reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Ela fakt mam 3 lazienki tutaj, ale jak dla mnie to jedna bym pomniejszyla ta pod schodami co mam, bo po co mi taka wielka ze dwa wozki sie mieszcza..., ta co mam w sypialni bym wogole zlikwidowala, bo to zabieranie metrow z pokoju. No, ale ze wynajmuje to lipka z tego przemeblowania.

My tez juz na nogach jaki czas, kurde drazni mnie, ze moj maly kciuk ssie, jeszcze jakbybpiastke wsadzal to ok, a on ewidentnie z kciukiem jedzie, jeszcze zgubil sie nam smoczek, ledwo co kupilismy i juz go wcielo, pewnie Maja sie nim zajela. Oblecialam juz wszystkie mozliwe szafki, skrytki, wozki i kieszenie i narazie amba.

reklama
Sarka ona ma taki katar głębszy od wczoraj dopiero, nie wiem czy się nei przeziębiła, ostatnio zaliczyłyśmy dość długi spacer a było zimniej niż myślałam, a jeszcze skończył się wyjęciem z wózka i niesieniem, bo się darła :-p więc chłodniej niż w wózku, i jeszcze tatuś nam w domu choruje i katarzy, ale alergii też nei wykluczam. W końcu tatuś alergik :confused2: Zastanawiam się nawet nad tymi testami IgE ale nie wiem... Te testy bio o których basia pisała w innym wątku - do nich mam trochę niepewność, pamiętam że mój kuzyn na to poszedł, wyszła mu alergia na wszystko, zrobili testy alergiczny "normalne" i wyszła alergia tylko na coś jednego.

U mnie w rodzinie alergii nigdy nie było więc jest to dla mnie mimo wszystko nowość :sorry: tylko nie wiem od czego ma tak, że buźka się robi czerwona tylko jak przy czymś leży :confused: w sensie na pieluszce, czy tuli się do cyca, ogólnie jak jest do czegoś przytulona. Może to być pokarmowe a wyłazić pod wpływem kontaktu z czymś? Ostatnio nie jadłam nic nowego, a dłuuugooo była piękna buźka, ale może coś w większej ilości jej szkodzi.

Witam się w dobrym humorze. :tak:
Wczorajsze wygarnięcie mojemu M pomogło, ulżyło mi jak nie wiem. :tak:

Zuzia zasnęła wczoraj o 22, ale o 3 wstała na jedzonko (chyba za bardzo ją pochwaliłam). No i nie spałyśmy do 4. A potem wstaliśmy koło 8. Jedzonko, poranna toaleta Zuzi, przebranie jej w ciuszki 'dzienne'. No a potem ja się ogarnęłam i teraz wcinam śniadanko. :tak:

Viv - Polecam elocom, ale to ponoć sterydowa maść. Ktoś mi tu tak pisał. :tak::tak:
Mam jeszcze jedną maść ,ale już nie sterydową. Dała mi ją moja ciotka, bo jej córa miała takie same problemy co Ty. Jak chcesz to mogę Ci podać nazwę to spróbujesz. (Na receptę chyba nie jest i ponoć nie droga. Mi ciocia oddała swoją, bo już nie używa)

Aurelka podaj, trzeba przetestować wszystko ;-) tylko i tak muszę znaleźć przyczynę, a nie tylko zaleczać objaw :sorry: nie łatwe to, nie :-)

Sarka
ja też miałam opory przed tym katarkiem, ale nie, dziecko się nie drze i nie wyrywa, za pierwszym razem to się nawet śmiała :p ja odkurzacz biorę na minimum i dopiero przykładam.

Ostatnia edycja:
viv jak najbardziej sie zaostrza pod wpływem ciepła własnie i tez moze byc ze cos w wiekszej ilosci szkodzi no i trzeba pamietac ze uczulic sie mozna w kazdym momencie, nie ma ze nie było alergii wiec jej nie ma. Moj tez ma ciagle taka sapke gdzies mu wiecznie furczy a kataru nie widac ale buzie ma porcelanowa, jakby mi sie jakies zmiany pokazały to zaraz zmieniałabym mu mleko.

Cinamona mój też szczuplutki :tak: teraz waży 5100. On przybiera w miesiąc średnio 700g.
Ale pediatra mówiła że dobrze. Je około 8 razy na dobe ale nie wiem ile

dzięki dziewczyny :) wczoraj wziełam gorący prysznic i pod prysznicem masowałam ten guz. od razu nie zszedł później o 1 karmiłam Antosia bo już był taki wielki że myslałam że wybuchnie i od 3:30 na leżąco Antoś miał dostęp do cyca non stop. oczywiscie robil przerwy ale generalnie chyba juz tego nie ma. ja ma wielką tą pierś i "rozlaną" wiec ciezko mi jest teraz na 100% powiedzieć czy jest to czy juz nie...

Hej kobietki
noc masakryczna. Maly padl o 20 ale po 20 min. Sie przebudzil. O 21 dalam mu mleko i nim zasnal to byla chyba 22 - nawet nie wiem jak go uspilam bo bylam tak zmeczona wczoraj i bopal mnie brzuch ze nie pamietam jak zasnal :angry:
obudzil sie o 2.30 jesc i pozniej budzil sie juz co godzine. Musialam pobujac i spal o 5 to przebudzal sie co chwila az wkoncu wstal przed 6 i jeszcze nie spi. Chociaz lezy juz w lozeczku i probuje zasnac. Oby usnal.
dzis dalam mu pol lyzeczki kleiku ryzowego.
wiolka - ja tez nie uwazam ze trzeba czekac do ukonczenia 4 mc. Pomalutku chce mu wprowadzac bo on jak my jemy to az sie trzesie hehe.

Viv - Mojej Zuzi po nim krosteczki zeszły, ale jak czytam na internecie to różnie piszą. :tak:
Trzeba przetestować. Nic się małej od tego nie stanie, a może rusz pomoże? :-p mnie właśnie nie dość, że u małej zwalczył krosteczki to super buźkę nawilżyło.

Nazywa się to CUTIBAZA - i to jest krem półtłusty.
tu taka ulotka jakaś :
CUTIBAZA krem 30g - Apteka internetowa i-Apteka.pl

reklama
Dzień dobry tak mnie zasypało xze mam sniegu przed domem po kolana:szok: i jeszcze sypie:confused2: Basiu ja rozumiem doskonale,ja tylko napisałam na swoim przykładzie fakt taki ze gdyby dziecko kalendarzowo według poradników karmić to mając ro zaczynałoby jadać obiady z prawdziwego zdarzenia a w rzeczywistości bardzo często dzieci 8,9 miesieczne jedzą juz dawno domowe obiadki ;-)Julita tez ssie kciuka od niedawno i niw wiem dlaczego jak jest pojedzona:sorry:zawsze jej ten kciuk wyjmyje z buzi i śmiejs sie że kciuk jest ba ona sie śmieje i wkładam jej smoka ale czasem musze to robić po kilkanaście razy:eek: Eni ja mam katarek świetna sprawa u nas mała ani raz przy odciąganiu kataru nie płakała nie boi sie śmieje sie wogóle jej to nie przeszkadza jak odciągam,też mam odkurzacz na minimum i zawsze przed rozpoczęciem odciągania aplikuje jej wode morską żeby nawilżyć nos i odmoczyć zalegającą wydzieline lepiej sie później odciąga i jak skończe odciągać to zakrapiam jej nosek biodacyną albo dicortinefem na katar:happy: Cinamona-będzie wszystko wporządku ja tez jestem zdania ze lepiej dla dzieckaa żeby było drobniejsze niz upasione do granic bo wtedy jak robi sie starsze pojawia sie problem &&&&,u mnie Julita miesiecznie przybywa kilo albo troche ponad kilo i nie widac po niej jest poprostu drobniejsza 4Madlen-to dobrze ze schodzi guzek,moze go czesciej przystawiaj:sorry: Boli mnie gardło drugi tydzień ide zachwile z dziewczynami na podórko zrobie sobie fitnes przy łopacie jak bede odsniezać:rofl2: Neska ja mysle ze poprostu trzeba próbować,wiadomo ze nic na siłe,cieżko noc miałas współczuje u mnie mała zasypia na noc o 20 i o 3 albo o 4 wstaje na karmienie później np o 6 i po8 dziś od 8 nie spała to teraz juz widać było że jest zmęczona odłożyłam ją do łózeczka i moment usnęła

Ostatnia edycja:
Do góry