reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy lipiec 2013

Tuśka88 gratki zębuszka.

Nasza mała też nie raczkuje, raczej jakoś tak pełza i jak nie patrzę to ucieka z maty na podłogę.

U nas ze snem w ciągu dnia nie jest ciekawie tzn. 2 drzemki po 30-40 minut, ale za to nocki ok.
Kąpie ją o 19 i ok. 20 zasypia. Potem pobudka ok 3-4 i dalej do 7-8 śpimy.

reklama
Hania najpierw miała początki zapalenia oskrzeli, w środę tydzień temu skończyła antybiotyk a już w piątek złapała infekcje układu pokarmowego. W sobotę rano miała już dodatkowo infekcję układu oddechowego, dostała na IP inhalacje bo nic innego nie chcieli jej dać z racji wymiotów. W nocy gorączka skoczyła do ponad 39 stopni i pojechaliśmy na oddział do lekarki z naszej wioski, potwierdziła diagnozę poprzedniej Pani doktor plus wymacała początki zapalenia uchu ;/ dostała zastrzyki po których do czwartku nie było żadnej poprawy (poza spadkiem temp i zmniejszyła się ilość wymiotów które od niedzieli były już powodowane flegmą w brzuszku a nie jelitówką ). Dopiero wczoraj rano pierwszy raz od tygodnia się uśmiechnęła, zaczęła jeść, bawić się i przestała wymiotować!
Co się nacierpiałyśmy to nasze :(

Mój Okruch też nie raczkuje, nawet nie podnosi się na kolankach bo przecież po co? za to wstaje i np. bawi się przy meblach ;)

Co do spania to u nas w ciągu dnia są minimum 3-4 drzemki trwają od 30 minut do nawet 2 godzin, zależy od dnia. Wieczorem idzie spać o 20 około 2-3 budzi się na papu i śpi tak do 7 ;) choć dziś zaczęła dzień o 6:23 bo słońce do okna świeciło więc trzeba było się bawić :D

Ostatnia edycja:
Tuśka gratulacje ząbka
Gabryś śpi w dzień ok 3 godzin a czasami nawet 4
Wstaje o 6 później idzie na pierwszą drzemkę ok 9 i śpi godzinkę kolejna 13 -14 śpi 2 godziny i czasami i tak jak dziś śpi jeszcze 17-17:30 ok 40 minut budzę go i wtedy idzie spać o 20. Jeśli nie ma drzemki o 17 to idzie spać na noc już o 18 :30 . W noc budzi się 0-1 i później przed 5 .Ale przebudza się jak mu smoczek ucieknie.

Pyśka biedulka z tej twojej córeczki zdrówka jej życze żeby szybciutko wyzdrowiałą.

Moja Jagoda śpi w dzień 5 godzin w trzech drzemkach, czas trwania drzemek jest różny. Wieczorem zasypia o 19 a potem budzi się w nocy niestety po kilka razy, z czego ostatnio tylko raz je, a rano pobudka o 6 jak jest dobrze, a jak nie to o 5 :sorry2: Tak więc nocki i poranki to u nas koszmar niestety. Nie pomaga kładzenie później, ani skracanie drzemek w dzień, bo wtedy jest jeszcze gorzej.

Ja również witam nowe i "stare" mamy :-D

Alanek od jakiegoś czasu nie chce spać w dzień :szok: czasami zdarza się jedna drzemka 40 min koło 13 i to wszystko :confused2:

W nocy śpi ładnie, kładę go koło 20, później pobudka na mleko koło 2-3 i śpi do 8-8.30 :tak:

Jeśli chodzi o kaszki i wagę to Alanek ważył 2900g, a miał 56cm, więc skóra i kości :-D
Miesiąc temu ważył 10 kg ;-) kaszkę dostaje od miesiąca (bo też miałam w głowie, że go utuczę ;-)) ale mleko przestało mu wystarczać i koło 23 był już głodny :confused: więc wieczorem dostaje 160 ml kaszki i do tego dorabiam 60 ml mm żeby trochę rzadsze było, bo podaję butelką ;-)w nocy dostaje 180ml z dwiema miarkami kleiku :-)

Moj maly tez na cycu tak ladnie przybral i lekarka mowila ze mam smietane zamiast mleka.
W dzien moj maly ma 3 drzemki a trwaja w zaleznosci od tego czy jest brat w domu czy nie od 10min do 2h

Pyska zycze zdrowka dla Hani.

reklama
moonaza ja jak ściągnę mleko i trochę postoi w lodówce to taka śmietana jest na wierzchu że aż mąż się śmieje:-)
Mikołaj śpi w ciągu dnia ok 2godz ( to zazwyczaj) do max 3,5godz ( bardzo rzadko) wieczorem kąpiemy go ok 19.30 po 20 zasypia, i budzi się 7-8 ewentualnie w nocy czasami marudzi że chce smoczek , ale jak go dostanie to śpi dalej.

Do góry