reklama
Pyśka_:)
Szczęśliwa :)
Hania najpierw miała początki zapalenia oskrzeli, w środę tydzień temu skończyła antybiotyk a już w piątek złapała infekcje układu pokarmowego. W sobotę rano miała już dodatkowo infekcję układu oddechowego, dostała na IP inhalacje bo nic innego nie chcieli jej dać z racji wymiotów. W nocy gorączka skoczyła do ponad 39 stopni i pojechaliśmy na oddział do lekarki z naszej wioski, potwierdziła diagnozę poprzedniej Pani doktor plus wymacała początki zapalenia uchu ;/ dostała zastrzyki po których do czwartku nie było żadnej poprawy (poza spadkiem temp i zmniejszyła się ilość wymiotów które od niedzieli były już powodowane flegmą w brzuszku a nie jelitówką ). Dopiero wczoraj rano pierwszy raz od tygodnia się uśmiechnęła, zaczęła jeść, bawić się i przestała wymiotować!
Co się nacierpiałyśmy to nasze
Mój Okruch też nie raczkuje, nawet nie podnosi się na kolankach bo przecież po co? za to wstaje i np. bawi się przy meblach
Co do spania to u nas w ciągu dnia są minimum 3-4 drzemki trwają od 30 minut do nawet 2 godzin, zależy od dnia. Wieczorem idzie spać o 20 około 2-3 budzi się na papu i śpi tak do 7 choć dziś zaczęła dzień o 6:23 bo słońce do okna świeciło więc trzeba było się bawić
Co się nacierpiałyśmy to nasze
Mój Okruch też nie raczkuje, nawet nie podnosi się na kolankach bo przecież po co? za to wstaje i np. bawi się przy meblach
Co do spania to u nas w ciągu dnia są minimum 3-4 drzemki trwają od 30 minut do nawet 2 godzin, zależy od dnia. Wieczorem idzie spać o 20 około 2-3 budzi się na papu i śpi tak do 7 choć dziś zaczęła dzień o 6:23 bo słońce do okna świeciło więc trzeba było się bawić
Ostatnia edycja:
vivienne3
Fanka BB :)
Tuśka gratulacje ząbka
Gabryś śpi w dzień ok 3 godzin a czasami nawet 4
Wstaje o 6 później idzie na pierwszą drzemkę ok 9 i śpi godzinkę kolejna 13 -14 śpi 2 godziny i czasami i tak jak dziś śpi jeszcze 17-17:30 ok 40 minut budzę go i wtedy idzie spać o 20. Jeśli nie ma drzemki o 17 to idzie spać na noc już o 18 :30 . W noc budzi się 0-1 i później przed 5 .Ale przebudza się jak mu smoczek ucieknie.
Pyśka biedulka z tej twojej córeczki zdrówka jej życze żeby szybciutko wyzdrowiałą.
Gabryś śpi w dzień ok 3 godzin a czasami nawet 4
Wstaje o 6 później idzie na pierwszą drzemkę ok 9 i śpi godzinkę kolejna 13 -14 śpi 2 godziny i czasami i tak jak dziś śpi jeszcze 17-17:30 ok 40 minut budzę go i wtedy idzie spać o 20. Jeśli nie ma drzemki o 17 to idzie spać na noc już o 18 :30 . W noc budzi się 0-1 i później przed 5 .Ale przebudza się jak mu smoczek ucieknie.
Pyśka biedulka z tej twojej córeczki zdrówka jej życze żeby szybciutko wyzdrowiałą.
Ewelina245
malgosiaaaa
Pysia bidulo, silne z Was dziewczyny! Jeny wspoczuje, ale dobrze ze wychodzicie na prosta. Zdrowka!
flower_ka
Moja Jagoda śpi w dzień 5 godzin w trzech drzemkach, czas trwania drzemek jest różny. Wieczorem zasypia o 19 a potem budzi się w nocy niestety po kilka razy, z czego ostatnio tylko raz je, a rano pobudka o 6 jak jest dobrze, a jak nie to o 5 Tak więc nocki i poranki to u nas koszmar niestety. Nie pomaga kładzenie później, ani skracanie drzemek w dzień, bo wtedy jest jeszcze gorzej.
Ja również witam nowe i "stare" mamy
Alanek od jakiegoś czasu nie chce spać w dzień czasami zdarza się jedna drzemka 40 min koło 13 i to wszystko
W nocy śpi ładnie, kładę go koło 20, później pobudka na mleko koło 2-3 i śpi do 8-8.30
Jeśli chodzi o kaszki i wagę to Alanek ważył 2900g, a miał 56cm, więc skóra i kości
Miesiąc temu ważył 10 kg ;-) kaszkę dostaje od miesiąca (bo też miałam w głowie, że go utuczę ;-)) ale mleko przestało mu wystarczać i koło 23 był już głodny więc wieczorem dostaje 160 ml kaszki i do tego dorabiam 60 ml mm żeby trochę rzadsze było, bo podaję butelką ;-)w nocy dostaje 180ml z dwiema miarkami kleiku :-)
Alanek od jakiegoś czasu nie chce spać w dzień czasami zdarza się jedna drzemka 40 min koło 13 i to wszystko
W nocy śpi ładnie, kładę go koło 20, później pobudka na mleko koło 2-3 i śpi do 8-8.30
Jeśli chodzi o kaszki i wagę to Alanek ważył 2900g, a miał 56cm, więc skóra i kości
Miesiąc temu ważył 10 kg ;-) kaszkę dostaje od miesiąca (bo też miałam w głowie, że go utuczę ;-)) ale mleko przestało mu wystarczać i koło 23 był już głodny więc wieczorem dostaje 160 ml kaszki i do tego dorabiam 60 ml mm żeby trochę rzadsze było, bo podaję butelką ;-)w nocy dostaje 180ml z dwiema miarkami kleiku :-)
Moj maly tez na cycu tak ladnie przybral i lekarka mowila ze mam smietane zamiast mleka.
W dzien moj maly ma 3 drzemki a trwaja w zaleznosci od tego czy jest brat w domu czy nie od 10min do 2h
Pyska zycze zdrowka dla Hani.
W dzien moj maly ma 3 drzemki a trwaja w zaleznosci od tego czy jest brat w domu czy nie od 10min do 2h
Pyska zycze zdrowka dla Hani.
reklama
moonaza ja jak ściągnę mleko i trochę postoi w lodówce to taka śmietana jest na wierzchu że aż mąż się śmieje:-)
Mikołaj śpi w ciągu dnia ok 2godz ( to zazwyczaj) do max 3,5godz ( bardzo rzadko) wieczorem kąpiemy go ok 19.30 po 20 zasypia, i budzi się 7-8 ewentualnie w nocy czasami marudzi że chce smoczek , ale jak go dostanie to śpi dalej.
Mikołaj śpi w ciągu dnia ok 2godz ( to zazwyczaj) do max 3,5godz ( bardzo rzadko) wieczorem kąpiemy go ok 19.30 po 20 zasypia, i budzi się 7-8 ewentualnie w nocy czasami marudzi że chce smoczek , ale jak go dostanie to śpi dalej.