reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Betiks ale mnie rozbawilas :)) sentymentalna to jestem. Ale bardziejwole malego po tejstronie brzuszka. Ah jak ja go kocham. Ale chcialabym juz drugie :) niestety czasawo musimy sie wstrzymac. Chcialabym dziewusie bo te sukienki takie sliczne
suwaczek chxialabym nowy ale mam tylko tableta i nie umiem tego zrobic. Moze ktoras z Was potrafi to bym podala haslo i by mi to zrobila? Bo ja probowalam ale przez tableta nie wychodzi :/
basia - ja sterylizuje codziennie - gotuje we wrzatku. Nie myje w plynie w ogole. Ewentualnie w soli.

Maja pochwal se nosidlem prosze! Jakie kupilas bo ja sie zastanawiam hustaalbo nosidlo. Oba mi sie podobaja tylko przeraza mnie wiazanie chusty. A nosidla ogladalam na allegro.

adgama z viv poznałyśmy sie na forum ;)
wiolka powiedz mi proszę jakie jabłuszko dajesz Julicie? surowe, pieczone czy ze słoika? jeśli sama ścierasz to rozcieńczasz je wodą czy dajesz takie gęste?

Madlen gratulacje z okazji 4 miesięcy, wszystkiego dobrego dla Antosia :-)

Tak, poznałyśmy się na forum i miałyśmy się spotkać pod pretekstem wiązania chusty, ale Madlen radziła sobie super beze mnie ;-) także nasze maluchy zaliczyły już pierwszą randkę, niebawem kolejna :-D

Neska chciałam kupić babybjorna, ale jest dość drogi a nie wiedziałam czy Emilek będzie mi w tym siedział więc kupiłam na próbę tańsze nosidełko i okazało się super :) Jest złote, przez co pasuje mi jako blondynce:) takie babskie :) daszek odpiełam, bo po cholerę ... jest podpórka na główkę i pas opierający się na dole kręgosłupa , mnie spasowało ;)

Womar, Nosidełko niemowlęce Zaffiro, beżowe - Womar - Świat niemowlaka - Smyk.com

Neska ja tez pisze z tableta i powiem Ci ze najwieksza trudnosc sprawia mi kopiowanie linka. A tak to latwizna. Jeden masz suwaczek wiec juz raz to robilas, teraz musisz tylko edytowac sygnature i stary skasowac a wkleic nowy.

Hej wam.

Dzisiaj zaszalalam i wybralam sie na zakupy ciuchowe. Kupilam sobie 2 pary dzinsow i dwie bluzki. Jedne dzinsy musze tylko skrocic bo nie wiem na kogo oni je robia, chyba na dlugonogie modelki.

Didor wspolczucia. Zycze zeby dzien w pracy szybko minal.

Co do wyciagania baboli to moja tez za bardzo nie lubi jak ja friduje ale coz nie ma innej opcji, na szczescie nic prawie w nosie nie ma wiec jej nie mecze. Ona wogole nie lubi jak cos sie jej przy twarzy robi, np. Jak kremuje jej buzke to robi takie kwasne miny.

Basia to ja chyba wyrodna matka jestem bo serylizuje raz na kilka dni, smoczki moze troche czesciej, ale nie wim czy to moge nazwac wyparzaniem, bo jak upadl albo widze ze brudny to polewam goraca woda i tyle.

Neska no co ty? Juz bys chciala drugie? Ja mysle o drugim ale gdzies za 2 lata.

Basia - dzieki idalo sie : *
Cinamona - chcialabym juz a pewnie bynajmniej dzieciaki by sie razem bawily. Ale narazie nie mozemy sobie ozwolic. Pewnie za jakies 5 lat pomysle. Ale chce na pewno :) moje zycie bynajmnoej teraz kwitnie jak mam synka :)

Maja swietne to nosidlo - a wspominalas o kapturku a na tym linku nie bardzo jest widoczny. Ale fajne. I mowiez ze dzieciaczek od razu spi ah kusi mnie hehe bo moj do spiochow nie nalezy. A zamawialas przez strone czy w sklepie?

reklama
Witam,

viv ja jak byłam ze swoim u alergologa to właśnie kobita mówiła że pod wpływem ciepła nasilają sie krostki krosteczki może pojawić się zaczerwienienia, ale już chyba pisała o tym Sarka. Może wybierz się z małą do alergologa zamiast do dermatologa, taka moja sugestia. Nasza alergolog od razu jak spojrzała na te jego krostki to wiedziała że to skaza, kazała wyrzucić mleko enfamil (podaje teraz bebilon pepti jak dokarmiam od czasu do czasu) i ja nie jem mlecznych rzeczy i jest rewelacja, buźka taka ładna gładka nie ma żadnych krostek, od tamtego czasu zjadłam pare razy coś mlecznego i nic nie wyskoczyło, także może powoli przechodzi mu ta skaza. Albo nic mlecznego go nie uczulało to co ja jadłam tylko to przez to mleko enfamil, już sama nie wiem, pamiętam że wysypało go troszkę dzień przed podaniem enfamilu... Na krostki polecam MEDIDERM ładnie po tym schodzą.

Neska ja też sobie tak mysle że fajnie by było mieć zaraz drugie, mała różnica wieku tak najlepiej ponoć, ale się chyba nie odważe i zaczekam z powiększaniem rodziny conajmniej ze 4lata a może i więcej :confused: nie jestem typem matki polki, chce mi się już do ludzi, pomimo tego że kocham swoje dziecko najbardziej na świecie, świata poza nim nie widze to jednak chce się troche posmakować dawnych czasów jak człowiek mógł w weekend gdzieś wyjść :tak: a jakby była dwójk małych dzieci to już cięzko byłoby się gdzieś wyrwać :no: Ale też wiem że musze mieć koniecznie drugie dzieciątko, jakoś tak pomimo wszystko chce i to bardzo nawet i za 10lat ale chce

Ja butelki przed każdym użyciem zalewam wrzątkiem stoi to tak chwilke wylewam i podaje. Musze sobie jakiś specjalny płyn kupić do mycia butelek bo nie mam :baffled: a takim zwykłym "kuchennym" na pewno nie można, tak przynajmniej było napisane w instrukcji butelek.

Ostatnia edycja:
Do góry