reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Viv aha to po to te oznacznia na smoczkach - przyznam ze ne wiedzialam :shocked2:
syn juz dlugo pije z 2 sa tam oryginalnie 2 dziuoi ale zrobilismy jeszcze jedna - lacznie ma trzy. Z 2 piie prawie od samego poczatku odstawienia od piersi. Chociaz smoczek 1 tez mamy ale tam tylko jedna dziurka chyba mu nie pasilo

Witam, ja używałam na tą ciemieniuche olejuszki z firmy skarb matki dwa razy i zeszło. Nawet nie wyczesywałam tylko podczas kapieli troche "poszorowałam" główke takim malutkim reczniczkiem pozniej spłukałam i jest super :) ta olejuszke sie nakłada 24godz przed kapiela ale u nas za drugim razem i 12 wystarczyło. takze polecam to na ciemieniuche
Mój synek wreszcie ma ładna buzke i główke, a ja nadal trzymam diete bezmleczna, poczatki byly trudne ale juz sie przyzwyczaiłam :tak: chyba moge powoli zjesc raz na jakis czas jakis jogurt czy nie ryzykowac na razie?? W sumie z tydzien temu nie moglam sie oprzec i zjadlam karpatke a byla robiona na mleku wiadomo i nic malemu nie wyskoczyło.
moje dziecie tez spi ladnie w nocy :) wczoraj zasnął o 20 jadł 1:30 pozniej koło 4 i wstał juz o 7 ja bylam taka nieprzytomna ze nawet sie nie obudziłam maz mu zmienił pampera i dal mi go do lozka bo juz szedl do pracy ja go nakarmilam i cale szczescie przysnal jeszcze na godzinke ale tak niespokojnie spal bo widocznie juz nie chcial i ja to troche na nim "wymusilam" pozniej po 8 wstał dalam mu znowu cyca bo ja nadal jakas nieprzytomna i jeszcze ze 30 min pokimalismy ale juz jak sie obudzil to byl zly i musialam wstac i polozyc go na mate i az cały "chodził" tak mu sie zabaweczki zwisajace podobały :)

Aurelka ja bym sie nie wyprowadzała na razie od tesciow na twoim miejscu, tesciowa tak Ci pomaga biorąc ją do siebie na noc :szok: super sprawa mozesz się wyspać i odsapnąć i na pewno nie ma problemu by wyjśc gdzieś w ciągu dnia coś zalatwić zawsze ktoś zostanie, a tak to będziesz sama ciągle z małą i dopiero zobaczysz, poczujesz się jak więzień zwłaszcza w taką pogode

Ostatnia edycja:
Witam Mamusie ... któraś z was pytała jak jest z jedzeniem z butelki ... mój mały ssie idealnie butle 170 ml w ciągu 10 min wydoi niecałych :) taki żarłok :)
Jeśli chodzi o typowe smoczki do ssania ( nie do butelki ) to ja używałam aventu, ale przeszłam na suavinex , z aventu powietrze nie dochodzi pod smoczek i jest przyklejony do buzi fujjj , po 15 min ma odciski :) a z suavinexu jest taka luka że powietrze dochodzi pod smoczek i nie ma śladu odbicia nawet po 2 h a skóra pod nim oddycha.
Co do tabelki to ja w wyprawce ze szpitala dostałam właśni taki notes z gotowymi już tabelkami codziennymi do roku życia :)

Majja moja M. też ma "batmana" po smoczkach uspokajaczach... wypróbowałyśmy 4 firmy i w każdym ma tak samo :baffled: ale ona tak rzadko ssie że szkoda mi znowu na nowe smoczki, a ten suavinex, drogi?

No to widzę że to mój takiego nerwa ma na butelkę, no ale jak chce mu dać pierś to jest to samo, tylko nad ranem zassie cyca. Jestem więc skazana na ściąganie, robię to co prawda już coraz rzadziej ale i tak mnie to denerwuje:dry:

A Ty neska masz też te Avent Natural czy te klasyczne?
Jaz mam i te i te i domówiłam teraz druga dużą tą natural bo jedną dużą i małą juz mam no ale musiałam domówić mu dwa smoczki 'jedynki' bo z dwójek się krztusi. Co lepsze to wzięłam też i 'trójkę' ale to już z myśla o kaszce czy kleiku na noc.

Basia mleko trochę gęściejsze niż herbatka to pewnie dlatego się bardziej dławi.
A czemu małej zmieniłaś mleko - Nan jej nie pasił? Moja do ponad roku była na Bebilonie, potem cos jej przestał pasowac i kupiłam jej Nestle Junior i pije do teraz i uuwielbia to mleko jest przepyszne, ja jej podżeram proszek ciagle:-p

My mieliśmy jakies zaczątki ciemieniuchy ale naoliwkowałam główke i wyczesałam po kilku godzinach przed kapielą i zeszło, nie ma sladu :)

Aurelka ja bym sie nie wyprowadzała na razie od tesciow na twoim miejscu, tesciowa tak Ci pomaga biorąc ją do siebie na noc :szok: super sprawa mozesz się wyspać i odsapnąć i na pewno nie ma problemu by wyjśc gdzieś w ciągu dnia coś zalatwić zawsze ktoś zostanie, a tak to będziesz sama ciągle z małą i dopiero zobaczysz, poczujesz się jak więzień zwłaszcza w taką pogode

Szczerze, to zastanawiam się nad tym samym. No ale pooglądać póki co nam się nic nie stanie.. Chociaż tu zawsze mam do kogo się odezwać, a jak pójdziemy na swoje to sama do Zuzi będę gadać. :-p Jeszcze zobaczymy jak to będzie. :tak:

Używam tej samej olejszuki co Ty, a ciągle walczę z tą ciemieniuchą. :baffled:

Majja - fajny ten smoczek, chyba zamówię taki mojej Zuzce.

Sarka nasza lekarka zalecila podawac jej NAN PRO HA 3 po Aptamilu Pepti. Jadla to mleko jakis czas ten nan, ale ja jej podaje normalnie platki owsiane czy kasze manne na mleku krowim i nie widzialam juz sensu zeby jadla mleko hipoalergiczne skoro nic jej nie jest po krowim. Poza tym ten Nan jest u nas drogi za puszke 400g 8€ trzeba zaplacic, a za np Aptamil 11€ za 900g
A co do malego to mi sie wydaje, ze on ta wode za lapczywie pije, dlatego sie tak dlawi....tu tez jest Nestle Junior kosztuje chyba 5€ za 350g wiec troche sie nie kalkuluje, zwlaszcza, ze teraz ciezko z kasa u mnie.

reklama
Sarka - ja mam butelke mala 125 aventu antykolkowa wyglada jak piers matki widoczne takie kanaliki sa i do niej byl smoczek 1. A druga butla to aventu antykolkowa z tej limitowanej zlotej edycji ona ma 260 ml. To chyba nie natural sama nie wiem. Maly mial kolke wiec kupilismy antykolkowe.
On sie krztusil jak byl malutki. Od dluzszego czasu zdarza mu sie to sporadycznie.
Wczoraj jadl mi ladnie co 3 godz. A dzis juz potrzebuje dluzszych przerw. Ale zrobil kupe. Tylko szkoda ze robi ja raz na 3 dni :( czy mozna to jakos wyregulowac? To mankament karmienia butelka. Strasznie mi szkoda ze ne karmie piersia. Coz czasami nie ma sie na to wplywu.
Sarka a wprowadzilas juz cos oprocz mleka?

Do góry