reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
dzień dobry, paskudnie się czuje, po 10 do lekarza z Sarą. Śnieg u nas;-( Lenka jeszcze śpi ;-)
Noukie zdrówka dla starszaka, moja znów chora, wczoraj się dusiła z kaszlu strasznie się przestraszyłam, odstawiłam mucosolvan we wziewie .
lil głos oddany
fiolka nasza mała dość dobrze zniosła szczepienie;-)
viev i noukie wieczorem wstawię foto na g.

Witam :)
My tez od 6 standardowo na nóżkach ale dziecię już znowu śpi.

Zdrowia dla chorujących życzę!!!
Zima nas wykańcza, mam dość po prostu:wściekła/y:

Mamy, które karmią butlą - czy Wasze dzieci "ładnie" jedzą jesli chodzi o technikę jedzenia?
Mój tylko czasem się ładnie zassie i zje po całości spokojnie a z regóły to jest kupa nerwów, szarpania, cmokania i łykania powietrza no wykańcza mnie to Jego karmienie:no:

Nathani to czekamy na foto :-)

Sarka moja czasem jest na butli, ale rzadko i ładnie ssie, niedługo co prawda, bo przerwy dłuzsze niż przy cycu robi ale ładnie zasysa, więcej cmokała jak miała 1 smoczek, bo zapomniałam, że trzeba przejść na 2 co najmniej :-p ale ona tylko czasami na butli, więc mogło mi się zdarzyć ;-)

SaRka - jakbym o moim czytala. Moj tes czesto sie denerwuje przy butli. Ale powiem Ci ze zauwazylam ze tak robi jak po prostu nie ma ochoty zeby jesc. A ja wtedy sie denerwuje i martwie bo czasami mija ponad 3 godziny a on nadal nie chce jesc.

My dzis pospalismy do 7. Ale maly pobrykal i znowu spi. Na pewno nie pospi dlugo ale dobre i troche. Wczoraj caly dzien urzadzal sobie tylko drzemki po okolo 15-20 min. Niby nie marudzil ale przez to caly dzien byl spiacy. Ciekawe jak dzi to bedzie.
Sarka a na dobe ipe Twoj synek zjaea ml?

Viv jak to dwa smoczki?
A czy Waze dzieci tez tak dlugo pija z butli. Bo moj nim wypije to 120 to mija jakies 15 minut:baffled:

neska mój to niewiele. Wczoraj nawet po 5 godz. jeść nie chciał:dry: i wyszło nam tylko 5 karmień na dobę a zjada ok 100 ml ale bywa że zje ze 40 mi ma dość:sorry2: Juz na Niego Tadek wołam.
A z tym jedzeniem to tak jest że jak nie zassie od razu dobrze to potem sam się wkurza że nie może zassać i błędne koło:no: Czekam z utęsknieniem kiedy w końcu posiądzie tą umiejętnośc do perfekcji. A z jakiej butli karmisz? Ja mam Avent natural.
15 min. to nie jest długo, jak u nas idzie ładnie to też z 10-15 minut ale przynajmniej spokojnie, natomiast z szarpaniną to i ze 30 schodzi:dry:

viv to właśnie Oli jak ma skoma 1+ to się strasznie krztusi, musi mieć wolniejszy przepływ, ten dla noworodków

Ostatnia edycja:
neska, nie dwa smoczki tylko smoczek "2", bo moja długo była na noworodkowym :sorry2:

Sarka też mamy avent natural (z testu :-p przy okazji, wygrała któraś ze swoja opinią?) i avent klasyczne, z natural mamy tylko ten smoczek 1, i też sobie radzi, z tym, że częściej cmoka, w klasycznej uzywamy 2 i jest ok. Bardziej się krztusi pijąc z cyca, bo mi mleko tryska :sorry2: z butelki się zdarza sporadycznie, problemów ze ssaniem przy butli nie widzę, rzuca się na nią jak nie wiem i ładnie zaczyna, więc bez nerwów pija.

Ostatnia edycja:
reklama
sarka - Moja też tak ma. Ale właśnie wtedy, kiedy nie jest po prostu głodna. ;-) Albo jak jest bardzo zmęczona i nie może się 'zassać'.

LilithGoth - Zagłosowałam. :tak:

4maglen - Nie martw się, nas też ciemieniucha nawiedziła. Walczę z tym i walczę i nic. :baffled:

U mnie Zuzię wzięła dziś na noc teściowa. Więc się wyspałam. :tak: Zasnęła chyba chwilę przed 23, to teściowa mówi, że wstała przed 6. Potem zjadła i pospała do 9. :)
Taka teściowa to jednak skarb, hehe. :-D:-D

Do góry