reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Siemano laski :-)

Widzę, że mamy dziś dzień spiny. Mordki do góry, ja też się dziś wściekłam, a to przez to, że dostałam o 500zł za małą wypłatę. Ale pogadałam se z panią kadrową i do tygodnia ma dojść reszta kasy. Po prostu kabaret z moim l4 trwał w najlepsze.
Piszecie, że drętwieją Wam ręce w nocy, a mi noga... Ale jeszcze 55 dni do daty porodu, wytrzymam:-)
Co do porodu, to ja bardzo bym nie chciała cesarki. Boję się jej jak ognia i bardzo bym chciała sn. Mam nadzieję, ze będzie mi to dane. No i jak już zauważyłyście, każda ma prawo się wypowiedzieć, więc nie widzę powodu do udowadniania sobie wzajemnie kto ma rację. Po to jest forum, żeby można było wyrazić swoje zdanie, więc nie obrażajmy się jedna na drugą, bo nie ma o co.
Idę robić se kakao :-) mam taaaką chęć na nie;-)

reklama
akaiah tak jak napisalas tak mnie moja tesciowa wkurzyla ze az sie poryczalam!!! co za baba z niej, no az musze to napisac ale sucz nie matka!! powiedzialam M ze ja jej nie chce tu u nas widziec, i te body co malemu kupila niech se na glowe zalozy!! bo ja wnuk ani ja w ogole nie obchodza i nie musi udawac podla krowa!! normalnie bym ja strzelila jakby tu gdzies mi siedziala pod nosem!
az wypijam wino sluchajcie lalallaa :-p no dobra znalazlam 0%alkoholu i napewno ma 0% alkoholu i jest bezpieczne dla kobiet w ciazy i zdrowe przez swoj sklad i napewno jest 0% smakuje podobnie ale czy mi smakuje? juz od alkoholu sie odzwyczailam a przed ciaza to nie powiem cobym stronila ;-) no ale tak mnie wkurzyla ze siedze z kieliszkiem w reku, sama jestem to moge :tak: po szkole rodzenia - znowu dostalam 2 gazety i sudokrem a i pieluszke dada (przyda sie do testow) szkoda ze buteleczki nie wpadaja zadne ;-)
maz pojechal na probe, wroci nad ranem nagrzany - egoizm ma po matce normalnie!

swoje zdanie o porodach wypowiedzialam nie komentuje

WSPIERAJMY sie, po to jest to forum, dopoki niikt nie krzywdzi malenskich istot to kazda decyzja powinna byc wspierana a nie krytykowana.

Ja sie boje dehaira ze to nie ten powod. obym sie mylila??

Magda to nieźle wyżerka Ci się skończyła... Ale po takiej jednodniowej diecie na pewno się poprawi.

Maagsiaa super, że sytuacja rodzinna się polepszyła.

Jeśli chodzi o cc, to ja boję się wszystkiego – porodu, komplikacji po, czy maleństwo bez szwanku przejdzie poród.
Jeśli jest wybór (a jest, tylko w formie płatnej – bo zawsze jest to bardziej kosztowne dla szpitala przedsięwzięcie niż sn), to oznacza, że wcale on nie jest taki straszny jak go malują. I wkurza mnie, że panuje wśród naszego społeczeństwa takie „napiętnowanie” osób, które wybierają na życzenie cc (niby z wygodnictwa, nieświadomości itp.), jeśli mogą sobie na to pozwolić. Jeśli byłoby to tańsze, to pewnie wybrałabym również tę opcję. A tak liczę po cichu, że będzie wskazanie, choć na razie go nie ma (nie oczywiście takie, które zagraża mojemu Skarbowi – On jest najważniejszy). Fajnie, że jednak większość z nas uważa, że wybór powinien być :)
Jeśli moja wypowiedź będzie odebrana, że się uniosłam zanadto – to uspokajam, już mi lżej na duszy i nie spinam się :) jem słonecznika dla ukojenia :)

Dehaira co jest? Wracaj do nas!!!

Gusiak i znowu korytarz :) Ale chociaż miłe widoki masz :)

Kinga super, że córcia taka duża i wszystko ok :)

Kupiłam łóżeczko :) białe z szufladą – takie jak chciałam i wcale niezniszczone – jestem mega zadowolona! Ogólnie dzień zalatany. W sobotę będę miała szafę wnękową :-D
Miłego wieczorka życzę :) pewnie tu zajrzę jeszcze, ale idę się prysznicować.

melonowa89
[h=5]Byłam u lekarza, powiedział że nic przez ten ból się nie działo bo szyjka ok robił usg szyjki i naciskał jednocześnie na brzuch żeby sprawdzić czy się nie otwiera przy naporze dzidzia, ale jest ok Mam dalej polegiwać ale nie muszę plackiem, w domu mogę się szwendać a że jutro zaczynam 23t to powiedział że jeszcze 2 tyg i będzie można inaczej się ruszać :))
Byłam w rossmanie i oczyszczali półki z rzeczami dla ciężarnych i Pani powiedziała nam że wycofują i żeby zobaczyć w drugim, a tam też wszystko już w skrzynkach powiedzieli że nie wiedzą czy na stałe i dlaczego. W pepco były fajne kocyki za 19,99 ale jeszcze nie kupiłam, takie mięciutkie ale siostra mówiła że ma jakiś ładny kocyk więc zobaczymy.[/h]

Jolka6621 przez Ciebie znów mnie faza na kakao weźmie :)

Odebrałam zamówienie z DOZu. I niby już miało być wszystko, ale jeszcze parę pierdółek brakuje. Tzn. ręczników papierowych, butelki z dziubkiem i takich pierdółek.

kaska winko w piotrze i pawle za 14zl :-) rozpusta ;-) ja tez cale dnie sama jestem, bo ten agent nawet jak jest w domu to wiecznie zajety, ja teraz finishuje prace. Jak ja skoncze to dam mu popalic i ze mna bedzie mieszkanie cale sprzatal! :-)
a z tesciowa to ja nie chce miec nic wspolnego. Od dzis nie ma jej dla mnie. Niech spada na drzewo zrywać banany!
a i kupilam sobie sztruksy na allegro, troche wciemno ale sa idealne wiec w koncu mam spodnie na taka pogode, niewazne ze jasne wazne ze cieple spodnie :-)
jutro robie badanie krwi pod katem tarczycy no i usg no i jutro jazda z kanalowka po 2 tyg zatruciu zabka ;) ale sie juz nie boje. Byle zrobic dziada i miec spokoj :tak:

Rojku- kakao zdrowe, więc pijemy:-D

Ej, aż zadzwonię do koleżanki z pracy i zapytam co jest grane z tym działem ciężarnym w ross. Myślę, że to tylko chwilowe, bo przecież nam karty rossnę umożliwili od ciąży.

reklama
za przewijak 55 zł, w hurtowni u mnie były drozsze niz w sklepiku takim małym dla dzieci bo az 70zł

no to nie przepłaciłam ufff...dałam 51 zł.

Mnie dziś strasznie nosi jeśli chodzi o jedzenie tyle dziś pomieszałam że jutro rano z kibla nie wstanę:p ale co tam...czasami trzeba.
Ja ze swoją teściową dobrze żyje chociaż też denerwują mnie jej porady staromodne...cały czas się czepia że nie będę dawała pić dziecku jak będę karmiła piersią...a już tyle się naczytałam o tym żeby nie dopajać bo w pokarmie z piersi też jest woda i że to powinno zaspokoić dzidzię ale jej nie przekonują żadne argumenty. Albo że dziecko ma spać w beciku przez pierwsze miesiące bo będzie się odkopywać, że po co mu kołdra. Nie może zrozumieć że teraz są inne czasy i inaczej się wychowuje dziecko...a najlepsze jest to że wpiera mi że na nic nie będę miała czasu jak się urodzi szkrab, że o siedzeniu na komputerze mogę zapomnieć:p a ja jej pokażę że będę miała czas. Moja mama naszczęścię się nie wpierdziela bo tego bym nie zniosła...aż się boję co będzie jak już się urodzi nasz synek:/

Do góry