reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

LilihGoth - Piękna niunia. :laugh2:

Basia_One - Nasza Zuzka też wyrosła z wanienki, na szczęście z tej mniejszej. Jeszcze mamy tą dużą, a z niej tak szybko nie wyrośnie. :-D

Viv - Ja też próbowałam ją tak turlać, ale po 1 razie tak się rozbeczała, że nie mogłam jej uspokoić, więc chyba się jej nie podobało.
Moja na macie może leżeć długo, ale właśnie też woli leżaczek i tv - a najbardziej się cieszy jak leci viva. :-D

Fiolka - Mały słodziak. A jaki uśmiechnięty. :-D A Ty ciągle mówisz, że płacze. - Wiem, wiem. Żarcik nie na miejscu. :-p

A tu moje buciki <33 Jutro pokaże, jak wyglądają na noodze. ;) t_p_detail (1).pngt_p_detail.png

Ja to normalnie nie wytrzymam jak was nie przeczytam i nie odpiszę chociaż części z was. :-p

Załączniki

• t_p_detail (1).png
    t_p_detail (1).png
    11,8 KB · Wyświetleń: 22
  • t_p_detail.png
    t_p_detail.png
    29,4 KB · Wyświetleń: 20
reklama
Witam sie wieczornie:-)
W pracy bylo nawet ok, ale chyba sie przeforsowalam bo brzuch mnie boli. Mialam juz okres raz i teraz powinnam dostac znowu ale juz minelo 35 dni i nic. Czy na drugi raz czekalyscie dlugo czy normalnie m-c?:eek:
Bylam dzisiaj w przychodni z Doriankiem na zwazenie i ma 5680g, czyli za malo jak na niego:-( ale to skutek tego, ze ma roszczep. Polozna obiecala mi, ze zadzwoni do szpitala aby to wszystko przyspieszyc i mamy przyjsc znowu za tydzien.
Ja we wrzesniu 35 latek:szok: a tutaj widze same mlode mamusie:-)
My do Zakopanego jedziemy na tydzien 22 lipca wiec jesli zlot grudniowek bylby w tym terminie to ja bede na pewno:tak:
Viv dla dziecka to zawsze trzeba ful ciuszkow bo to nigdy nie wiadomo jaka pogoda i co sie moze przydac.
Lilith obys cos znalazla lub udalo sie naprawic a coreczka slodziutka:tak:
Fiolkajest cos takiego jak jalowy pokarm bo sama taki mialam i musialam dokarmiac mm.
Aurelka zakupki pierwsza klasa!
Uciekam do wyrka bo rano do roboty...Dobranoc i spokojnej nocki...

Fiolka ale jak się naje raz a porządnie to dłużej wytrzyma :) wiem coś o tym bo mam żarłoka małego w domu .... jak go karmiłam często o po trochu to był nerwowy .. teraz dostaję dużą butlę i wytrzymuję na niej dłużej i zawsze pogodny i uśmiechnięty :) a co do jałowego pokarmu ... to tak też miała moja kuzynka ze swoją dziewczynką ... jadła i jadła a pokarm był bezwartościowy , dopiero położna poradziła żeby sztucznie pokarmić cały jeden dzień i inne dziecko się zrobiło :)

no ale co ja tam mogę wiedzieć jak to moje pierwsze dziecko :)

Aurelka - ja jestem po cc i wogole jeszcze nie miałam okresu wiec na razie mnie nic nie bolało
fiolka - mój w dzięn tez spi tylko po 30 minut , chyba ze spi na cycku to wtedy spi 2 -3 godziny , wiec czasami jak marudzi to spimy sobie na fotelu i jest bardziej do życia

co do zabaw z dziecmi - znalazłam stronę http://bajkowamuzyka.pl/gumisie.php i uczymy się piosenek do bajek, tzn ja się uczę a patrykowi się podoba jak mama wyje

a co do wieku to ja chyba jestem najstarsza z pierwszym dzieckiem niedługo skończę 33 lata :( ale podobno wyglądam na mnie - mam nadzieje ze to prawda bo mój mąz jest młodszy odemnie o prawie 5 lat. Najbardziej przerażające jest to, że kiedy ja zaczęlam uprawiać sex - on byl jeszcze w podstawówce:)

My mamy dalej straszny katar i kaszel , mam prośbę napiszcie proszę jak robicie inhalacje z soli fizjologicznej

Ostatnia edycja:
fiolka jest cos takiego...ja tak mialam...niby tego mleka duzo ale nic tlustego,sama woda..czyli jalowy.
i dziecko nie najadlo sie..a jak dzieciak glodny to wyje..
bulkasia nie moge zrozumiec ,ze u was nie wykryli tego rozszczepu szybciej :szok:,to sie w glowie nie miesci..:no:
oby teraz zaczeli szybko dzialac ;-)
a co do @ to druga mialam troche wydluzony cykl..jeszcze nie jest tak jak byc powinno,ale po malu normuje sie a ty dajesz butle czy karmisz ?
a ja dzisiaj moja mala glizde polozylam na lozku na brzuszku przed spaniem i ta zaczela pelzac jak taka dzdzownica :-D tak sie tymi nogami odpychala o moje rece,ze powedrowala kawalek do przodu :-)
dobranoc :)))

Dzień dobry ;-) Kacperek chyba będzie identyczny jak Miki - do 6 nie pośpi :-D
Madlen79 a czasem podglądałam ale choroba mamy a później jej odejście mnie rozbiło. Na szczęście mam chłopców, którzy zajmują mi każdą chwile :-) Jaka ta Twoja córunia już duża - cudna ;-)
Aurelka ciesze się, że maleńka już wydobrzała ;-)
Fiolka mój mały śpi zawinięty w roga bo on ogólnie lubi spać jak ma ciasno. Róg co prawda już na rzepce nie trzyma ale zawijam gościa i wiąże wokół kokardką :-D nie ma możliwości się przesunąć. Może Wiki też potrzebuje troszkę ciasnego owinięcia? Widziałam zdjęcia na FB śliczny jest :tak:
Neska mój starszak od małego rehabilitowany. Też mieliśmy u niego problem z podnoszeniem głowki. Rehabilitantka kazała nam ćwiczyć z nim w ten sposób: położyć dziecko na stole (albo usiąść wygodnie na ziemi, oprzeć się i podciągnąć kolana. Malucha położyć nóżkami opierając go o swoje piersi) Delikatnie łapiemy jego ramionka (kciuk ma trzymać przód reszta paluszków osłania tyły) i schodzimy ramionkami na dół później ściągamy je go siebie tak aby maluch podnosił się przy tym jak do siedzenia. Powtarzaj po kilka razy dziennie - z czasem synek zacznie coraz dłużej utrzymywać główkę :tak:
clodi jest jest :-D tylko u mnie ciągły brak czasu :-D skąd dokładnie jesteś?
Przebrnęłam ekpresem przez reszte stron ale już nie pamiętam co której napisać.
Miłego dzionka :-)

witam mamuśki w ten zimowy pierwszy dzień wiosny :-)

dzięki za odpowiedzi co do zabaw ;-)

basia oby to lato było słoneczne, mam nadzieję, że i u nas pogoda na lato będzie taka jak latem być powinna
vivienne lepiej zapakować więcej niż mniej, ale wiem jak to jest, ja też nigdy nie wiem co spakować:baffled: co do kasy to nie dziwię się, że jesteś zła. ja to bym już na koniec stycznia dzwoniła się upomnieć o swoje.
nathani ładna waga
madlen moja ostatnio robi mniej kupek, ale jeszcze nie tak dawno robiła strasznie często
wiolka najważniejsze, że osłuchowo czysto. zdrówka
fiolka i jak noc? a synek śliczny, oby jak najczęściej się tak uśmiechał
cinamona już gdzieś się natknęłam na artykuł na ten temat.

ja wczoraj pierwszy raz wykąpałam sama małą :-)

miałam nadzieję, że dziś śnieg już nie będzie padał, bo chciałam wyjść z małą chociaż przed dom się dotlenić - to kiszenie się w domu to jakaś masakra :wściekła/y:
w ogóle to kolana mnie bolą - to chyba od tego siedzącego trybu życia :confused:

reklama
Mamy dziewczynek, slyszaliscie o czyms takim
Dzieciowo mi! | Synechia – problem małych dziewczynek

Moj pediatra sprawdzal i wszystko u Maji ok.

U nas jest ten problem, mala miala rozklejane jak miala 3,5 mca, a teraz znow sie skleily. Ginekolog w irlandii powiedzial, ze nie rozklei bo sika normalnie i pochwa jej nie potrzebna:szok: w polsce bede dopiero we wrzesniu, wiec wtedy sie tym zajmniemy...niestety to przypadlosc ktora jak raz sie zrobi to nawraca. My pilnowalismy, rozciagalismy, smarowalismy, a kazdego dnia troszke sie skleilo i teraz ma dziurke jak glowka od szpilki...Gin w polsce powiedziala, ze tak sie dzieje i nawet czasem rodzic nie jest wstanie zapobiec.

Do góry