reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

LilihGoth - Piękna niunia. :laugh2:

Basia_One - Nasza Zuzka też wyrosła z wanienki, na szczęście z tej mniejszej. Jeszcze mamy tą dużą, a z niej tak szybko nie wyrośnie. :-D

Viv - Ja też próbowałam ją tak turlać, ale po 1 razie tak się rozbeczała, że nie mogłam jej uspokoić, więc chyba się jej nie podobało.
Moja na macie może leżeć długo, ale właśnie też woli leżaczek i tv - a najbardziej się cieszy jak leci viva. :-D

Fiolka - Mały słodziak. A jaki uśmiechnięty. :-D A Ty ciągle mówisz, że płacze. - Wiem, wiem. Żarcik nie na miejscu. :-p

A tu moje buciki <33 Jutro pokaże, jak wyglądają na noodze. ;) t_p_detail (1).pngt_p_detail.png

Ja to normalnie nie wytrzymam jak was nie przeczytam i nie odpiszę chociaż części z was. :-p

Załączniki

• t_p_detail (1).png
    t_p_detail (1).png
    11,8 KB · Wyświetleń: 28
  • t_p_detail.png
    t_p_detail.png
    29,4 KB · Wyświetleń: 23
reklama
Witam sie wieczornie:-)
W pracy bylo nawet ok, ale chyba sie przeforsowalam bo brzuch mnie boli. Mialam juz okres raz i teraz powinnam dostac znowu ale juz minelo 35 dni i nic. Czy na drugi raz czekalyscie dlugo czy normalnie m-c?:eek:
Bylam dzisiaj w przychodni z Doriankiem na zwazenie i ma 5680g, czyli za malo jak na niego:-( ale to skutek tego, ze ma roszczep. Polozna obiecala mi, ze zadzwoni do szpitala aby to wszystko przyspieszyc i mamy przyjsc znowu za tydzien.
Ja we wrzesniu 35 latek:szok: a tutaj widze same mlode mamusie:-)
My do Zakopanego jedziemy na tydzien 22 lipca wiec jesli zlot grudniowek bylby w tym terminie to ja bede na pewno:tak:
Viv dla dziecka to zawsze trzeba ful ciuszkow bo to nigdy nie wiadomo jaka pogoda i co sie moze przydac.
Lilith obys cos znalazla lub udalo sie naprawic a coreczka slodziutka:tak:
Fiolkajest cos takiego jak jalowy pokarm bo sama taki mialam i musialam dokarmiac mm.
Aurelka zakupki pierwsza klasa!
Uciekam do wyrka bo rano do roboty...Dobranoc i spokojnej nocki...

Fiolka ale jak się naje raz a porządnie to dłużej wytrzyma :) wiem coś o tym bo mam żarłoka małego w domu .... jak go karmiłam często o po trochu to był nerwowy .. teraz dostaję dużą butlę i wytrzymuję na niej dłużej i zawsze pogodny i uśmiechnięty :) a co do jałowego pokarmu ... to tak też miała moja kuzynka ze swoją dziewczynką ... jadła i jadła a pokarm był bezwartościowy , dopiero położna poradziła żeby sztucznie pokarmić cały jeden dzień i inne dziecko się zrobiło :)

no ale co ja tam mogę wiedzieć jak to moje pierwsze dziecko :)

Aurelka - ja jestem po cc i wogole jeszcze nie miałam okresu wiec na razie mnie nic nie bolało
fiolka - mój w dzięn tez spi tylko po 30 minut , chyba ze spi na cycku to wtedy spi 2 -3 godziny , wiec czasami jak marudzi to spimy sobie na fotelu i jest bardziej do życia

co do zabaw z dziecmi - znalazłam stronę http://bajkowamuzyka.pl/gumisie.php i uczymy się piosenek do bajek, tzn ja się uczę a patrykowi się podoba jak mama wyje

a co do wieku to ja chyba jestem najstarsza z pierwszym dzieckiem niedługo skończę 33 lata :( ale podobno wyglądam na mnie - mam nadzieje ze to prawda bo mój mąz jest młodszy odemnie o prawie 5 lat. Najbardziej przerażające jest to, że kiedy ja zaczęlam uprawiać sex - on byl jeszcze w podstawówce:)

My mamy dalej straszny katar i kaszel , mam prośbę napiszcie proszę jak robicie inhalacje z soli fizjologicznej

Ostatnia edycja:
fiolka jest cos takiego...ja tak mialam...niby tego mleka duzo ale nic tlustego,sama woda..czyli jalowy.
i dziecko nie najadlo sie..a jak dzieciak glodny to wyje..
bulkasia nie moge zrozumiec ,ze u was nie wykryli tego rozszczepu szybciej :szok:,to sie w glowie nie miesci..:no:
oby teraz zaczeli szybko dzialac ;-)
a co do @ to druga mialam troche wydluzony cykl..jeszcze nie jest tak jak byc powinno,ale po malu normuje sie a ty dajesz butle czy karmisz ?
a ja dzisiaj moja mala glizde polozylam na lozku na brzuszku przed spaniem i ta zaczela pelzac jak taka dzdzownica :-D tak sie tymi nogami odpychala o moje rece,ze powedrowala kawalek do przodu :-)
dobranoc :)))

Dzień dobry ;-) Kacperek chyba będzie identyczny jak Miki - do 6 nie pośpi :-D
Madlen79 a czasem podglądałam ale choroba mamy a później jej odejście mnie rozbiło. Na szczęście mam chłopców, którzy zajmują mi każdą chwile :-) Jaka ta Twoja córunia już duża - cudna ;-)
Aurelka ciesze się, że maleńka już wydobrzała ;-)
Fiolka mój mały śpi zawinięty w roga bo on ogólnie lubi spać jak ma ciasno. Róg co prawda już na rzepce nie trzyma ale zawijam gościa i wiąże wokół kokardką :-D nie ma możliwości się przesunąć. Może Wiki też potrzebuje troszkę ciasnego owinięcia? Widziałam zdjęcia na FB śliczny jest :tak:
Neska mój starszak od małego rehabilitowany. Też mieliśmy u niego problem z podnoszeniem głowki. Rehabilitantka kazała nam ćwiczyć z nim w ten sposób: położyć dziecko na stole (albo usiąść wygodnie na ziemi, oprzeć się i podciągnąć kolana. Malucha położyć nóżkami opierając go o swoje piersi) Delikatnie łapiemy jego ramionka (kciuk ma trzymać przód reszta paluszków osłania tyły) i schodzimy ramionkami na dół później ściągamy je go siebie tak aby maluch podnosił się przy tym jak do siedzenia. Powtarzaj po kilka razy dziennie - z czasem synek zacznie coraz dłużej utrzymywać główkę :tak:
clodi jest jest :-D tylko u mnie ciągły brak czasu :-D skąd dokładnie jesteś?
Przebrnęłam ekpresem przez reszte stron ale już nie pamiętam co której napisać.
Miłego dzionka :-)

witam mamuśki w ten zimowy pierwszy dzień wiosny :-)

dzięki za odpowiedzi co do zabaw ;-)

basia oby to lato było słoneczne, mam nadzieję, że i u nas pogoda na lato będzie taka jak latem być powinna
vivienne lepiej zapakować więcej niż mniej, ale wiem jak to jest, ja też nigdy nie wiem co spakować:baffled: co do kasy to nie dziwię się, że jesteś zła. ja to bym już na koniec stycznia dzwoniła się upomnieć o swoje.
nathani ładna waga
madlen moja ostatnio robi mniej kupek, ale jeszcze nie tak dawno robiła strasznie często
wiolka najważniejsze, że osłuchowo czysto. zdrówka
fiolka i jak noc? a synek śliczny, oby jak najczęściej się tak uśmiechał
cinamona już gdzieś się natknęłam na artykuł na ten temat.

ja wczoraj pierwszy raz wykąpałam sama małą :-)

miałam nadzieję, że dziś śnieg już nie będzie padał, bo chciałam wyjść z małą chociaż przed dom się dotlenić - to kiszenie się w domu to jakaś masakra :wściekła/y:
w ogóle to kolana mnie bolą - to chyba od tego siedzącego trybu życia :confused:

reklama
Mamy dziewczynek, slyszaliscie o czyms takim
Dzieciowo mi! | Synechia – problem małych dziewczynek

Moj pediatra sprawdzal i wszystko u Maji ok.

U nas jest ten problem, mala miala rozklejane jak miala 3,5 mca, a teraz znow sie skleily. Ginekolog w irlandii powiedzial, ze nie rozklei bo sika normalnie i pochwa jej nie potrzebna:szok: w polsce bede dopiero we wrzesniu, wiec wtedy sie tym zajmniemy...niestety to przypadlosc ktora jak raz sie zrobi to nawraca. My pilnowalismy, rozciagalismy, smarowalismy, a kazdego dnia troszke sie skleilo i teraz ma dziurke jak glowka od szpilki...Gin w polsce powiedziala, ze tak sie dzieje i nawet czasem rodzic nie jest wstanie zapobiec.

Do góry