reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
dzień dobry, paskudnie się czuje, po 10 do lekarza z Sarą. Śnieg u nas;-( Lenka jeszcze śpi ;-)
Noukie zdrówka dla starszaka, moja znów chora, wczoraj się dusiła z kaszlu strasznie się przestraszyłam, odstawiłam mucosolvan we wziewie .
lil głos oddany
fiolka nasza mała dość dobrze zniosła szczepienie;-)
viev i noukie wieczorem wstawię foto na g.

Witam :)
My tez od 6 standardowo na nóżkach ale dziecię już znowu śpi.

Zdrowia dla chorujących życzę!!!
Zima nas wykańcza, mam dość po prostu:wściekła/y:

Mamy, które karmią butlą - czy Wasze dzieci "ładnie" jedzą jesli chodzi o technikę jedzenia?
Mój tylko czasem się ładnie zassie i zje po całości spokojnie a z regóły to jest kupa nerwów, szarpania, cmokania i łykania powietrza no wykańcza mnie to Jego karmienie:no:

Nathani to czekamy na foto :-)

Sarka moja czasem jest na butli, ale rzadko i ładnie ssie, niedługo co prawda, bo przerwy dłuzsze niż przy cycu robi ale ładnie zasysa, więcej cmokała jak miała 1 smoczek, bo zapomniałam, że trzeba przejść na 2 co najmniej :-p ale ona tylko czasami na butli, więc mogło mi się zdarzyć ;-)

SaRka - jakbym o moim czytala. Moj tes czesto sie denerwuje przy butli. Ale powiem Ci ze zauwazylam ze tak robi jak po prostu nie ma ochoty zeby jesc. A ja wtedy sie denerwuje i martwie bo czasami mija ponad 3 godziny a on nadal nie chce jesc.

My dzis pospalismy do 7. Ale maly pobrykal i znowu spi. Na pewno nie pospi dlugo ale dobre i troche. Wczoraj caly dzien urzadzal sobie tylko drzemki po okolo 15-20 min. Niby nie marudzil ale przez to caly dzien byl spiacy. Ciekawe jak dzi to bedzie.
Sarka a na dobe ipe Twoj synek zjaea ml?

Viv jak to dwa smoczki?
A czy Waze dzieci tez tak dlugo pija z butli. Bo moj nim wypije to 120 to mija jakies 15 minut:baffled:

neska mój to niewiele. Wczoraj nawet po 5 godz. jeść nie chciał:dry: i wyszło nam tylko 5 karmień na dobę a zjada ok 100 ml ale bywa że zje ze 40 mi ma dość:sorry2: Juz na Niego Tadek wołam.
A z tym jedzeniem to tak jest że jak nie zassie od razu dobrze to potem sam się wkurza że nie może zassać i błędne koło:no: Czekam z utęsknieniem kiedy w końcu posiądzie tą umiejętnośc do perfekcji. A z jakiej butli karmisz? Ja mam Avent natural.
15 min. to nie jest długo, jak u nas idzie ładnie to też z 10-15 minut ale przynajmniej spokojnie, natomiast z szarpaniną to i ze 30 schodzi:dry:

viv to właśnie Oli jak ma skoma 1+ to się strasznie krztusi, musi mieć wolniejszy przepływ, ten dla noworodków

Ostatnia edycja:
neska, nie dwa smoczki tylko smoczek "2", bo moja długo była na noworodkowym :sorry2:

Sarka też mamy avent natural (z testu :-p przy okazji, wygrała któraś ze swoja opinią?) i avent klasyczne, z natural mamy tylko ten smoczek 1, i też sobie radzi, z tym, że częściej cmoka, w klasycznej uzywamy 2 i jest ok. Bardziej się krztusi pijąc z cyca, bo mi mleko tryska :sorry2: z butelki się zdarza sporadycznie, problemów ze ssaniem przy butli nie widzę, rzuca się na nią jak nie wiem i ładnie zaczyna, więc bez nerwów pija.

Ostatnia edycja:
reklama
sarka - Moja też tak ma. Ale właśnie wtedy, kiedy nie jest po prostu głodna. ;-) Albo jak jest bardzo zmęczona i nie może się 'zassać'.

LilithGoth - Zagłosowałam. :tak:

4maglen - Nie martw się, nas też ciemieniucha nawiedziła. Walczę z tym i walczę i nic. :baffled:

U mnie Zuzię wzięła dziś na noc teściowa. Więc się wyspałam. :tak: Zasnęła chyba chwilę przed 23, to teściowa mówi, że wstała przed 6. Potem zjadła i pospała do 9. :)
Taka teściowa to jednak skarb, hehe. :-D:-D

Do góry