reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Witam się i ja :-) Chwila wolnego Kacperek właśnie zjadł a starszaczek pojechał z tatusiem na reh ;-) U nas znowu zima :angry: Ja nie wiem czy ona w tym roku nie ma zamiaru się skończyć :rofl2: Jakbym była dzieciakiem i do szkoły chodziła to pewnie byłby to najlepszy czas dla mnie ale nie jak się jest podwójną mamusią :-D
Ankka02 my czekamy na dowód osobisty dla Kacperka. Ma być na 28 marca gotowy. Nie wiem czy jest obowiązek wyrabiania dla dziecka tego typu dokumentów ale my się przymierzamy do emigracji więc potrzebny blankiecik nam będzie. Ale moja porada jest taka, że zrób lepiej dowód bo za darmo na 5 lat a za paszport się płaci i jest chyba tylko na rok (przynajmniej w tamtym roku tak było) :tak:
Wiolka23 dziękuję ;-) Nie wiem jak wy ogarniacie wszystko mi po prostu czasu brakuje na wszystko :-D Widzę, że malutkiej się jakieś paskudztwo przyplątało - zdrówka dla niej ;-) A jak starsza siostrzyczka? Pomaga? :-)
Clodi coś mi się nazwa obiła o uszy ale nie byłam tam nigdy to nie bardzo kojarzę Ja jest z Dębowca koło Jasła ale takiej wioseczki to pewnie nikt by nie skojarzył :-D
Neska u nas podaje się wszystkie dane przy "zamawianiu" chrztu ale może to zależy od parafii? I w zabobony to ja również nie wierzę, zresztą jeżeli chrzestna nie ma nic przeciwko to nie ma się nad czym zastanawiać ;-)
Jola witaj :-)
Mały zaczyna się niecierpliwić :-D Nie naczyta się przy nim za bardzo:-D Miłego dnia kobitki :-)

reklama
Witajcie :-)
Aurelka jako, że mu blisko siebie. Na zielonej górze dziewcyny pisały, że winnica (chyba, nie chce mi się szukać) bierze mniej więcej 50zł za głowe. Ale, że dania dobre. myśle, że tam u Ciebie ceny byłyby troche niższe. Ale musiałabyś się dowiedzieć. Może jak będzie więcej osob to dadzą jakiś rabacik :-p Z tego co kojarze to wy wesele i chrzciny tak? Powiedz co i jak, a nuż może się uda jak zobaczą, że mlodzi i dwie imprezy razem może coś obniżą ;-p

Robimy tylko chrzciny, ślub przesunęliśmy na przyszły rok ze względu na 2 żałoby w rodzinie u mnie i u M. :tak:

4Madlen - No to sobie liczą, to u nas rzeczywiście taniej. 25 zł/ os dwa dania i kawa. A ciasta będzie mi piekła teściowa i też tylko symbolicznie winko czerwone kupię, chociaż i na tym się zastanawiam. No i plus wynajem sali 400 zł. U nas ma być około 50 osób i to tylko najbliższa rodzina (to nic, że u mnie z rodziny tylko 10 osób, a reszta to M xD) muszę skrócić tę listę trochę, bo zbankrutujemy na samym lokalu. :-p

Dobra, biorę się za pisanie zeszytów póki mała śpi, bo nigdy tego nie przepiszę. A trzeba się brać za pisanie prac kontrolnych i naukę do egzaminów, echh. :-/

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Tu już nie nadrobię, wybaczcie :zawstydzona/y: U nas nocki różnie, jedna lepsza, druga gorsza. Córcię mam od tygodnia w domu, bo przeziębiona :dry: Ja mam sił coraz mniej, chudnę choć jem normalnie (już 48 kg :baffled:) i w związku z tym humor 'siada' :-( Kocham moje dzieciaki i chętnie się nimi zajmuję, tylko brakuje mi czasu dla siebie i na odpoczynek. No bo obiad też się sam nie zrobi i chałupa też się sama nie ogarnie. M. pomaga jak może, nie powiem, ale też wraca zmęczony z pracy, a często musi jeszcze przy kompie popracować z projektami itp. Ech, niech te dzieci szybko rosną :sorry2:
Pozdrawiam was cieplutko :happy2:

Ja mam juz dosc pogody drugi dzien pada i wiatr....dziecko me sie nudzi w domu i marudna przez to. A tak to minimum godzinke przed drzemka spacerowala sobie.
I mnie glowa boli przez ta pogode, nie do zycia jestem...a musze do sklepu jechac kupic cos na kanapki.

Aurelka 50 osób :szok: to u mnie na weselu było z 90 ale ze znajomymi, to rodziny "najbliższej" z 80. Na chrzest tylko dziadki, pradziadki, mój brat (bedzie chrzestnym), siostra i męża kuzynka (chrzestna) z narzeczonym. Moje babcie nie przyjada wiec procz nas i Marysi bedzie 10 osób. Tez chcialabym bez alkoholu ale to swieta i szczerze watpie, ze sie obejda bez... :dry:

Betiks głowa do gory dzieci tak szybko rosnął. Podziwam was dziewczyny które macie dwoje dzieci a troje to już w ogóle :-D
Ja bym bardzo chciała mieć jeszcze jedno, ale poczekam troche jeszcze ładnych pare lat, to jak mój synus podrośnie będzie miał z 6 lat to może będzie łatwiej z kolejnym niż jakby miał 2/3 latka.

U nas na chrzcinach będzie z mojej strony niewiele osób, ale już czuje jak teściowa jak głupia znowu pozaprasza nie wiadomo kogo ;/ tak jak na wesele, jeździliśmy i zapraszaliśmy jakąś rodzine baaardzo daleką ona nawet nie miała do nich telefonu i nie pamiętała dokładnie gdzie mieszkają i tak jeździliśmy jak te głupki z nią i szukaliśmy ;/
Ja nie mam nic przeciwko % na chrzcinach :) Oczywiście w granicach rozsądku :)

Ostatnia edycja:
Hej. Len szybko mi minal bo samo sie nie posprzata. Dziecko spi juz prawie 3 h :). Ale jedyny sposob na niego to werandowanie i spi a tak to nie chce chyba ze pol godz.
my zapraszamy tak jak viv tylko chrzestnych i dziadkow.
Betiks / ja tez padam. A Ty masz dwojke ale idusia juz duza :).
Wiolka od czego zaczelas malej podawac jedzonko i w jakich ilosciach?
Aurelka -az 50 osob -wow
Madlen - widze ze te nasze dzieci to oba takie niespiochy i problem z zasypianiem maja. :/

A mi dzis kolejne poradniki przyszly z bobovity z zpka i kaszka. A niedawno dostalam marchewke z ryzem. Takie prezenty to ja lubie :)

Aisha nierozumiem czasem tesciowych...przeciez to wasz slub czy chrzciny waszego dziecka i to wy powinniscie zapraszac gosci, a nie ona:dry: no chyba ze sponsoruje impreze to niech nasprasza i 100 osob
no i pora karmienia..:-D

reklama
Basia no właśnie ze slubem to było tak że wyprawiali nasi rodzice wiec zapraszali kogo chcieli, no ale bez przesady mówiliśmy jej że po co zapraszać kogoś kogo się nie widziało X lat i się z kimś nie ma kontaktu, ja tego kompletnie nie rozumiem, ale ona jest taka dziwna kobieta, strasznie apodyktyczna, ona jak sobie coś postanowi to tak ma być.

Do góry