reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy lipiec 2013

reklama
Wisnia u nas noce są identyczne :eek: budzi się z płaczem co 1-2 godz...nie mam już sił :confused2:na dziąsła używamy Dentinoxu ;-)

Lena a działa u Was dentinox? my używamy calgel i dentionox i nic. ostatnio jakaś mama mówiła że jest coś skutecznego ale na receptę. Jutro zapytam się pediatry bo ona chodzi do tej samej pani doktor.

Lena u nas ten żel wogóle się nie sprawdza:-(a na receptę są czopki ale szału nie ma:-/tak bym chciała jej pomóc a tu nic:-(

Cześć Dziewczyny!
Dzisiaj ma być temperaturowy szał! 24 stopnie!! i deszcz:)

Tuśka- koniecznie napisz jak u lekarza. Moja Zu dostała wysypkę na pupie i powiem Wam, że się przestraszyłam, ale posmarowałam clotrimazolem i przeszło. Oby już nie wróciło! Co do pieluszek to nie mam wiedzy, bo używam na zmianę pampers i rossmanowe, żeby nie zbankrutować:)

Viv - ale kochliwy ten Twój Małż!:-) tylko pozazdrościć!

Ewelina - czyli też reprezentujesz ten najbardziej udany rocznik 83??:-D Zdrówka dla Laury oraz gratulacje pierwszego siekacza!! Napisz jak było na fitnesie

WIśnia - witamy u lipcowych mam:) Tym bardziej mi miło, bo moja córeczka też Zuzanna. Napisz z którego dnia jest Twoja córa. Moja ma póki co 4 zęby. Jak jej wychodziły to nic nie pomagało. Trzeba było się przemęczyć.

Lena - :szok: 8 zębów!!!! ja się wcale nie dziwię, że masz takie noce, podobno siekacze są najmniej bolesne, a teraz przed Wami sprawdzian wytrzymałościowy... Cierpliwości życzę!

Miłego dnia Mamusie!

Hej Mamuśki:)
Słoneczko na całego za oknem:)
Nocka niestety bez zmian,pobudka co godzinkę,kiedy ten ząb wyjdzie:(??
malgosiaaaa
piękne imię ma córeczka;)mój skarb jest z 19.07
Mamusie mam pytanko jakie obiadki gotujecie swoim pociechą,brak mi już weny...
Pozdrawiam słonecznie

Witam się w słoneczny dzień.
Na ząbkowanie polecam kapsółki Camilia, jak na razie podałam jeną kapsułke mały od razu przestał marudzić ale moja siostra podawała siostrzeńcowi bo on bardzo boleśnie przechodził ząbkowanie.

Wisnia mój syncio miał się urodzić 19, bardzo tego chciałam ale nic z tego nie wyszło.

Dziewczyny współczuje takich częstych pobudek w nocy.
U nas słoneczko, przed 12 muszę zaprowadzić Vanesse do przedszkola i z Gabrysiem pójdę na spacer. Obiad ugotowany od wczoraj wiec mam wolne.
Co do obiadków dla maluszków ja podaje słoiczki jestem za leniwa ale mały często zajada dodatkowo to co my. Np. wczoraj zabrał mężowi z talerza gołąbka takiego bez zawijania z kapusta i ryżem i zjadł prawie całego.

Wiśnia - ja nie pomogę, bo u mnie królują słoiczki. Ostatnio spróbowałam znów ugotować jakąś zupkę, ale i ta próba się nie udała i skończyła płaczem. Mogę Ci powiedzieć, że Małej Zu najbardziej smakuje bobovita, później gerber a na samym końcu hipp;-)

Hej,

wisnia13 witaj na forum:-)

Dziękujemy za życzenia, nie mogę uwierzyć, że to już 8 miesięcy:szok:

Małgosia tak ten sam udany rocznik jestem:-D U nas dzisiaj piękna pogoda o 9 było w cieniu 15 stopni i lekki wiaterek. Czekam aż młoda się obudzi, dostanie jeść i idziemy na spacer.
Na fitnessie super, a jeszcze lepiej jak rano wchodzę na wagę i widzę, że jest coraz mniej tych kilogramów. Przez te 2 tygodnie schudłam 4 kilo:-)

My mamy calgel, ale najlepszy dla małej jest smoczek, traktuje go jak gryzak hehe. Przez pierwsze 6 miesięcy nie lubiła smoczka, a teraz cały czas go miętoli.

Co do obiadków my też na słoiczkach. Ale przymierzam się do gotowania, zobaczymy jak to będzie. Wisnia a ty co małej gotujesz?

Małgosia jakie są te rossmannowe pampersy? Ja kupuję zawsze "pampersy" megapaki jak są w promocji. Przy okazji zapytam, jaki rozmiar noszą wasze pociechy?

Ostatnia edycja:
reklama
Tuśka moim zdaniem Dentinox pomaga :tak:od dwóch nocy daję Viburcol (czopki na receptę) i nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy rzeczywiście pomaga, ale nocne pobudki ograniczyły się do 4 (z czego dwie na mleko) ;-)
Małgosia te 8 zębów pojawiło się do stycznia ;-)więc bardzo prawdopodobne, że idą następne, bo on bardzo wcześnie zaczął ząbkować (w wieku 3,5 mis zauważyłam dwa przebite zęby :szok:)
Wisnia może tutaj znajdziesz jakąś inspirację ;-)Jak znacie jakies dobre przepisy na obiadki dla 8 miesiecznego malenstwa to prosze!!!:)- Niemowlęta - strona 1 - 40tygodni.pl

Do góry