reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Ja przechwalilam pogode bo u nas LEJE :crazy:
Cinamona dzieki za artykul, juz umowilam corke u pediatry i bedziemy rozklejac skoro da sie nieoperacyjnie. A miesiac temu ginekolog tu powiedzial, ze nic sie nie da zrobic.

reklama
Fiolka mój zjada 170ml teraz już 6 razy dziennie, niekiedy 7 .
Jeszcze parę dni temu jadł częściej, teraz dopajam go herbatką i jest ok :)
Karmię również mlekiem Hipp , podobno najlepsze ze wszystkich modyfikowanych, szkoda tylko że takie drogie :(

Przed wczoraj byliśmy na szczepieniu, kurcze mały ma taki dwu centymetrowy rumień w okół wkucia . Smaruję to altacetem tak jak mówili w przychodni ale taki bidulek :(

Neska jak ja załatwiałam chrzest to od razu podawałam tylko imiona i nazwiska chrzestnych, reszta była do uzupełnienia później. A o tym zabobonie słyszałam, że jak kobieta w ciąży jest chrzestną, to potem nie ochrzci swojego dziecka...
Majja my wczoraj byliśmy na szczepieniu i moja też ma taki rumień, w kształcie motylka jakby. My szczepiliśmy 6w1, po pierwszym szczepieniu nic nie miała, a teraz takie coś. A czym Ty szczepiłaś?

Fiolka a moze twoj synek potrzebuje ciemnosci, zeby zasnac? My naszej Mai zamontowalismy w pokoiku taka prawie czarna rolete, ze jak zaslaniamy to ma ciemno i wtedy ladnie zasypia,bo gdy jej nie bylo to ona nie chciala spac i nic nie pomagalo. Malego tez jak w dzien usypiam to staram sie, zeby mial polmrok, np zaslaniam zaslony.
ja dzis jestem wykonczona, bola mnie nogi i plecy. Ale to chyba przez pogode, wczoraj bylo cieplo, ze bez kurtki chodzilismy,a dzi taki wiatr, ze jak otworzylam drzwi na ogrodek to mi przewrocil suszarke z ubraniami stojaca w kuchni.
A jeszcze pytalas o domek tak wynajmujemy dom 3 sypialniowy z takim boksem ogrodkowym, bo inaczej sie tego nazwac nie da, wszystko ogrodzone w kolo plotem wysokim, ze ciezko tu o slonko:angry:
Ide was jeszcze troche poczytac.
Aurelka buty fajne, kurde widzialabym siebie w takich, w spodniach rurkach, ale ja mam lydke jak rzymski piechur i mi sie wydaje, ze grube, choc maz mowi, ze nie sa. No, ale narazie trzeba zrzucic kg i popracowac nad celulitem, a potem o rurkach myslec:-D

Hejka,
ja na szybko - my po szczepieniu, osłuchowo ok, gardło czyste, katar sam nie ścieka, więc pediatra powiedziała że przeciwwskazań nie ma. Następna szczepionka dopiero w 13 mż. :-D Do tego czasu jak nic się nie dzieje, kontrola u pediatry co 2 miesiące.
Maria waży równe 7 kg, a co najfajniejsze - po szczepieniu tylko chwilkę płakała i koniec! Zaraz banan na twarz i do cyca ;-) a bałam się, że się rozżali, wszystkie dzieci po kolei płakały a to była już jej pora spania, bo oczywiscie opóżnienie prawie godzina.

Aurelka my idąc załatwiać chrzest musimy mieć zaśw. od chrzestnych o bierzmowaniu, ale ich obecność nie jest obowiązkowa. I w naszym kościele nie ma nauk przed chrztem, ale w wielu na pewno są.

Witam

Fiolka bardzo Ci współczuję na prawde
Mój syn ma dziś podobnie jak wczoraj ekstra humor, lezy sobie gada, huśta się, dał mamie poodkurzać i pomyc podłogi bo takie zaświnione były przez mojego kochanego psa ktory jak je to się tak ślini :-D Noc nieco gorsza ale tylko pod tym względem że karmiłam go dwa razy a nie raz jak to było przez tydzien.
Teraz się czaje by wyjśc na spacer, mam dośc tego siedzenia w domu. Czuje się momentami okropnie taka zdołowana, ciagle ten dom dom dom i dom :crazy: Ja to lubie podobnie jak Madlen wspomniała jak coś się dzieje dookoła mnie, nie jestem typem domatora o nieee ;/

Fiolka wsparcie osób bliskich jest bezcenne, moja mama tak mi pomaga pomimo że dzieli nas paredziesiąt km, ale wiem że zawsze moge pojechac i mi pomoże jak nikt inny. Jak zostawiam małego mamie i gdzieś ide to jestem taka spokojna, nie martwie sie w ogóle o maluszka, gorzej jak zostaje z teściową bo czasami nie ma wyjścia to wtedy staram się jak najszybciej wrócic, nie wiem z czego to się bierze, pewnie chodzi o zaufanie.

Neska ja też nie wierze w takie zabobony :>

Aurelka buty fajne

Hej ho! Ale produkcja, nie do nadrobienia:szok:

Ja sie ostatnio zmagam z zapaleniem przydatków ale w końcu dostałam odpowiedni antybiotyk i może w końcu się wyleczę...
O pogodzie nic nie piszę, bo szkoda gadać:dry:...
Córka mi sie ostatnio ostro buntuje do tego w nocy nie spi i wstaje o 5.30 budząc cały dom swoim prześwietnym chumorkiem:angry: żyć nie umierać po prostu.
Dziś się szczepimy po południu :/

Fiolka dla mnie to też tu wszystko wygląda na niedojrzały układ nerwowy, ewentualnie skłaniałabym się jeszcze ku tej nietolerancji laktozy ale ostrożnie bo to ostatnio "modna" diagnoza. Skoro ładnie przybiera to raczej się najada, po prostu masz dziecko ktore lubi byc przy piersi, no nic nie poradzisz, skoro go to uspokaja to ja bym mu dała to czego potrzebuje, możesz sobie na to pozwolić bo przy drugim dziecku może byc Ci już cięzko się tak całkowicie poświęcić. Zobacz, sprawdż czy zadziała na Niego większa ilość tulenia, spania przy piersi itp, nic nie tracisz i nie bój się bo jeszcz chwila i sam będzie od piersi głowę odwracał bo będzie mnóstwo ciekawszych rzeczy;-)

viv to super że Marys juz po i że taka dzielna:tak: no i slicznie Ci waży!!!

Wiolka no cośty babo skąd Ci to przyszło, żeby się obwiniac o chorobę Małej!!! Co ma karmienie piersią do zdrowia. Ja tam juz się w swoim zyciu i doświadczeniu z dziećmi swoimi i innymi dookoła zdązyłam przekonać że ma się to jak d.pa do słońca;-) Co najważniejsze to Julitka dostała;-)

Majja nie ma czegoś takiego jak najlepsze mleko bo dzieci na różnie mleka różnie reagują. Co jednemu służy, drugiemu może szkodzić. Poza tym Hipp mimo że dobre to nie najwyższe rangą mleko, najwyższą półką jest jednak Enfamil - do tej pory w Stanach ciągle najlepsze - no podobno, bo jak napisałam wyżej, jednemu dobre, drugiemu złe no ale chodzi o skład oczywiście;-)

Co do Chrztu to my chrzcimy w lipcu, już postanowiłam, chciałam na majówkę ale wszak pogoda niepewna z ta majówką też, w lipcu mam przynajmniej pewnośc że mi snieg nie spadnie, chociaż cholera to już wie:dry:
neska mówi się, że albo się wierzy w gusła albo w Boga :-D logicznie mysląc to kobieta ciężarna jest w stanie błogosławionym więc chyba nie ma lepszej osoby:-D

Witam,

Viv Lenka już mi dzisiaj tak ładnie nie śpi:-(, to fajnie, że nie trzeba było przekładać szczepienia

Fiolka mnie też chwilowo odechciało się drugiego dzidziusia, Kocham Lenkę i jest całym moim życiem ale jestem psychicznie zmęczona, nie wiem czy będę chciała mieć drugiego brzdąca jeszcze

Aurelka fajne te buty, chyba sobie podobne sprawię, ale to za jakiś czas

Basia po zdjęciach na fb to fajny ten dom wynajmujecie i ten ogródek, pewnie drogo:dry:

Lilith a ja to mam taką beznadziejną gondolę że budkę się tylko podnosi i jakoś ona się trzyma, wcale się jej nie zatrzaskuje, przy bujaniu czasem opada a wczoraj na spacerze to zaczęła mi co chwilę opadać, nie wiem czemu, beznadzieja:crazy:, już nie mogę doczekać jak przesiądziemy się na spacerówkę,

Zjadłam całą tabliczkę czekolady i teraz mam wyrzuty sumienia,
jaka ja głupia jestem, włożyłam pranie do pralki i chciałam je rozwiesić na suszarce, ba, połowę rozwiesiłam zanim się skapnęłam że są suche i że wcale pralki nie włączyłam:baffled:

Basia_One - No ja sobie zamówiłam haremki, dzisiaj przyszły. Więc zakładam dzisiaj nowy butki, haremki i taka wystrojona lecę do księdza, heh. :p

eni_ Oj to rzeczywiście zakręcona jesteś. :-p
A jeżeli chodzi o czekoladę, to nie ma czego sobie żałować.
Ja ostatnio w godzinę zjadłam pół blachy ciasta. Więc wiesz. :-D

reklama
Witajcie dziewczyny:-)
Od jakiegoś czasu podglądam wasz wątek - i teraz postanowiłam się przyłączyć. Jestem też mamą grudniową 2012 - córeczki.
Mam też 7 letniego synka. Muszę trochę Was poczytać:-) się podłączę do rozmów;-)

Do góry