reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Moj maly juz na ogrodku spi w wozeczku. My po sniadanku, noc mielismy ladna, cora sie nie obudzila ani razu, a synek co 3,5h.
Z rozszerzaniem diety to indywidualna sprawa kazdego dzieciatka, my corce za wczesnie nie dawalismy domowych obiadkow bo ona alergiczna byla, ale musze powiedziec ze odkad dawalam jej ten probioty Latopic to wszystko prawie jak reka odjal. Dostawala go przez trzy miesiace. A teraz niedawno tez kupilam probiotyk, ale u nas w Irl i tez pomogl.

reklama
Vivienne mój ma to samo, jak buzia przytulona do czegoś to od razu czerwona tzn policzko taki placek
ale ja myślę że po protu ma wrażliwą skórę najgorzej jest jak do naszych ciuchów sie przytula.

viv a dziecko się przy tym nie drze? Bo ja miałabym obawy sobie to do nosa przyłożyć:laugh2:
mój jak mu robiłam fridą to darł się jak opętany :baffled:

wiolka u mnie to samo, tyle śniegu jeszcze nie było :dry:, a ja już w duszy marzyłam o wiośnie :zawstydzona/y:
Aurelka nieważne jakie mleko podajesz witamine D trzeba codziennie dawać dziecku, mi tak położna mówiła

Ale jestem zła, wczoraj wyprałam sobie telefon :angry:, suszy sie na grzejniku ale wątpie żeby coś pomogło.

Hey. My wczoraj szczepienie mieliśmy. Mały dzielny chlop mało co płakał. Popołudniem bardziej marudny ale w nocy spał ładnie. Waży 6900. O budzi się

Dzien dobry dziewczynki
u nas ładne słoneczko i zaraz idziemy na spacerek, młoda wczoraj jak poszła spać o 21:30 tak obudziła się o 5:30 :szok: o 24 tylko dałam jej mleko przez sen. o 5:30 jak zjadła to spała jeszcze do 8:30. jestem w szoku

Rany, ale u nas pogoda. Wieje jak nie wiem, zimno, szaro-buro, brr. A mieliśmy iść na spacer :crazy: A mój pojechał do Lublina na targi budowlane i mówi, że straszne zaspy śniegu i w ogóle kiepsko się jedzie :baffled: "Idę" was poczytać, bo znów mam zaległości :eek:

reklama
Poczytałam, odpisuję co pamiętam... ;-)
cinamona rozumiem twój niepokój z tą wagą, ale niektóre dzieciaczki tak mają. Moja Idka zawsze była poniżej albo na granicy centyli i ciągle mało przybywała, ale taka jej uroda, Dalej jest chudzinka. Co się dziwić, mama 'chucherko' tata też jakimś wielkoludem nie jest :-D Ale mały już więcej je niż ona na tym etapie i waży więcej zdecydowanie. A też karmiłam piersią, tak, że to widać kwestia indywidualna każdego dziecka :tak:
neska ty chyba masz sentyment do ciąży, bo dalej ci 'wisi' suwaczek z napisem: termin już minął :rofl2: Może uda ci się zmienić na 'dzieciaczkowy'? ;-)
sarka ja używam miodu do słodzenia herbaty i jem wszystko i jest ok. Jedynie po cebuli czy czymś podobnym ma 'pierdziawę'. Ostrego nie jadam, bo nie lubię :sorry:
lilith mój nie ssie kciuków, ale całe paluchy :-D i robi 'figę' :-D Mój ostatnio siedział z nim i dał mu do 'gryzienia' swojego palca owiniętego w pieluchę i mały gryzł z zapamiętaniem, a mój w szoku, że on tak mocno 'gryzie' :-D
majja łoł, to jest co dźwigać, choć widzę, że mój też goni, bo 7 już przekroczył :sorry:
Viv a Maryś ci ni protestuje, jak jej wyciągacie te babolki? Bo mój to nietykalski, jak tylko dotykam do noska to już się krzywi odwraca, a potem ryk :baffled: Z tą 'alergią' na policzkach, to może być chwilowe, bo przecież skóra cały czas dojrzewa, po za tym układ pokarm. wciąż się 'uczy' i może różnie reagować. Reakcje skórne
to często tylko objaw czegoś co się w środku dzieje. Tak gdzieś czytałam :sorry:
4madlen mnie się co i rusz takie guzki robią i przestałam się już nimi przejmować, bo potem 'schodzą' ;-)
Dobrze, że już lepiej :tak:
clodi :szok: to go wyczyściłaś :no:
didor współczuję, rany :no:

Do góry