reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy lipiec 2013

Witam! Nowy tydzień czas zacząć!:) - dobrze, że słonko się przedziera przez chmury:)

No to po kolei...
Ewelina, Moonaza - jak tam zdrówko? dochodzicie do siebie?

Moonaza - jak plamki? masz rację, że lepiej skonsultować to z innym lekarzem. Nam dermatolog dziecięcy powiedział, żeby nie wariować z lekami tylko zachowywać równowagę. Ważne by się nie nasilało. Jak piszesz, że się nasiliło, to skonsultowałabym to z lekarzem, chociaż... Ja też zauważyłam u Małej Zu, że zaczęły jej na nowo pojawiać się suche placki miejscami i cieszę się, że mamy kontrolę u dermatologa 18 kwietnia to się uspokoję:) Co do mleka to już pewnie pisałam, że Zu na zwykłym bebiko się chowa.

Tuśka - gratulacje odważnej decyzji! to bardzo dobry moment na oddanie Mikołaja do żłobka, wakacje najmniej infekcji i zobaczysz, że będziesz zadowolona. U nas np. w piątek było spotkanie s Zajączkiem Wielkanocnym, 14.04 mamy przedstawienie "Ptasie trele", a 15.04 dzień koloru żółtego. Do tego masę malowanek, ćwiczeń, masaży i FURA dobrej zabawy. Ja zauważyłam duże zmiany w zachowaniu Małej Zu!

Jako, że Tuśka pytała o CV:) to się wypowiem, chociaż chyba jestem tu najstarsza... 31 lat, "matka nie-polka", bardzo chciałabym mieć drugiego takiego brzdąca, ale po pierwsze pewnie stan zdrowia mi nie pozwoli, po drugie z kasą u nas mega krucho, po trzecie dopiero co zaczęłam przesypiać noce:)

No i pisać dziewczynki! pisać! ja mam dzisiaj lenia pracowego, więc pewnie Was tu troszkę pozanudzam:)
Miłego i słonecznego dnia!!!

ps. nie uwierzycie, ale zawsze jak siadam do bb to mam obok kartkę i notuję co komu odpisać, żeby nikogo nie pominąć i niestety, to też dowodzi mojego wieku, zapominam się:) Tuśka - ja kładę spać Małą Zu w pajacu, bo wszystko inne ściąga zawodowo i śpi w pampersie. Mam kilka "na zaś" bo podostawałam od znajomych, ale ostatnio w carrefour widziałam w dobry cenach - promocyjnych. Nie podam Ci konkretnej ceny, ale relatywnie sobie możesz porównać, że piżamkę (spodenki + koszulka) z czystej bawełny, polski wyrób kupiłam za 8 zł.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej:-)

Mąż wrócił dziś do pracy to będę miała więcej czasu by tu zaglądać.
U nas ok mały jakby zdrowszy z tym że dostał chyba po antybiotyku takie rzadkie kupy no i ma od wczoraj uczulenie na buzi. Zastanawiam się czy nie będzie miał alergii na psa. Muszę porozmawiać z pediatrą to może coś ciekawego się dowiem.
Małgosiu to aż taka stara to nie jesteś:-D u nas też z kasą ciężko a jak opłacę żłobek to zostanie mi na kredyt hipoteczny i tyle . Ogólnie beznadzieja.

Tuśka - to daj znać co z tymi plamami, bo ja też zauważyłam, że czasami robią się Zu takie rumiane policzki i mam podejrzenia, że to alergia. Co do kasy, to moja wypłata idzie na żłobek i życie, zaś P na kredyt hipoteczny. AAAAA!!! no, przecież musi być lepiej:):)

Jutro idę na kontrolę to dam znać. I mówią że mamy niż demograficzny ale co tu się dziwić jak wydatków więcej niż dochodów. Ja ostatnio jak byliśmy chorzy zostawiłam 600 zł w aptece ehhh:wściekła/y: a moja teściowa nie rozumie jak ja mogę takie małe dziecko do żłobka dać z tym że ona nie pamięta że kiedyś wychowawczy był płatny.
Ewelina, Moonaza , Viv ????

Tuśka - nie przejmuj się. Moja mama długo nie chciała przyjąć do wiadomości, że oddajemy Zu do żłobka. Dopiero, kiedy sama zobaczyła tą placówkę, zrozumiała, jak jest tam dobrze mojemu Brzdącowi:) Teraz się będziemy przeprowadzać i pewnie dlatego też zmianiać żłobek, a mama chce nam rekompensować finansowo sytuację, tylko dlatego, żeby Zu została w tym żłobku. Co do teściowej, to cały czas jest przeciwna, ale nie widziała jak Zu się cieszy, że tam przychodzi, jak jest ciekawa która Ciocia dziś po nią przyjdzie i jak nam macha na "dowidzenia". Ogólnie stereotyp żłobka jest wszechobecny. Tym czasem jest zupełnie inaczej, niemniej trzeba mieć zawsze rękę na pulsie:)

Witam dziewczyny
Małgosia ja żeby nie zapomnieć co napisać to piszę najpierw na pulpicie na takich małych karteczkach i później to kopiuje i wklejam.
U mnie dziś spokojnie.
Wczoraj byliśmy u mojej siostry bo siostrzeniec miał 2 latka,ale przed imprezą myślałam że zabije męża na 2 godziny przed wyjściem on zrobił mi malinkę na szyji:wściekła/y: . Pierwszy raz w życiu, czułam się jak nastolatka, oczywiście nie uszło to uwadze mojej siostry:zawstydzona/y:. Po za tym impreza była do bani i o 19 byliśmy już w domu.

Hej, jestem i ja:-)

Małgosia no ja też w tym roku mam 31, ale w sumie się na tyle nie czuję(oprócz bolącego kręgosłupa i braku pamięci).

Tuśka, Laura też ostatnio miała jakieś krostki i na policzkach i na brodzie, nie wiem co to było. Smarowałam ją kremem Bambino i prawie zeszło. Mam też nadzieję, że Mikołajkowi spodoba się w żłobku:tak:

No właśnie i co ja tu miałam jeszcze napisać:confused:

AAA mamy pierwszego zębuszka, jupi :tak:

Moonaza my dajemy bebiko2.

Viv no to się mężowi na amory zebrało:-D

U nas już lepiej ze zdrówkiem, Laura ma lekki katarek, ale nie wiem czy to nie od zębów.
Dzisiaj idę na fitness, bo mogę już oddychać przez nos.

Ja tu z wami piszę, a moje dziecie kula się po podłodze i w ręku trzyma kabel:szok:

A przypomniało mi się, Tuśka Laura śpi w pajacach, u nas piżamka chyba by nie przeszła bo ona się strasznie wierci w łóżku i odkrywa. Ja mam tylko 6 sztuk pajaców, bo wolę małej kupować jakieś inne ciuszki(takkkk jestem zakupoholiczką).

Lecę ziemniaki skrobać.

Witam Drogie Mamusie:)Jestem tu pierwszy raz,szukałam jakiegoś forum i stwierdziłam że to jest najlepsze:)Też jestem lipcową mamusią córeczki Zuzi:)Mamusie jak Waszym pociechą idzie ząbkowanie i jak wyglądają noce??Ja pomału szału dostaje:(ząbek widać w dziąsełku ale się nie przebija:(a noce to koszmar co 1-2 godz pobudka,albo je smoczek wypadnie i krzyk albo karmienie i tak wkółko:(ręce opadają ale cóż życie....Pozdrawiam

Moonaza ja też podaje bebiko2

Witaj Wisnia13 U nas jak na razie 4 ząbki ale idzie 5 przechodzimy to jak na razie dobrze. Co do spania to mały zasypia około 19:30 albo przed spaniem albo około 21 pije 150-180 ml mleka później pobudka albo o północy albo 2 w nocy i później o 5 i po 6 już wstajemy.

reklama
Witaj Wisnia13:-) mały ma 2 zęby dolne i było cały czas ok ale od4 dni ma duży obrzęk na górnym dziąśle natomiast zębów nie widać a noce stały się okropne, też się budzi i płacze.
Ewelina poćwicz też za mnie , super że katar Ci przechodzi wiem co to za ból jak nie da się oddychać bo też ostatnio tak miałam:-)
Viv to wy pełni miłości i namiętności stąd ta malinka:-D

Ps dziewczyny używałyście pieluszek huggies?

Ewelinka najlepszego dla Laury z okazji 8 miesięcy :-)

Ostatnia edycja:
Do góry