reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Vivienne mój D. ciągle mówi że nie może się doczekac jak bedzie mógł z małym się okąpać :-D
a na basen my jesteśmy zapisani na kurs http://www.basenbierun.pl/mama.php

Wiktor spał 2 raz w chuście 1.5h jak zaczął mlaskać szybko się rozwiązywałam bo inaczej była by panika ;) no i jadł i widzę przysypia a była 17 i sobię myślę kurcze jak ja go przetrzymam do kąpili...
Wzięłam i się położyłam z nim, zasnął i spał do 18.30 to znaczy ja nawet go obudziłam .
Mało tego jak mnie dziś zaskoczył.
Zrobiłam mu butelkę daje ten ciągnie i jak wyleciało mleko to zrobił taką krzywą minę jakbym mu conajmniej cytryne dawała:szok: próbowałam 5 razy i nic za każdym razem to samo a co wleciało do buzi wypluł i ciągle tylko obracał się w stronę piersi.
Sobie myślę może nie głodny... ale przystawiłam go do cyca i jadł normalnie:szok: kurcze 2 raz się to już zdarzyło że sztucznego mleka nie chce...
Potem zabawa na macie, nagrałam filmik jak rozmawia z zabawką no i kąpanie ale coś dziś mu nie pasowało. Nie zasnął też od razu jak zwykle, może za dużo spał wcześniej...
Ciekawe jak noc

Ostatnia edycja:
reklama
Ankka02 mój pierwsze szczepienie też idealnie bez śladu, teraz przy drugim wyszło zaczerwienienie a szczepiliśmy 5 w 1 infanrix

Ja dzisiaj tylko tak od siebie sorku.
Wozka sie nie da naprawic gondola jest bwrdzo luzna i wcsoraj w nocy mala prawie z niej wypadla. Jestem teraz na etapie uszukania wozka. Na domiar zlego jeszcze laptop sie zepsol, ale on na szczescie na gwarancji.
U nas Alan odizolowany od malej bo biedny chory, zygal dzisiaj caly dzien, do tego goraczka ponad 39 stopni, nie chce jesc i pic biedaczek znowu na wadze mi zleci. A co do wagi to Ola wazy 6700

Lilith ladnie ci cora wazy.
Kurde wy o trojkach pampkach a moj misiek najmlodszy i w 3jkach juz od dawna smiga:-D
U nas zalalo w kuchni caly regips w kolo okapu i mam po 2 cm wody w garnkach poki co:angry: jutro maja przyjsc to robic. Bede sie smiala hehe bo to trzeba zrobic od strony dachu, a on pewnie bedzie chcial silikon ladowac.
Ja ogladam film a potem spac.

Vivienne kurcze dzięki, nie zajarzyłam. Teraz mi się przypomniało, że któreś tam szczepienie wypada :-D I dzięki za info o papkach, my od tygodnia na 3, bo jeszcze starałam się 2 wykończyć, ale i tak jedna paczka nam nadbyła :angry: Gdyby się Marta tak nie odparzała i nie próbowalibyśmy innych firm to by się nie zmarnowały. W sumie i tak się nie zmarnowały, dałam w prezencie kumpeli :-p Nasza młoda waży już 6230 g

P.S. Co kupujecie dzieciom na Wielkanoc?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny co miały chrzest już i te co będą mieć - robiliście na sali? Ile kosztuje u was obiad dla jednej osoby w jakims barze czy cus? Jak z kosztami sali i w ogóle?

Aurelka każde miasto i każda restauracja inna, więc musisz popytać. My robiliśmy w domu, bo u nas tylko dziadków i chrzestnych prosiliśmy. Catering na 12 osób z obiadem kosztował nas 480 zł, a w domu to jednak w domu, nakarmisz i przewiniesz sobie dziecko gdzie chcesz

reklama
czesc dziewczynki
zimno śnieg i katar - mój mały ma poważne podejście do swoich kóż wnosie - są tylko jego jak mama zabiera mu je to płacze rozpaczliwie
Udało mi sie wypożyczyć nabulizator - małemy nie przeszkadzalo - ile razy dziennie trzeba coś takiego robić wie kto?

ENi - gratuluje prania - dobrze, że nie zaczęłaś prasować - a propo to ty wyprałas telefon ?
ciamona - rozumiem , ze rocznik 80 - moim zdaniem najlepszy rok do rodzenia się - tylko czemu był tak dawno:) a kiedy planujesz drugie?:)
Aurelka - my jeszcze nie robilismy ale organizujemy ewentualnie kawę i ciastko , najtanszy obiad w krakowie to 60 żłotych od osoby więc sorry - nie cchemy kaski na chrzciny chcemy tylko ochrzcić. Moj tez nie myty juz od 4 dni :(
basia - czy w waszych domkach słychać jak sąsiad sąsiada korzysta z toalety - bo zawsze mnie fascynowało , jako oni to budują , że taka akustyka
viv , fiolka - jak będziecie po basenie to konieczna opowieść - bo ja tez chce maluszka zaprowadzić jak bedzie troszku cieplej.
fiolka - ja wiem, że masz dosyć dobrych rad - odpuść sobie - tzn zrób sobie dzien w którym nic nie musisz , żadnych nie koniecznych operacji dla maluszka ,żadnych obiadów prasowań i pran - siedzicie sobie i spędzacie razem czas - niegdzie się nei sppieszysz i nic nie musisz. Jak mały chce siedziec cały dzień na cycu - siedzicie cały dzien na cycu. Ja bardzo długa balam się swojego dziecka - dopiero mój nioceniony malżonek powiedział wyluzuj - baw się z nim a nie przejmuj praniem i mieliśmy kilka dni totalnego lenistwa i nauczyliśmy się troche siebie:)

i straciłam wene , spokojnej nocki

Do góry