszę sie oszczędzać. Minimum dotrwać do połowy października.

U mnie z nocnym wstawaniem nie ma aż tak źle 1-2 razy góra. Gorzej będzie jak brzuch opadnie, o ile opadnie, bo w poprzedniej ciązy mi nie opadł.

Chyba każdy dopina zakupy na ostatni guzik :) ja jestem też już prawie przygotowana...
Co do hormonów to w moim przypadku , tak jak to już pisałam wcześniej, najbardziej odbijają się na moim mężu.

Jeszcze tylko kilka tygodni, poród i z górki :)

Cześć dziewczyny :)
Domisia mnie też bierze przeziębienie katar, pobolewanie gardła i ogóle rozbicie:baffled:
maagsiaa nie jesteś sama ja też się strasznie boję o małą o poród o wszytko im bliżej tym gorzej, usnąć nie mogę bo ciąglę myślę i się martwię:-( i co chwilę się budzę w nocy na siku :p

Dziewczyny tak z innej beczki bo robię zakupy w aptece internetowej bo dużo taniej wychodzi i myślę czy wszytko zamówiłam:confused: co macie w swojej apteczce na wyposażeniu??

reklama
a do pielęgnacji pępuszka zamówiłaś? sól fizjologiczną do przemywania oczek?;-)

właśnie mam do was pytanie o obniżanie tego brzucha, czy on zawsze musi opaść?
Mi właśnie teraz dopiero do góry poszedł bo tak to był nisko :) ma to jakąś regułe?

Do góry