reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

U mnie też kilka prań leży do prasowania... Kuchnia na razie zgarnięta, ale zaraz będzie to samo :)

Dziś wizyta o 18stej. Do 18 w takim razie trzeba mniej jeść :p

reklama
kurcze pomyslmy ze jeszcze 4 tyg i bedziemy sie rozpakowywac ! :O szok
jak ten czas zleciał, ja pamietam jak w lutym sie dowiedzialam ze jestem w ciazy a tu już 36 tydz mam :)

To ja też się witam :) co prawda nie wiem czy początek czy koniec listopada ale myśle że jednak listopad :)

Początkowo termin był na 2.12.2013 ale wczoraj doczytałam w moich notatkach ,że się pomyliłam o 3tyg z datą ostatniego okresu...tym samym w sobotę pędzę na usg by podejrzeć maluszka jaki jest duży i ustalić już jakąś sensowną datę porodu :)

Witam się i ja :)
miałam dziś w planach pranie ciuszków dla małego, ale pochmurno u nas, więc przekładam to na inny dzień. zaraz idę na spacer- na pocztę. nie chcę mi się, bo zimno, ale nie mam kogo wysłać. u mnie katar w dzień mniejszy, za to w nocy i nad ranem- dramat. i tak od tygodnia.
Maagsiaa- ja też puchnę, ale trzeba pić dużo przy tym. mi przede wszystkim puchną ręce, nogi dopiero popołudniu lub jak długo pochodzę. dziewczyny polecały kiedyś bielenda dla mam na opuchnięte nogi.ponoć fajny efekt po tym jest.
Kaaroo- wydaje mi się, ze jeszcze z 2 tyg. i się zacznie :) później to już będzie lawinowo

hej dziewczyny
Jolka no żebyś nie wykrakała :)) ja dziś przypadkiem spotkałam znajomą gin w przychodni która stwierdziła że ja na jej oko to do 28 października nie dociągne bo ponoć moj brzuszek już porządnie opadł...:confused: jakoś nie zauważyłam ale cóż...
dziewczyny jestem przerażona! od 2 dni mam opuchnięte wezły chłonne szyjne i to tylko z lewej strony. Byłam u lanrygologa która kazała grzać i pić herbatke...gdy rano obudziłam się z gulą wielkości jabłka zadzwoniłąm do swojej gin no i sie zaczeło...nakrzyczała na mnie że w 36tc to od razu powinnam na izbe jechać a nie po byle jakich lekarzach chodzić i mam biegiem gonić na analize krwi:-(
wyniki bedą już wieczorem ale strasznie się boje czy to przypadkiem nie jakiś wirus..mononukleoza lub różyczka:baffled: :-(... taka choroba w 3 trymestrze to gorzej niż źle dla maluszka;/
szyja boli nie miłosiernie a jak zaczynam popłakiwać z nerwów boli jeszcze bardziej... trzymajcie kciuki :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
anoula do góry głowa, nienastawiaj się odrazu na najgorsze, bo to źle!
trzeba być zawsze dobrej myśli :)
rozumiem że się martwisz, ale spokojnie, bo nerwy tylko pogorszą sytuacje :)

anoula nie martw się, wszystko będzie ok. Daj znać koniecznie.

Ja też od kilku dni puchnę, byłam wczoraj u swojej gin. i miałam ciśnienie 140 górne. Kazała mierzyć przez tydzień 2 razy dziennie i dzwonić, aby wykluczyć właśnie zatrucie. Badania ok, więc nie martwię się bardzo, bo dziś ciśnienie ładne było.

Te dziwne bóle brzucha, przez które trafiłam na IP i daje mi tylko leżeć, lekarka skojarzyła jako komplikacja po laparoskopii - miałam usuwane torbiele z jajnika i zrosty są. A Mały siedzi nisko i je rozpycha wszerz. Więc dlatego mnie tak boli. Nic niepokojącego nie zauważyła, więc kazała leżeć jak najwięcej na plecach z nogami ciut wyżej, aby główka synka nie napierała za bardzo na dół. Ponadto kość łonowa może się rozchodzić przez to i nie wiadomo, czy cc nie będzie.

hej dziewczyny
anoula- spokojnie... będzie dobrze!
kurcze Dziewczyny, rzeczywiście czas zleciał niesamowicie...ja mialam termin na 14go, ale jak młody wcześniej nie będzie chciał wyjść to mam ustalony termin na 6go... , to już tylko miesiąc
a widzę, że część z Was już 36 tydzień... chwila moment i będzie pisać o naszych maluszkach :) cudownie :)

reklama
anoula nie martw się i nie przejmuj, będzie dobrze zobaczysz:happy2: głowa do góry:happy2:

oj leci leci czas niedawno sie dowiedziałam, że w ciąży jestem a już niedługo maluszek będzie z nami:happy2: chociaż strasznie boje sie porodu:baffled:

Do góry