reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Moj nawet ladnie je, bez zadnych problemow, choc czasem mu sie zdarza takie kotlowanie w gardle...ti wtedy robie przerwe on sobie przelknie i jemy dalej. Moj tez juz na smoczkach 2jkach i butle TT uzywam, choc mam jedna z Aventu ta natural.
My mamy za to problem z podawaniem jakich kolwiek innych plynow, bo moj Mati sie dlawi jakby oddychac nie mogl, nie wiem z czego to wynika, wode czy herbatke podaje mu ze smoczka noworodkowego a i tak wygina sie jakby mu lecialo nie w te dziurke co trzeba.
Ja tez juz na nogach, ide zaraz Maje ogarnac juz jej ugotowalam kasze manne na sniadanie. Kurde zminilam jej mleko z Nan ha 3 na sma i niesmakuje jej, chyba bede musiala kupic Aptamil, ma troche lagodniejszy smak, wypija 60 ml i wyrzuca, z reszta jak to SMA probowalam to jej sie nie dziwie:angry: takie jakby za bardzo perfumowane to mleko....
Synus nasz grzeczny, zjadl o 19, potem 24:30, 4:20, obudzil sie o 7 ale nie plakal wiec nakarmilam go dopiero o 7:40 jak juz zaczal sie denerwowac, a teraz bawi sie w lozeczku.
Corka nam koncert Dala po 4 tez. I jak tu sie wysypiac?

reklama
Hej. Witam się średnio wyspana, ale to chyba już norma :sorry2: Piję kawusię z ekspresu, który wreszcie przyszedł (oddawaliśmy do reklamacji i przysłali nowy) i jest pyyyszna :-p Mały jeszcze śpi, choć mruga oczkami, więc nie wiem jak długo jeszcze, ale spróbuję nadrobić przynajmniej wczorajszy dzień, a naskrobałyście że szok :szok:
Basia super z tymi zapiskami, ja to bym do tego jeszcze musiała zaznaczać, z którego cycocha było karmienie, bo mały tak często je, że normalnie mam problem z zapamiętaniem :-D
ankka dobrze czujesz, żeby przesunąć szczepienie. Jeszcze ma osłabiony organizm, niech się wzmocni troszki, zanim zaszczepisz. Jak to się mówi: "co się odwlecze, to nie uciecze" ;-)
Viv gapo ty, dobrze, że nic nie jechało :blink: Ależ ci zazdroszczę tej śpiącej Marysi, żeby mój choć 4 godz przespał ciągiem, to bym była happy :sorry2:

Sarka ja mam dwie butelki obie aventu antykolkowe.
wczoraj maly zjadl nawet 7 razy - wyszlo nam 830 jak pliczylam.
zassie to sie ladnie tylko czesto nie chce. Dzis ma lenia np. Do jedzenia i zjadl w nocy ladnie bo 130 ml ale rano o 7 tylko60 ml a teraz w niego wmusilam 120 ml bo juz po 60 ml mial dosc. Ale chce go wziasc na spacer zeby sie wyspal. Bo spal przed chwila ale tylko 30 min. Dzis to chyba go kupa dreczy i dlatego tak je. A rbil ostatnio w nd.

Dziewczyny które prowadzą tę tabelę karmień, kupek i witamin - mogłaby mi któraś zrobić zdjęcie swojej tak na 'wzór'? Bo ja bym chciała sobie taką założyć, ale nie mam pojęcia jak to powinno wyglądać. :-p

hej mamuśki :-)

didor myśmy się uporali z tamtym katarem, ale teraz na nowo zaczyna mieć nosek zapchany:wściekła/y:. zdrówka dla synka :tak:
basia podziwiam, ja też planuje coś zacząć robić by brzuszek był ładniejszy. widać efekty po brzuszkach? co do zapisków to ja takowych nie prowadzę
nathani, wiolka zdrówka
vivienne pewnie ludzie się na ciebie dziwnie patrzeli jak przechodziłaś na tym czerwonym świetle? dobrze, że nic nie jechało ;-)
fiolka moja chwile po szczepieniu jeszcze płakała, a potem już było wszystko w porządku, na szczęście nawet gorączki nie miała
aurelka kciuki by się wam udało z mieszkaniem
lilith głos oddany

moja córcia teraz rozmawia z zabawkami na macie, pewnie zaraz jej się znudzi :-p
wczoraj ładnie zasnęła po 20, ale już po 21 oczy jak 5 złotych uśmieszek a za chwilę jak się rozpłakała to długo nie można było jej uspokoić - nie wiem o co chodziło :baffled:

ta pogoda jest dobijająca - ja chcę już wiosnę ...

vivienne dobrze że samochód Was nie przejechał ani nawet nie strąbił :p mi się kiedys zdarzyło na czerwonym swietle przejechac samochodem.. nawet sie nie zatrzymałam i przez skrzyżowanie wio! nieźle mnie strąbili i wcale sie nie dziwie;-)

u nas z tą ciemieniuchą to nie zaczelo sie nic sypac (może dlatego ze nawilżałam często) i w sumie pokzywałąm tą suchą skórkę lekarzowi i stwierdziła ze to nie ciemieniucha ale dość długo to było wiec odmoczyłam wczoraj tym olejem umyłam szamponem i zaczęłam czesać. dopiero wtedy zaczęło się łuszczyć...cokolwiek to jest chcę to zniszczyć :p

my do herbatki używamy avent natural 1. w tt zmienilam na smoczek 2 ale nie pił jeszcze bu mu ten avent podpasował :).

Myślę że jakby coś jechało to bym nie weszla... a tu pusto, nic nie jedzie, no to sru :dry: ale mi było głupio jak przeszłam :baffled: nawet P. nie mówię, bo by mnie zjechał z góry na dół :-p

My się szykkujemy powoli do wyjścia, jesteśmy umówione na spacer przed 12, także jeszcze karmienie, pielucha i walka z ubieraniem ;-) powinnyśmy się wyrobić :-D

4madlen 26.03 (wtorek o 12) mam wizytę u dentysty niedaleko Ciebie, jak będzie sprzyjająca pogoda to idziemy na spacer? ;-) Wiem, że to tuż przed świętami, więc możesz mieć inne plany, ale jakby nie, to chętnie zobaczymy jak Antonio wyrósł :-)

Hej.
U nas noc ok. Jak zwykle pobudka koło 1.30 (no i pampers do przebrania bo kupę walnął) o 2 poszedł spać kolejna już o 6 To znaczy nie płakał ale wiercił się i mlaskał więc go wzięłam nakarmiłam no ale oczywiście oczy otwarte na dobre więc do łóżka i sobie gadał z lampą potem nakarmiłam i jakoś przetrzymałam do 8. Na szczęście po szczepieniu nic się nie dzieje dostałam nakaz od męża aby ciągle temp. mierzyć jak on panikuje ;)
Tak w ogóle już wiem jak Wiktor płacze jak coś go boli całkiem inny płacz od jego krzyku :dry:

Mój mąż dziś prawie od 17 zostaje sam z Wiktorem, ma go okąpać i położyć spać :tak:

Sarka nasz też czasem dostaje butle z wodą herbatką mlekiem i jak się zassie to całą wypije
Mam TT taką 150 ml i nawet nie wiem jaki smoczek :sorry2:

Aurelka teściową na rękach noś :tak:

Betiks ja sobie gumkę frotkę na ręke zakładam bo tez nie pamiętam ;)

Ale Wam zazdroszczę tych spacerów mi trochę nudno

nie wiem co komu jeszcze
A napiszecie co na ta ciemieniuche bo ktoś pisał ale nie przeczytałam .
w sumie przydałoby się czymś nawilżyć główkę. a jakiego szmponu używacie ?

reklama
tabela karmien1.jpgja mam takie cos, prosta i przydatna ;-)

Załączniki

• tabela karmien1.jpg
    tabela karmien1.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 39
Do góry